hirdetés

2019.10.02. 11:00

Szombathelyi Szüreti Fesztivál 2019. október 4-5-6-án

3 napos szórakoztató, élményekkel teli szüreti fesztivál Szombathely ikonikus helyszínén, a Vasi Skanzenben.

Sokat írtunk már a zenei programokról, azonban milyen lenne egy szüreti rendezvény finom italok nélkül?

A Szüreti Fesztivál Borudvarának Házigazdája a Péringer Pincészet és a Mittl Pincészet, általuk megtudhatjuk a mustkészítés csínját-bínját és persze a helyszínen majd mustot kóstolni is szabad!

A Soproni borvidék jeles képviselői mind velünk lesznek a helyszínen: a Vincellér-Ház, a @S2ALAY Pincészet, a Sterlik Pince a finom rozé boraival, de jön a Kovács-Harmat Pincészet is a Villányi Borvidékről – felsorolni is sok, mennyire el leszünk látva nagyon finom borokkal!

Ha pedig inkább a pálinkát kívánná valaki, a Birkás Pálinka is hozza az összes varázsitalát!

Bár a bor és a sajt általában jól érzik magukat egymással, azért nem mindegy, hogy melyik sajtfajtát melyik borral fogyasztjuk. A sós sajtokhoz a savanykás rizlingek passzolnak, a nemespenésszel érlelt lágysajtok a testesebb borokkal a legjobbak.

A Szombathelyi Szüreti Fesztivál Borudvarában is lesz lehetőség minőségi sajtok közül válogatni.

Örömmel jelentjük, hogy a rendezvény a környezettudatosság jegyében telik majd, így teljesen lebomló anyagból készült pohárba mérjük majd a finom nedüket!

BÓNUSZ: A belépőjegy mellé a rendezvény bor-házigazdáitól (a Mittl és a Péringer Pincészettől) welcome drinket kaphatnak a látogatók!

A környezetbarát poharat pedig, ha leadják az említett 2 pincészet standjánál, 300 Ft értékben beszámítják egy náluk vásárolt palack bor árába!

(Az üdvözlőitalként a Mittl kékfrankosa, a Péringer olaszrizlingje és frissen préselt 100%-os szőlőlé közül lehet majd választani.)

Igazi lakomát varázsolunk jövő hétvégére a Skanzenbe!

Az ízletes, kívül ropogós, belül omlós, szaftos malacsültnél kevés jobb dolog létezik és enélkül bizony nincs szüreti lakoma! Sőt, malacot sütni valójában egy esemény. Jó hír, hogy a hétvégi Szüreti Fesztiválon is kóstolható majd illatos egészben sült malacsült!

De kapható lesz isteni soproni langalló, lángos, hot-dog, számos izgalmas street food, minőségi sajtok a Borudvarban, de az édességek kedvelői sem maradnak éhesen, hiszen elmaradhatatlan a faszénen sült kürtőskalács egy ilyen eseményen.

A rendezvény facebook oldalán egy kisebb közvéleménykutatásban az is kiderült, mi az, amit a látogatók bizony ki nem hagynának egy ilyen alkalommal. Nem nagy meglepetésre a kiemelkedő első helyen a parázson sült kürtőskalács végzett. Természetesen a legfinomabb kürtőskalácsok érkeznek a Fesztiválra, így mindenki kedvére válogathat.

Különleges ‘résztvevői’ is lesznek a gasztro szekciónak, ilyen pl. a spanyol kedvenc a churros is, de esetünkben a hagyományos magyar szüreti finomságok, mint a csöröge fánk, vagy a házi rétes elmaradhatatlan.

Ajánlott tehát éhesen érkezni!

Az előrejelzések alapján csapadék nem várható, úgyhogy mindenki írja be a naptárába, hogy most hétvégén a Skanzenben van programja!

A 3 nap programja napi bontásban az esemény hivatalos weboldalán található.

A rendezvényre elővételben 3500 Ft-ért lehet jegyet váltani a tixa.hu-n csürtörtökig, valamint a honlapon feltüntetett jegyelővételi helyeken.

Minden további információ a belépőkről a tixa.hu oldalán található.

Az esemény hivatalos facebook oldala:

Az esemény honlapja:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában