HIRDETÉS

2018.11.26. 06:00

Továbbtanulás előtt állsz? Segítünk!

A pályaválasztás komoly, sok mérlegelést igénylő feladat, nehéz döntés. Amikor a továbbtanulás a kérdés, a legfontosabb szempont, hogy mi az a terület, ami igazán érdekel, amivel bármikor szívesen foglalkozol, de érdemes azt is átgondolni, mik lesznek a követező évek húzó ágazatai, hiányszakmái.

A világban hatalmas változások zajlanak, a robotizáció, a mesterséges intelligencia fejlődésével a jövő munkaerőpiaca is jelentősen átalakul. A jövőben folyamatosan új szakmák fognak megjelenni. Ugyanakkor a klasszikus szakmák is megváltoznak, hiszen az új módszerek mindenhová begyűrűznek, gondoljunk például csak a pedagógusi pályára, ahol már jelenleg is rengeteg új interaktív eszközt használnak. Teljesen természetes lesz, hogy a robotok és az emberek együtt dolgoznak, a digitalizáció minden szakmát áthat. A jövő munkaerőpiacához az tud majd sikeresen alkalmazkodni, aki a lexikális tudáson túl a kompetenciáit is fejleszti. Az együttműködés és adaptációs készség, a magas fokú informatikai ismeretek, a nyelvtudás mind szükségesek a sikeres karriertervezéshez. Ezen kompetenciák fejlesztésére az ELTE szombathelyi egysége, a Savaria Egyetemi Központ nagy hangsúlyt fektet. A gyakorlatorientált képzést biztosítja például a duális gépészmérnök képzés, amelynek segítségével a hallgató már egyetemi évei alatt vállalati gyakorlatot szerez az egyetem ipari partnereinél, a legjobb gyakorlati szakemberektől tanul és a legújabb technológiákat, termelési folyamatokat ismeri meg, így a diploma megszerzésekor biztos állás várja. A duális képzési rendszer lehetősége biztosítja az igazodás képességét a gyorsan változó munkaerő-piaci körülményekhez.

Jövőre már a 385. tanév kezdődik meg az ELTE-n, de a nemes hagyományokat csak úgy lehet megőrizni, ha az intézmény folyamatosan fejlődik, változik a világ igényei szerint. Így idén megalakult az ELTE új szombathelyi egysége, a Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ, amely kiváló oktatókkal, hallgatóközpontú szemlélettel, kis létszámú csoportokban folytat pedagógusképzést. Nagy hangsúlyt fektetnek a tehetséggondozásra, illetve arra, hogy olyan pedagógusok kerüljenek ki az egyetemről, akik az oktatás 21. századi kihívásaira képesek válaszokat adni. A társadalom digitális transzformációja következtében a pedagógusképzésben is gyökeres változásokra van szükség. Így a Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ egy a pedagógusképzés teljes átalakítását célzó learning 3.0 alapú oktatást biztosít, megfelelve a digitális oktatás kihívásainak.

Mindez csak ízelítő az ELTE szombathelyi képzéseiből és tudományos sokszínűségéből, melyeknek köszönhetően az Eötvös Loránd Tudományegyetem a hazai és a nemzetközi felsőoktatási rangsorokban is jellemzően nagyon jó eredményekkel jelenik meg. Ha olyan értékálló diplomát szeretnél, amely megnyitja előtted a kapukat és garantálja a sikeres elhelyezkedést a munkaerőpiacon, akkor az ELTE-n megalapozhatod a jövődet. A szombathelyi ELTE Savaria Egyetemi Központban minden tudományterületen a legmagasabb szintű képzésben vehetsz részt. Budapest és Szombathely mellett azonban a világ számos pontján tanulhatsz ELTE-sként a 65 európai partnerintézményünknél. Az ELTE-n rengeteg értékes élménnyel, új barátokkal gazdagodhatsz, miközben értékes tudást és piacképes diplomát szerzel. Szombathelyen modern oktatás, inspiráló környezet vár, sokrétű nemzetközi kapcsolatrendszerrel, megújuló kollégiumokkal és magas ösztöndíjakkal. Sokszínűek vagyunk, de hallgatóink által válunk azzá. A jövő a Te kezedben van, a tudás a mienkben. Az ország legnépszerűbb egyeteme a rangsorok élén is Veled teljes! ELTE.

Ha többet akarsz tudni rólunk, nézd meg felvételizőknek szóló oldalunkat (sek.elte.hu vagy elte.hu/felveteli), vagy kövess minket a Facebookon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában