támogatott tartalom

2021.07.02. 13:33

YouTube-vlogger- és filmes tábor indul Kecskeméten idén is!

Nyári élménytáborokban tanulják a vloggerség és influencer lét minden részét azok a gyerekek, akik már a YouTube-videósokon nőttek fel. Így idén is nekik szerveznek tábort, de aki akar filmes is lehet.

vaol.hu

Fotó: People Team

Amikor szülőként rápillantunk a mai táborkínálatra, összezavarodhatunk. Gondolhatunk arra, hogy a mi időnkben még nem volt ekkora a választék, sőt néhány témát talán nem is tudunk hova tenni. De nem nekünk kell értenünk, hanem annak a csemetének, akit elengednénk néhány napra, hogy feltöltődjön, és mi is szusszanjunk kicsit. Tekintsünk úgy a táborok széles palettájára, mint a lehetőségek tárházára – és ha megfelelő az időzítés, korrekt az ár-érték arány, és gyermekünk is megtalálja azt, ami boldoggá teszi őt, akkor nyert ügyünk van.

A PT-ben tényleg jó gyereknek lenni. Ide kattintva lehet jelentkezni a táborba.

Minden jó egy helyen

A PEOPLE TEAM táboraihoz nem szükséges előképzettség, csak érdeklődés és kreativitás. Akit a filmkészítés csínja-bínja érdekel, a filmtáborban a helye, ahol kipróbálhatja magát színészként, forgatókönyvíróként, operatőrként és rendezőként is. Az eszközöket a PT adja, nem is akármilyen minőségben, szóval lesznek profi kamerák, lámpák, vágószoftver és egy jó csapat, amelynek közös célja van: összehozni egy alkotást, ami ha nem is lesz profi, de felejthetetlen élményt ad a tanulságos munkafolyamaton végighaladás által. A médiatáborban ugyancsak a mozgóképkészítés rejtelmeit sajátíthatják el a gyerekek, akik akár tábori híradót is készíthetnek, illetve mutathatnak be társaiknak – biztos népszerűség lesz a sorsuk. Hiszen egy hét alatt saját filmet készíteni mi más lenne, mint a menőség csúcsa?

A youtubertáborba a jövő vloggereit várják. Itt is alap a kamerahasználat elsajátítása és a videóvágás. Persze kell egy terv is, és az sem árt, ha követendő példa áll a srácok előtt. Ezért a PT minden évben elhoz több ismert és fiatal vloggert, akik saját tapasztalataikról, sikereikről és kudarcaikról mesélnek. Ebben az élménytáborban idén is lehet számítani a Játékteszt Dáviddal YouTube-oldal címszereplőjére, aki a PT játékteszttáborának az oktatója. Dávid több játékforgalmazóval is tartja a kapcsolatot, így a résztvevők rengeteg szabadtéri játékot fognak kipróbálni, legyen az gigabuborék-fújó, szivacslövő vagy slime – szóval minden, amit otthon nem lehet csinálni.

A Minecraft-tábor és a scrap mechanic a gamerek paradicsoma. Annak a gyereknek, aki tudja, hogy mit jelentenek az alábbi kifejezések: Lucky Block, Race/Wall PvP-bajnokság, Adventure, BedWars, Build Battle és SkyWars, Baluka mellett van a helye.

Egyszerűen komplex

Új generációs táboraival a PEOPLE TEAM sokak kedvencévé vált az elmúlt 30 évben. Mondhatnánk, hogy az évek és a rutin, ugye, de ha a PT minden évben ugyanazt nyújtaná, nem haladna a korral, márpedig 2021-ben nem ugyanaz a népszerű, mint ami 1991-ben volt. Ami eleinte egy angoltábornak indult, mára 11 témacsomaggá és mintegy 30 szekcióvá növekedett, amelyekre nemtől, bőrszíntől és nemzetiségtől függetlenül minden 7–17 éves fiatalt várnak. A kecskeméti PT egyik legizgalmasabb nyári témacsomagja a MOZGÓKÉP + MÉDIA névre hallgat, és magában foglalja mindazt, ami friss, trendi, és megmozgatja a fiatalokat.

Ahol különösen jó gyereknek lenni

Játszani kell, és megélni a gyerekkort. Nem csoda, hogy a PEOPLE TEAM táboraiba időnként az egykori diákok is visszatérnek szervezőként – lelkük egy része megmaradt táborlakónak, és ha már a 7–17 éves korhatárba nem férnek bele, mókusként segítik a fiatalabbak eligazítását. Mindezek mellé biztonság, orvosi felügyelet, korlátlan zöldség- és gyümölcsfogyasztás, napi háromszori étkezés, ottalvós változat igénylése esetén kétágyas kollégiumi elhelyezés jár (a napközis verzióban, amely szintén igénybe vehető, csak az utolsó nem adott). Három turnusban elérhetők a PT táborai:

  • július 25–31.,
  • augusztus 1–7.
  • és augusztus 8–14. között.
  • A táborok közötti átjárás elképzelhető, ha tehát valaki a filmtábor után belekóstolna a játéktesztbe, nem tiltja meg senki, ahogyan azt sem, ha a szülőkkel megbeszélve visszatér egy másik turnusra.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában