matrac

2017.12.12. 08:00

Milyen matracot válasszak, ha fáj a hátam? (X)

Ágymatracot igen nehéz vásárolni, főleg akkor, ha bármilyen egészségügyi problémánk van. Például megtalálni a számunkra legmegfelelőbb matracot úgy, hogy hátfájósak vagyunk, az egyik legnehezebb feladat.

vaol.hu

Fotó: Pixabay

Kikérhetjük orvosunk véleményét és tanácsait arról, hogy milyen matrac mellett döntsünk, de azt kell, hogy mondjam, hogy még a szakorvosok véleménye is eltérő ebben a témában. (hátfájásra való fekhely)

Először is mindenképpen el kell döntenünk azt, hogy miért fáj a hátunk vagy a derekunk. Fontos ilyenkor az is, hogy mikor érezzük a fájdalmat.

Például, ha a fájdalom általában a délutáni órákban lép fel és az éjszakai pihenés után a tünetek enyhülnek, akkor nem a rossz matrac okozza a fájdalmunkat. Ha viszont reggel ébredünk úgy, hogy alig bírunk kiegyenesedni a derék és hát fájásról, akkor bizony a matrac lehet a ludas.

A megfelelő ágymatrac kiválasztásánál fontos tudnunk a testsúlyunkat, így anatómiai szempontok alapján is tudunk dönteni, fontos, hogy a kiválasztott matrac kellően alátámassza a gerincünket, a vállunkat és a derekunkat. Soha nem szabad katalógusból matracot rendelni, az a legjobb, ha személyesen megyünk el és válasszuk ki.

Fotó: Pixabay

A nagyobb üzletekbe természetesen lehetőségünk van arra is, hogy kipróbáljuk a matracok keménységét, így könnyebben el tudjuk dönteni, hogy számunkra melyik lesz a megfelelő. A kipróbálásra pedig szánjunk időt, hiszen, ha elkapkodjuk döntésünket, a végén még úgy járhatunk, hogy mégis egy nagyon kényelmetlen matrac mellett fogunk dönteni, amibe aztán rémálom lesz a pihenés.

Egy rossz matrac garantáltan megnehezítheti a napjainkat, hiszen életünk egyharmadát az ágyban töltjük. Ha ebben az időben végig kényelmetlenül fekszünk, fájdalmaink vannak, akkor reggel még fáradtabbak és ingerültebbek leszünk, mint este elalvás előtt. A legegészségesebb matrac a szakemberek szerint se nem túl puha, se nem túl kemény és megfelelő a rugalmassága is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában