2017.12.08. 13:23
Protein átverés – A nagy leleplezés (x)
Futótűzként terjed annak a leleplező videó sorozatnak előzetese, melyet a Panhellen készített az egész nemzetközi fehérje piacon jelenlévő megtévesztésekkel kapcsolatban. Íme a videó és az összefoglaló a sokakat megdöbbentő sorozatról.
Bár a Panhellen kezdetektől hangsúlyozza az étrend-kiegészítők tudományos hátterének, az azonosnak tűnő hatóanyagok közti óriási különbségek megismerésének fontosságát, „a reklámzaj és a cenzúrázatlan megtévesztés elnyomja a tudományos tények halk szavát” – ahogy Téti István, a Panhellen Magyarország ügyvezető igazgatója fogalmaz.
Elkészült egy átlagosan öt perces részekből álló videósorozat, melyben a megalkuvás nélküli minőségről ismert cég az esetlegesen megtévesztő reklámokkal, címkedizájnokkal és marketing szövegekkel állítja szembe azokat a tudományos információkat és az eddig kizárólag bennfentesek által ismert gyártói „trükköket”, amelyek megismerése feltehetőleg meg fogja változtatni a fogyasztók étrend-kiegészítőkről alkotott képét.
A Panhellen weboldalán (magyar nyelven) itt elérhető videosorozatból kiderül, hogyan téveszthetik meg a fogyasztókat bizonyos termékek, mit tesznek a proteinbe, hogy jobbnak tűnjön, miről ismerhető fel a valódi prémium (egy olyan piacon, ahol szinte mindent „prémiumnak” neveznek) és hogyan szűrhető ki a silány minőség.
A Protein Titkok videók az alábbi témákkal foglalkoznak:A Protein Titkok videók az alábbi témákkal foglalkoznak:
- Milyen adalékokkal növelik meg egyes gyártók a protein termék látszólagos fehérje-tartalmát, hogy jobbnak tűnjön?
- Hogyan hitetik el egy alacsony minőségű termékről, hogy prémium?
- Milyen megtévesztéseket alkalmaznak a címkéken, a terméknevekben és a reklámokban?
- Milyen vonzó látszatot kelthetnek egyes esetekben az egyik fehérje típussal kapcsolatban, ami gyökeresen eltér a valóságtól?
- Milyen mellékhatásokat okozhat egy rossz minőségű protein készítmény?
- Melyik fehérje hogyan hasznosul és kinek mi a jó?
- Milyen egyszerű teszttel lehet kiszűrni a silány minőséget és felismerni a valódi prémiumot?
Mindez és még sok olyan információ kiderül a videókból, amit érdemes tudnia mindenkinek, aki fogyaszta vagy tervez kipróbálni bármilyen fehérje kiegészítőt.
A cég hangsúlyozza: Ez a tudásanyag nem csak Panhellen fogyasztóknak hasznos, hanem mindenkinek, aki használ – rendszeresen vagy időnként – protein kiegészítőket. Hozzáteszi, szerencsére vannak jó proteinek a piacon. Csak képesnek kell lennünk a marketing ködön átlátva felismerni, hogy (márkától függetlenül) mi a jó és mi a haszontalan vagy káros. Ebben segítenek a videók.
Tovább ide: Protein Titkok video sorozat 1-4. rész