hirdetés

2018.08.28. 19:05

Migrációs folyamatokat vizsgáltak a celldömölki diákok

A Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium részvételével zajló Migration in Europe című Erasmus + KA2-es pályázat 2018. augusztus végén zárul.

 

A kétéves időtartamú programban öt ország (Németország, Hollandia, Olaszország, Spanyolország és Magyarország) tanulói működtek együtt a stratégiai partnerség keretében. A programban Celldömölkről 25 tanuló utazott valamelyik partnerországba angolnyelvű tapasztalatcserére és információgyűjtésre. A projekt kidolgozása során a diákok a migrációs folyamatokat vizsgálták szélesebb aspektusban. Kérdőívek, riportok és önálló kutatás segítségével feltárták a résztvevők, hogy milyen migrációs mozgások jellemezték Európát az elmúlt hetven évben. A projekttalálkozók alkalmával előadást tartottak egymásnak arról, hogy a be- és kivándorlási folyamatok hogyan érintették az adott területen élő embereket. A személyes találkozókon túl online kapcsolatot tartottak a tanulók tanáraik irányításával az E- twinning felületen.

Négy nagy témakört vizsgáltak:

1. A népességmozgás különböző fajtáit írták le az egyes országokban, ezek okait és hatásait elemezték.

2. Összegyűjtötték a menekültek és a bevándorlók kezelésével kapcsolatos rendeleteket.

3. Vizsgálták a jelenlegi migrációs hullámot, internetes és interaktív játékok segítségével a menekülők szerepébe helyezkedhettek.

4. A bevándorlókkal történő közvetlen találkozás alkalmával megismerkedhettek a segítő szervezetek munkájával, az integrálással kapcsolatos problémákkal és erőfeszítésekkel. A témáról szóló dokumentumok és animációk az E-twinning felületen tekinthetők meg. A projekt kidolgozása során kapott eredményeket az idegen nyelv-, a történelem-, földrajzórákba és a társadalomismeret oktatásába építik be az iskola pedagógusai.

Dr. Lennerné dr. Patkó Ildikó

Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium

a projekt koordinátora

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában