HIRDETÉS

2019.02.07. 11:02

Nyelvtanulás ingyen? Lehetséges!

Végre rászántad magad az angolozásra? Szuper! Tartasz attól, hogy diákmunka vagy kezdő fizetés mellett beleférsz-e a keretedbe? Ne aggódj, használd ki a számtalan ingyenes tanulási lehetőséget!

A 21. században már igazán nincs előtted korlát, hogy elérd céljaidat. Az internet nyújtotta lehetőségek, a könnyen hozzáférhető önképző eszközök és módszerek mind lehetővé teszik számodra a pénztárcakímélő nyelvtanulást. Ne görcsölj, nem kell feltétlenül kisebb vagyont beleölnöd a nyelvvizsgádba, és attól se tarts, hogy egy-két külföldön töltött év nélkül nem ér semmit az igyekezeted! Mi továbbra is úgy gondoljuk, egy jól megválasztott nyelvtanfolyam a siker kulcsa, de adunk néhány tippet, amik pénzbefektetés nélkül is eredményt hoznak.

A digitális világ csodái

Itt az ideje, hogy az internetet ne csupán szórakozásra, passzív időtöltésre használd! A Google sem tudja megszámolni, mennyiféle lehetőséged van az ingyenes online tanulásra. Honlapok, alkalmazások, videók, tesztek és játékok tömkelege segít, hogy a gyakorlás, a szókincsbővítés, a nyelvtanozás mindennapjaid részévé váljon!

Az euroexam.org angol vagy német nyelv tanulása esetén kiváló kiindulópont, ha bekerülés nélküli megoldásokat keresel. A honlapon ugyanis átfogó és rendszerezett anyagokat érhetsz el térítésmentesen, amik kifejezetten a nyelvvizsgákra készítenek fel. Használd a heti gyakorlófeladatokat, az audio fájlokat, tedd próbára tudásodat a letölthető vizsgatesztekkel, rágd át magad a tanulási és vizsgatippeken!

Tegyél rá még egy lapáttal: mobilodra tölts le egynyelvű szótárat, és használd minden nap, amikor kedvenc könyveidet eredetiben olvasod e-book-odon. Ráérős délutánokon csinálj végig teljes, szintednek megfelelő feladatsorokat, lyukasórában tanulj meg helyesen használni néhány új kifejezést, buszon vagy villamoson játssz szófelismerő játékot, este pedig eredeti nyelvű, feliratos filmet nézz!

Nemzetközi kapcsolatok

Barátkozz külföldiekkel, hogy napi szinten gyakorolhasd angol, német, francia tudásodat. Az egyetemedre, munkahelyedre frissen érkezettek valószínüleg kicsit egyedül érezhetik magukat, így nagyon hálásak lesznek egy barátnak – te pedig nem csak új ismerőst, hanem anyanyelvi magántanárt is nyersz. Azon felül, hogy együtt lógva megismersz egy új kultúrát, folyamatosan használod a tanulni vágyott nyelvet, ezáltal észrevétlenül fejlődsz. Tovább emelheted a lécet azzal, hogy megkéred, javítsa hibáidat, beszélgessetek nem hétköznapi témákról is, vagy magyarázzon el egy-egy nehezebb nyelvtani problémát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában