SZPONZORÁLT TARTALOM

2020.05.21. 10:26

Önnek jó a szemüvege?

Biztos benne...? Lehet, hogy a legmodernebb szemvizsgálattal megkaphatná a szemének tökéleteset, és az egészségéről is teljesebb képet kaphat.

Trend Optika , Érintés nélküli szemvizsgálat, 20200424, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

Szemvizsgálat és szemvizsgálat között is van különbség, abban azonban minden szemorvos és optometrista egyetért, hogy rendszeresen szükség van rá. Ideális esetben félévente érdemes felkeresni egy szakembert, hiszen a szemünk világa az egyik legdrágább kincs: a világ közel 90%-át a látásunkon keresztül érzékeljük. 40 éves kor felett pedig még inkább ajánlott a rendszeres, alapos szemvizsgálat, hiszen ilyenkor számos szembetegség kockázata megugrik.

 

Század dioptria pontossággal mér

 

Ma már lehetőség van arra, hogy a szemvizsgálatok közül is a legjobbat válasszuk, ami annak fényében sem luxus, hogy segítségével megtalálhatjuk a tökéletes szemüveget. A szemvizsgálatot természetesen nem csupán egy gép végzi, hanem a szemész szakorvos vagy optometrista szaktudása és tapasztalata is szükséges.

A legmodernebb, 9 lépéses szemvizsgálat képes minden eddiginél pontosabban, akár század dioptria pontossággal megállapítani a szem fénytörési hibáját. A legmodernebb technikával 9 féle vizsgálatot végez el a csúcstechnológiás berendezés.

 

Fotó: Unger Tamás

 

Sötétben rosszabbul lát?

 

A szükséges dioptria megállapítása mellett külön méri például a fénytörést tág és szűk pupillával, ami azért fontos, mert így kiszűrhető az a gyakori jelenség, ha valakinek este, félhomályban vagy sötétben rosszabb a látása, például nehezebben megy a vezetés... Egy jó szemüveg erre is megoldást kínál.

 

Rejtett problémákat is kiderít

 

A teljesen fájdalommentes vizsgálat feltérképezi a teljes szemet, szaruhártya-térképet készít, melynek segítségével kimutatható a szintén meglehetősen gyakori, kettőslátást okozó keratokónusz-betegség, amely jól korrigálható a megfelelő szemüveggel vagy kontaktlencsével. Korai stádiumban felfedezhető több más – panaszokat esetleg még nem is okozó – betegség is. Így a szürkehályog, amely a szemlencse átlátszóságának mérésével derülhet ki, vagy zöldhályog, amit a szemnyomás értéke jelez.

 

A 9 lépéses vizsgálatban szerepel még úgynevezett makuladegeneráció szűrés – ez 40 éves kortól erősen ajánlott –, színlátás teszt, de vizsgálják többek között a szaruhártya vastagságát is.

Érdemes tehát a rendszeres szemvizsgálatot ugyanúgy rutinná tenni az életünkben, mint – ideális esetben – a fogorvosi kontrollt, s nem megvárni, amíg szemproblémánk komoly panaszokat okoz. Nem beszélve a tökéletes szemüveg nyújtotta kényelemről, amely valóban semmihez nem fogható.

 

Fotó: Unger Tamás

 

Jelentkezzen be most a látásvizsgálatra! A VIII. multifokális szemüvegkampány keretében most díjmentesen veheti igénybe a szolgáltatást.

 

Szombathely, Fő tér 15. 94/792-359

Szombathely, Fő tér 16. 94/320-898

Szombathely, Savaria tér 1/G 94/312-105

Jelentkezzen be most!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában