hirdetés

2018.04.10. 21:21

Sütőtök krémleves a nagymama konyhájából (x)

Egy szuper krémleves sokszor életmentő. Pár perc alatt elkészül, tökéletes választás vacsorára magában, vagy ebédre főétel elé. Ez a hagyományos ízvilágot felvonultató sütőtök krémleves igazi családi kedvenc lesz.

vaol.hu

A krémlevesek nagy előnye, hogy gyorsan, és egyszerűen elkészíthetők, és kevés alapanyagból is bámulatosan finomra sikerülnek. A jó krémleves titka a fűszerezés, és a finom, krémes állag.

A fűszerezésen, és a kiegészítő alapanyagokon tényleg sok múlik, így lehet például a sütőtök krémleves egyszer házias, máskor pedig egzotikus ízvilágú. Míg az első verzióban a bacon, a hagyma és a kolbászchipsz dominál, a pikáns, egzotikus sütőtök krémleveshez inkább chilit és gyömbért érdemes használni.

Házias sütőtök krémleves recept

Hozzávalók

1 közepes fej vöröshagyma vékonyra szeletelve

2 gerezd fokhagyma összezúzva

80 g szeletelt bacon

1 db kisebb sütőtök

2 db MAGGI Zöldségleves kocka

100 ml tejszín

1 csomag hántolt tökmag

só, bors, szerecsendió ízlés szerint

  • A bacont vágd csíkokra, forró lábosban pirítsd le, ha megpirult, szedd ki, tedd félre.
  • A szalonnából kisült zsiradékon pirítsd üvegesre a hagymát és a fokhagymát, add hozzá a felkockázott sütőtököt, pirítsd még 2 percig, majd öntsd fel kb. 1 l forró vízzel.
  • Add hozzá a leveskockát, és főzd, amíg a sütőtök megpuhul. A lé nagy részét merd külön edénybe, a sütőtököt a maradék lével, turmixgépben aprítsd krémesre, majd a félretett lével higítsd ízlés szerint.
  • Fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, add hozzá a tejszínt, és főzd tovább 1-2 percig
  • Tálald a félretett sült baconnel, készíthetsz mellé pirított tökmagot is. Ha pedig a magyaros ízek rajongója vagy, bacon helyett piríts hozzá kolbász karikákat.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában