Hirdetés

2021.10.06. 15:50

Töretlen a lendület az SPS-nél

A Swiss Post Solutions egy év után megtartotta épületavató ünnepségét Szombathelyen, új projekt indul Rábahídvégen.

Épületavató Szombathelyen, új projekt Rábahídvégen – töretlen a lendület az SPS-nél

Ahogy a legtöbb vállalat, úgy a Swiss Post Solutions is küzdelmekkel teli időszakot tudhat maga mögött a vírushelyzet miatt, de a stabil svájci háttérnek köszönhetően töretlen lendülettel vészelték át a pandémia eddigi hullámait. Egy év után megrendezésre került a szombathelyi iroda épületavató ünnepsége, a rábahídvégi fióktelep pedig új projekttel, ezáltal új munkahelyekkel bővült.

Értékteremtés és hagyományőrzés Szombathelyen

„Nihil tam alte natura constitvit quo virtus non possit eniti – azaz a természet semmit sem helyezett olyan magasra, hogy azt a bátorság ne érné fel” – mondta bevezető köszöntőjében Dr. Balikó Zoltán, utalva arra, hogy bár több mint egy évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a vállalat bátorkodjon megtartani szombathelyi telephelyének épületavató ünnepségét, nem adták fel a közös ünneplésbe vetett hitüket.

A hosszú várakozás (2020 szeptemberében vették birtokba a 150 fős irodát, az épületavató pedig 2021.szeptember 21-én zajlott) szerintük csak még értékesebbé tette az eseményt, amelyen a német anyavállalat vezetősége, a globális HR vezető, Szombathely polgármestere, valamint a Vas Megyei Iparkamara és az ELTE-SEK Német tanszéke is képviseltette magát.

Az avatón szinkrontolmács bevonásával előadott beszédében Dr. Balikó Zoltán kiemelte, hogy az 1998-ban Vasváron, és 2002-ben Rábahídvégen nyitott szolgáltatóközpont (mely a mostani SPS jogelődje) igazán egyedinek számított, hiszen Budapesten kívül nem volt jellemző ilyen jellegű centrum működtetése. Elhangzott továbbá az is, hogy a vállalat az idők folyamán több tulajdonosváltáson is átesett, és a munkavállalói közösség is megtízszereződött (a kezdeti 20 fős csapat 200 főre bővült), míg végül 2018-ban a Svájci Posta csoporthoz tartozó Swiss Post Solutions német vállalatának magyarországi fióktelepévé vált a cég.

Fotók: Swiss Post Solutions

Ez két fontos változást hozott életükben: egyrészt 50%-os létszámbővülést, másrészt stratégiai döntést a szombathelyi iroda megnyitására. Ezt a stratégiai lépést hangsúlyozta beszédében Michael Auerbach, a német SPS vezetője is, aki elmondta, hogy a szombathelyi irodára a folyamatos bővülés miatt volt szükség, hiszen a mostani, 300 fő fölötti létszámot a jövőben 400 fő fölé kívánják emelni.

Dr. Nemény András, Szombathely polgármestere örömét fejezte ki az SPS érkezésével kapcsolatban, szerinte az SPS igazi értéket jelent a városnak, hiszen magas képzettséget (főleg idegennyelv tudást) igénylő munkahelyeket teremt, ezzel új lehetőségeket biztosítva a város lakosságának.

A vállalat Szombathely iránti elkötelezettségét jól példázza, hogy tárgyalótermeiket az egykori római provincia, Pannonia városainak neve után nevezték el, így lett többek között Savaria tárgyalójuk is.

Nem csak Szombathely bővül, Rábahídvég is növekszik

A 2020 szeptemberében átvett szombathelyi épülettel nemcsak egy új korszak nyílt az SPS életében, hanem le is zárult egy: végleg elbúcsúztak a bölcsőt jelentő vasvári telephelytől, így tavaly ősz óta két irodaházat üzemeltetnek, Rábahídvégen a fióktelepet és Szombathelyen a telephelyet.

A szombathelyi irodanyitás azonban nem vitte el a fókuszt Rábahídvégről, amit mi sem bizonyít jobban, mint egy újonnan érkező projekt, melynek keretében újabb 20 főnek biztosíthat munkahelyet az SPS a Vas-Zala megyei régióban.

Az új projekt a vállalat dokumentumfeldolgozási üzletágához kapcsolódik – a nyitott pozíciók ide kattintva elérhetők.

Mindegy, hogy Szombathely vagy Rábahídvég, a mosoly állandó – mi a titkuk?

Talán a jóleső reggeli kávé, talán az online átmozgató torna, talán a vezető kedves visszajelzése, talán a csapattársak könnyed humora, vagy talán az asztalon talált meglepetés születésnapi kártya az oka. Vagy talán mindez egyszerre. Ugyanis az SPS egy olyan munkahely, ahol régóta tudatosan figyelnek a munkatársak jólétére, és ezen a vírushelyzet sem változtatott. Sőt, inkább ráerősített arra a családias kötelékre, amely a cégnél dolgozók egymáshoz viszonyulását alapvetően jellemzi, és amiben a cég fő erőssége rejlik.

Ezt mi sem példázza jobban, minthogy a tavalyi évben országos pályázaton nyertek, amit a cég többek között a törődő, emberközpontú, rugalmas hozzáállásával és a vírushelyzet alatt tanúsított példaértékű magatartásával érdemelt ki. Az SPS azonban nemcsak a szakmai közösségtől hoz tudatos visszajelzést pályázatok által, hanem rendszeres felmérést is végez munkavállalói körében azok elégedettségével, elkötelezettségével kapcsolatban. Az idei év eredményeiből például kiderült, hogy munkavállalóik átlagosan 3-5%-kal elégedettebbek munkakörülményeikkel, csapataikkal, közvetlen vezetőikkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában