hirdetés

2018.09.13. 17:15

XII. Soproni Pénzügyi Napok

„Az ÁFA elmélete és gyakorlati alkalmazása”

Sopron, 2018. szeptember 27-28.

A Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kara az elmúlt években a térség meghatározó konferencia helyszínévé vált, pénzügyi, adózási és számviteli területen, aminek fókuszában a gazdasági szakemberek, vállalkozások informálása áll az aktuális gazdasági kérdésekről és folyamatokról.A kart támogató Soproni Felsőoktatásért Alapítvány célkitűzése, hogy fórumot teremtsen az iránymutatásnak, tapasztalatcserének, a jövő kihívásaihoz való alkalmazkodásnak. Ebben az évben 12. alkalommal kerül megrendezésre szakmai konferencia a Kar Sopron, Erzsébet utca 9. szám alatti épületében.

2018. szeptember 27-én és 28-án megrendezésre kerülő, az „Az ÁFA elmélete és gyakorlati alkalmazása” című pénzügyi, adózási és számviteli szakmai konferencia áttekintést ad a Hallgatóságnak a konferencia címében megjelölt témakörben. Emellett 27-én tudományos szekcióval is kiegészül a konferencia munkája, amelynek keretében egyetemi oktatók, kutatók, doktorandusz hallgatók a „Napjaink kihívásai és eredményei az adózásban, a pénzügyekben és a számvitelben” című témakörhöz kapcsolódóan számolnak be kutatásaik legújabb eredményeiről. A konferencia megrendezése ebben az évben is a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kara, a PADA Alapítvány, a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Egyesülete, a MOKLASZ, és a Leitner+Leitner Tax Kft közreműködésével és támogatásával valósul meg.

A konferencia kreditpontos képzésnek minősül. Okleveles könyvvizsgálók 4, okleveles adószakértők, adószakértők, adótanácsadók 10, mérlegképes könyvelők 8 kreditpontot kapnak részvétel esetén.

 

A konferenciát, Bartók István a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karának dékánja és Vágyi Ferenc Róbert, a Pénzügyi és Számviteli Intézet docense, a MOKLASZ alelnöke nyitja, köszöntőt mond Fodor Tamás Sopron megyei jogú város polgármestere.

A két napos program során nagyszámú előadás hangzik el a szekciók keretei között. A teljesség igénye nélkül néhány, várhatólag kiemelt érdeklődésre számot tartó előadás:

 

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke az ÁFA előirányzatok ellenőrzési tapasztalatait fogja ismertetni.

Izer Norbert a Pénzügyminisztérium államtitkára az adóhatósági ÁFA ellenőrzések gyakorlati tapasztalatairól számol majd be.
Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke az államháztartási stabilitás perspektiváit és ezeknek az adótervezéssel kapcsolatos összefüggéseit ismerteti.
Baksay Gergely a Magyar Nemzeti Bank igazgatója a 2010 utáni magyar adóreform főbb jellemvonásait szemlélteti, valamint az eddig elért eredményekről ad számot.

Molnár Gábor Miklós a Kúria tanácselnök bírója büntető bíróként elemzi az ÁFA rendszerében tapasztalható visszaéléseket.

Hajnal Péter a Kúria tanácselnök bírója a közigazgatási ÁFA pereket mutatja be gyakorlati aspektusból.
Botos Katalin Professor Emerita a fogyasztási adók társadalomra gyakorolt hatásait vizsgálja.

Király László György a Royal Image Kft. ügyvezetője az Áfa elméleti kérdéseiről és gyakorlati tapasztalatairól ad áttekintést.

A felsorolt előadások mellett a pénzügyi-számviteli szakma számos további jeles képviselője – okleveles adószakértők, könyvvizsgálók egyetemi oktatók – tiszteli meg előadásával a rendezvényt és annak Hallgatóságát.

Mindkét nap szakmai programját egy-egy pódiumbeszélgetés zárja. Az első napon az ÁFA 100 éves tapasztalatait elemzik a beszélgetés résztvevői, a második napon pedig a digitalizációnak a könyvelésre, az adózásra valamint a vezetői információkra gyakorolt hatásait dolgozzák fel a résztvevők.

A rendezvényre történő jelentkezés határideje: 2018. szeptember 21.

A konferenciáról (tervezett program, szekció beosztás, részvételi díj, stb.) bővebb információt a www.spek.hu honlapon a XII. Soproni Pénzügyi Napok menüpont alatt találhatnak az érdeklődők.

Az Alapítvány és a szervezők mindenkit szeretettel várnak Sopronban a XII. Soproni Pénzügyi Napokra a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karán!

Fotó: Bors Gergely

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában