SZPONZORÁLT TARTALOM

2020.08.03. 10:45

Újra akcióban Kajla: az országjáró vizsla természetjárásra hívja a családokat

A kisiskolások tavaly óta jól ismert barátja, Kajla, az országjáró magyar vizslakölyök ezen a nyáron is élménydússá teszi a szünidőt, mivel a diákok a tanév végeztével már várták a belföldi utazások során megkedvelt, kíváncsi állatfigura újabb akcióit. A kalandvágyó kutyus augusztus 31-ig újabb izgalmas felfedező túrákra csábít Magyarországon.

Július 22-től Kajla ismét útra kelt, és népszerűsítve a környezettudatos természetjárást, Magyarország természeti kincseinek felfedezésére hívja a családokat.

A Kajla körök elnevezésű akció középpontjában olyan tematikus tanösvények, körtúrák, családbarát kirándulóhelyek állnak, amelyek a kisgyermekesek részére is könnyen bejárhatók és tartalmas élményeket kínálnak, például erdei játszótér, kisvasút, vadaspark is elérhető a közelükben.

Első körben 20 db úti célt ismerhetünk meg, amely később bővülni fog. A családi kirándulásokon a gyerekeket megajándékozzák egy-egy ezüst, majd három ilyet beváltásakor egy arany karikával, ezek összegyűjtése újabb kihívást jelent a kalandoroknak.

A Magyar Turisztikai Ügynökség az utazásösztönző kampánnyal azt szeretné elérni, hogy minél több gyerek tudja beutazni az ország látogatóhelyeit a vakáció alatt, és így közelebb kerüljenek a rejtett, vagy ismertebb kincseinkhez.

A Hol vagy Kajla? 2020 kampányban a tavaly minden kisiskolásnak kiosztott Kajla útlevélben gyűjthetők tovább a pecsétek, ám aki nem találja a korábbi példányt, újat is igényelhet a https://kajla.hu/kajla-utlevel weboldalon, vagy a Tourinform irodák egyikében.

Az elmúlt hetekben már több ezren éltek is ezzel a lehetőséggel, ám még most sem késő kiváltani a pecsétgyűjtőt, hogy a nyár végéig közös kalandtúrákat tegyen az egész család – ehhez mintegy 150 helyszínen kínálnak kedvezményeket.

A barátságos, kiránduló kutyus az első pillanattól nagy sikert aratott. Az előző nyáron kétszázezer pecsét gyűlt össze a vizslás útlevelekbe és a gyerekek ötvenezer ingyenesen feladható Kajla képeslapot küldtek el postán a barátaiknak. Kajla ösztönzésére tavaly mintegy 10 millió kilométert tettek meg az iskolás kalandorok, akik közül több mint százezren utaztak díjmentesen a vasúton.

Akárcsak tavaly, az akció résztvevői ezúttal is ingyenesen utazhatnak a MÁV-START Zrt., a GYSEV Zrt. belföldi vonalain, továbbá a BAHART és a MAHART egyes hajójáratain. A lelkes turisták a Kajla útlevelet felmutatva ismét több helyszínen, díjmentesen szerezhetnek be a képeslapokat, melyeket a Posta a nyár végéig díjmentesen kézbesít.

A vizslákra jellemző aktivitás Kajlát is hajtja egész évben, aki a gyerekeket a téli és tavaszi hagyományok, népszokások megismerésében is segítette – ekkor számos további új pecsételő pont és kedvezményadó hely csatlakozott a programhoz.

Kajla nem áll meg: hamarosan a kampányhoz csatlakozó hazai éttermekben is találkozhatnak a népszerű vizslával, ahol a várakozást például szórakoztató kvízek teszik majd élvezetesebbé. A program webes felülete a kajla.hu oldal, ehhez kapcsolódva a Hol vagy, Kajla? telefonos applikáció a Kajla körökkel és a hagyományokat bemutató játékokkal is bővült.

A cikk támogatója a családi kirándulások szakértője, Kajla és a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában