HIRDETÉS

2018.06.04. 17:02

Tippek kislány ünneplő ruhákhoz (x)

A kislányokat szépen öltöztetni mindig nagy élmény a szülőknek, és szerencsére a gyerekek hálás partnerek ebben, ugyanis általában szeretnek kiöltözni.

Igaz, vannak kislányok, akik szívesebben teszik be a mű vámpírfogat, minthogy strasszos cipőt húzzanak, de a többség kis primadonna, aki minden hercegnős öltözetnek örül. Ez nagy könnyebbség a nyári szezonban, amikor egymást érik az esküvők és a családi, baráti, vagy nyilvános szabadtéri rendezvények.

Hogy öltöztessük fel a kicsiket életkoruknak megfelelően, praktikusan és szépen?

A legkisebbek – ne feledkezzünk meg a fokozott igénybevételről

Egy két-három éves gyerek nem fog aranyosan állni nekünk a cuki ruhájában – akkor sem, ha kislány. Egy családi buliban egy valamirevaló csemete egy idő után valószínűleg az asztal alatt fogja ölelgetni a kutyát. Mondani se kell, ha állandóan fegyelmezzük, elrontjuk a napját, no és a magunkét is. Fotózzuk le a nagynéniknek még tiszta állapotban, aztán hagyjuk játszani.

 

A tipegők, óvodások ruhája lehet szép, de például ne legyen rajta leszakítható dekoráció, és ne akadályozza a kicsi mozgását.

Pici lányoknak nem igazán jó a túl rövid, vagy az olyan felnőttre kitalált ruha, ami hamarosan a gyerek nyakában lesz, ha mászik, ugrál. Az ünnepi öltözék alá is adjunk rá nyugodtan egy vékony leggingset. Elegáns kisnadrágokat is válaszhatunk, amelyek csodásak például egy fehér blúzzal.

A fekete menő, de nem mindig válik be

Érdemes a kicsikre feketét adni, akár tetőtől talpig, nekik is csodásan áll. Sokan tartózkodnak ettől a gyászosnak tartott színtől, ám nem kell mindig cukorkaszíneket adni a kislányokra.

Esküvőn a gyerekek is jobb, ha kerülik a feketét. A fehér, vagy a fehér-arany mindig rendkívül ünnepi, de ne feledjük, a legkisebbek elegáns alkalmakkor is hordhatnak vidám, élénk színeket.

Tüll- és pörgős szoknya

Be fogunk vágódni a gyerekünknél, ha tütüt veszünk neki. Most rendkívül divatos a tüllszoknya, vagy a pettiskirt, akár több rétegben.

A pettiskirt amolyan nagyon kicsikre, babákra kitalált puha anyagú tütü, akár szivárványszínben – nagy sikerünk lesz vele a családban.

A cukiságot nem érdemes a végtelenségig fokozni: nagyobbakon a csillogós, flitteres változat inkább az ovis, sulis társ szülinapi bulijához illik, mint egy komoly alkalomra.

A lányok odavannak a pörgős szoknyáért is. Egy esküvőn, ha unatkozik a csemete, legalább elpörög vele.

Felnőttes darabok? Csak óvatosan

A gyerekek örömmel vesznek fel felnőtteken látott darabokat, de stílusosabb inkább a koruknak megfelelően öltöztetni őket. A hosszú gyöngysor például inkább jelmezbálra való, a magasított sarkú cipő pedig minden, csak nem egészséges.

Nem véletlen, hogy a komolyabb webáruházak az ünneplő kínálatban csak igazi gyereknek szóló ruhákat mutatnak be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában