hirdetés

2018.08.11. 11:03

Vár a Savaria Történelmi Karnevál!

Római legionáriusok, Szent Márton, hagyományőrző csapatok, garabonciások, színészek, tűzvarázslók, zenészek – és természetesen rengeteg vendég, augusztus 23-tól 26-ig ismét várja a látogatókat a Savaria Történelemi Karnevál Szombathelyen.

 

A rendezvény története az 1960-as években kezdődött, a kétezer éves város történelmét korhű jelmezekbe öltözött csoportok idéztek meg. Hosszú szünet után 2000-ben folytatódott a sztori, és aztán a több napig tartó színes, históriás és művészeti kavalkád 2017 végén elnyerte a Minősített Európai Fesztivál díját.

Idén 19. alkalommal mutatja meg Szombathely a történelmét, hagyományait az ide látogatóknak és a nagyvilágnak. Négy napon keresztül több mint 400 program várja a résztvevőket, akik a koncertek, előadások között is bőven találnak elfoglaltságot az Öreg Város Vásárában és a Borok utcájában.

A leglátványosabb esemény a péntek és szombat esti fáklyás felvonulás, ekkor csaknem 1000, jelmezes hagyományőrző illetve helyi polgár vonul végig a római alapítású város utcáin, visszahozva a régi idők hangulatát. A katonai csoportok a Történelmi Témaparkban vernek tábort, itt tartanak különböző bemutatókat.

Az egész napos elfoglaltságot kínáló programok mellett délután és este koncertek (Dés László és Tóth Vera, Margaret Island, Punnany Massif, Firkin, Bohemian Betyars, Deák Bill Gyula és még sokan mások), színházi előadások közül lehet választani. A Magyar Udvaron (Berzsenyi tér) népzenei csoportok mutatkoznak be, táncházra invitálják a látogatókat. A Szent Márton templomnál több rendezvény is felidézi, hogy Európa egyik legnagyobb szentje, Szent Márton 316-ban Savariában látta meg a napvilágot. A gyermekeknek külön birodalmat rendeznek be a Gayer-parkban, rengeteg játék és műsor várja őket.

A rendezvény teljes programkínálata a www.karnevalsavaria.hu weblapon és a Karnevál Facebook-oldalán érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában