HIRDETÉS

2019.05.15. 14:47

Vendégváró étel, ital tippek baráti összejövetelekre

Te is szereted, ha a családi ünnepléstől, baráti beszélgetéstől hangos otthonod és sokan ültök az asztal körül? Nem kell napokig készülődnöd egy-egy baráti összejövetelre, egy kisebb party megszervezhető úgy is, hogy viszonylag kevés extra munkával jár.

Ezt pedig csak úgy tudod kivitelezni, ha előre készülsz. Pár nappal az alkalom előtt kutakodj a vendégváró receptek között és készítsd elő azokat az ételeket, amiket nem feltétlenül szükséges a vendégek érkezése előtti órákban megfőznöd vagy megsütnöd, így már csak ki kell venni a hűtőből, vagy rá kell melegíteni a sütőben. Így elkerülheted a hosszú várakozási időt, nem utolsó sorban pedig te magad is részt tudsz venni a beszélgetésekben, egyéb közös aktivitásokban.

Kedvenc vendégváró ételeink

A terítés legyen büfé asztal szerű, kerülhet rá, sajttál gyümölcsökkel, magvakkal, vagy különböző mini szendvics falatok, fasírt falatkák friss kenyérrel és salátával.

Ha mégis valami melegre vágysz, kész leveles tésztából előételt, főételt, de még desszertet is készíthetsz. Virslivel töltött falatka, húsos lepény, de édesség gyanánt fahéjas/csokis csiga is pillanatok alatt elkészül ebből a sokszínű alapanyagból.

 

 

Kicsivel több munkát igényel, de a vendégváró falatok egyik királya, a pástétom. Ha őzgerincben vagy bármilyen más, mutatós formában készíted, akkor igazán gusztusosan fog mutatni a húsos tálon és napokig eláll a hűtőben.

Az előkészített vacsorák egyik kedvenc fogása a hideg tésztasaláta, vagy bármilyen olyan saláta, amiben nincsenek fonnyadásra hajlamos alkotóelemek. Klasszikus példa a hagymás krumplisaláta vagy a franciasaláta, de akár savanyúságokat is kínálhatsz a vacsorához.

Mit fogtok inni?

Ital tekintetében mindenképp igazodj a vendégeid igényeihez. Készíts alkoholos és alkoholmentes koktélokat, nyáron pedig jeges limonádét és szörpöt.

Fontos a tálalás

Ha komoly elismeréseket akarsz begyűjteni, a terítésre is adj! Az asztal a finom ételek mellett egy gondosan megtervezett asztali dekorációtól lesz igazán szép: válassz a legkedvesebb vázádhoz illő virágokat, hajtogass papírból vagy szalvétából, vagy csak egyszerűen dobd fel a terítéket apró és finoman elegáns díszekkel, gyertyákkal vagy növényekkel!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában