HIRDETÉS

2018.12.12. 08:23

Mostantól csak a saját kocsimmal megyek a reptérre

Régi megszokásoknak engedelmeskedve automatikusan egyszer tömegközlekedéssel, egyszer pedig taxival mentem ki az ősszel Ferihegyre. Ennek most vége, besokalltam. Elmondom, miért.

Amikor kiderült, hogy rövid időn belül kétszer is utazom a munkám miatt, ráadásul repülővel, a fellegekben jártam. Első osztály, menő szállás, sokcsillagos ebédek – ez már igen! Nyaralás miatt persze repültem már, nem is egyszer, de ilyen üzleti út még nem került elérhető közelségbe. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre való kijutás végül mindkét esetben olyan nehézkesre és bosszantóra sikeredett, hogy eldöntöttem: egy életre végeztem a buszokkal, taxikkal, transzferekkel.

Bőröndös akadályverseny nyűgös kimenetellel

Az első útra készülve szembesültem a retikülnél nagyobb csomag szállításának nehézségeivel. Egyrészt kiderült, hogy egyik tömegközlekedési eszköz sem képes megbirkózni a táskák és bőröndök kulturált szállításával, másrészt a rengeteg, reptérre tartó utazó és turista csomagjainak armadája csak tovább nehezíti a helyzetet. A metrón és a buszon is kész rémálom volt az utazás, a tülekedés, a fülledt meleg és a tömegnyomor.

A kedvemen az sem lendített nagyot, hogy az útvonaltervezők által tippelt időnek majdnem a duplája alatt ért ki a busz a reptérre. A kényelmes megérkezést követő ráérős vásárolgatásból, mondanom sem kell, nem lett semmi, hiszen kapuzárás előtt néhány perccel jutottam csak át az amúgy flottul működő biztonsági ellenőrzésen.

Még én tettem szívességet a sofőrnek

A második útnál a felszállás előtti este már kapásból az egyik ismert taxi társaságot tárcsáztam. Reggel szemerkélő esőben álltam a ház előtt a megbeszélt időben, autó sehol, a diszpécser tíz perc csengetés után nagy nehezen közölte, hogy késés várható. Még tíz perc múlva futott be a taxi egy felháborodott vezetővel, aki nekem esett, hogy miért nyomtam fel őt a központban, hiszen alig csúszott (húsz perc), és az sem az ő hibája miatt történt. A bőröndömet alig volt hajlandó betenni a csomagtartóba, és egész úton meg volt sértődve. Tízezer forintért.

Eddig erről miért nem tudtam?

Hazafelé már egy 21. századi megoldás után kutatva találtam fel a spanyolviaszt: a reptéri parkolás Budapesten is elérhető! Hatalmas parkoló, több zóna, mindenféle extrák és igények teljes körű kielégítése, jó árak, és online foglalható helyek. Kell ennél több? A Prémium Parkoló a ki- és beszállás idejére nyújt kiváló opciót, hiszen a helyek a terminál előtt az érkezési és indulási szinteken találhatók, a kiemelt ügyfélszolgálattal rendelkező Business Parkolóból pedig ingyenes, 2 perces busztranszferrel lehet eljutni a terminál bejáratához.

Részemről ezzel eldőlt a kérdés, többet nem kockáztatok indulást és hagyom magam felbosszantani. Saját autómmal, kényelmesen, tervezhetően megyek legközelebb Ferihegyre, és még a taxinál is olcsóbban hagyom a kocsit egy őrzött parkolóban. Ez már valami!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában