támogatott tartalom

2021.08.16. 07:59

Őstermelők, kézművesek és szolgáltatók jelentkezését várják

Augusztus 28-án termelői piac nyílik Kőszegszerdahelyen – A volt TSZ major területén, a Szombathelyi utca 34. szám alatt nyílik termelői piac augusztus 28-án, szombaton. A vásártartásnak hagyománya van a településen, ezt szeretné Szalay Tibor új elemekkel feléleszteni.

Tóth Kata

A piac megálmodója nem helybéli: Balatonfüredről érkezett a családjával Kőszegre.

– Nyugdíjasként termálfürdőt kerestünk, ahová rendszeresen járhatunk. Közben a közgazdász fiunk hazatelepült Angliából, hogy gazdálkodjon. Hirdetés alapján találtunk rá a lehetőségre. Az egykori major kétharmadát megvettük 2018-ban. Beszélgettünk Takács Péter polgármesterrel a lehetőségekről, ő is támogatta az ötletünket. 2019 őszén kezdtük a felújítást – hallottuk Szalay Tibortól, akinek építészmérnökként a kiskert volt a hobbija. Azóta elkészült a piactér 720 négyzetméteren a régi raktár felújításával.

Bel- és kültéri fedett árusítási lehetőséget is kínálnak. A Hegyaljáról és messzebbről is várják a termelők jelentkezését, akik kiváló minőségű élelmiszereket állítanak elő saját alapanyag felhasználásával; őstermelőként zöldséget, gyümölcsöt, kézműves terméket, szolgáltatást értékesítenek és erre megvan az engedélyük. Igény szerint árusító asztalt biztosítanak. Víz, elektromos áram, tároló terület és parkolási lehetőség is van a területen. Az irodahelyiségen és a szociális blokkon kívül a piacon büfé várja majd a betérőket lángossal, sült kolbásszal és frissítő italokkal – szeretnék, ha a piac közösségi térként is funkcionálna.

A nyitvatartást péntekenként 14 és 18 óra között, szombatonként és vasárnaponként 8 és 14 óra között tervezik. Az érdeklődők hívását a +36-20/923-0455 és a +36-20/386-9420-es telefonszámon vagy a [email protected] e-mail-címen várják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában