2018.04.10. 21:21
Sütőtök krémleves a nagymama konyhájából (x)
Egy szuper krémleves sokszor életmentő. Pár perc alatt elkészül, tökéletes választás vacsorára magában, vagy ebédre főétel elé. Ez a hagyományos ízvilágot felvonultató sütőtök krémleves igazi családi kedvenc lesz.
A krémlevesek nagy előnye, hogy gyorsan, és egyszerűen elkészíthetők, és kevés alapanyagból is bámulatosan finomra sikerülnek. A jó krémleves titka a fűszerezés, és a finom, krémes állag.
A fűszerezésen, és a kiegészítő alapanyagokon tényleg sok múlik, így lehet például a sütőtök krémleves egyszer házias, máskor pedig egzotikus ízvilágú. Míg az első verzióban a bacon, a hagyma és a kolbászchipsz dominál, a pikáns, egzotikus sütőtök krémleveshez inkább chilit és gyömbért érdemes használni.
Házias sütőtök krémleves recept
Hozzávalók
1 közepes fej vöröshagyma vékonyra szeletelve
2 gerezd fokhagyma összezúzva
80 g szeletelt bacon
1 db kisebb sütőtök
2 db MAGGI Zöldségleves kocka
100 ml tejszín
1 csomag hántolt tökmag
só, bors, szerecsendió ízlés szerint
Tálald a félretett sült baconnel, készíthetsz mellé pirított tökmagot is. Ha pedig a magyaros ízek rajongója vagy, bacon helyett piríts hozzá kolbász karikákat.