Prémium magazin

2017.01.06. 11:09

"Mindenhol otthon vagyok!" Fekete Linda színésznő leplezetlenül szemérmes

Mindig is ilyen címlapfotózásra vágytam! Könnyű dolgunk volt Fekete Lindával, hiszen a színésznő nemcsak gyönyörű, de imádja őt a kamera. Pillanatok alatt átalakul a személyisége. Néhány perc alatt megidézi a lázadó kamaszt, a frivol úrinőt és igen, hölgyeim és uraim, a szexi világsztárt is.

Kovács Ágnes

- Rám nem lehet akármilyen szerepet bízni, mert én nagyon valamilyen vagyok, tudod - kezdi a színésznő a kávézóban, miközben letekeri nyakából a színes sálat. Haját pillanatok alatt kontyba fűzi, hátradől és nagy bögre kávét rendel.

Fekete Linda valódi jelenség. Az öltözködése, a mozgáskultúrája, a zengő mély hangja hatással van környezetére. Többen ráköszönnek, gratulálnak neki, közben megérintik a vállát, a karját. Olyan természetességgel fogadja az emberek szeretetét, mintha minden rajongót kezdetektől jól ismerne.  Azt mondja, talán a Brazíliában töltött évek miatt lett ilyen. Arrafelé az emberek szinte belemásznak a másik aurájába, az érintés egyáltalán nem számít tolakodásnak. Persze orosz édesanyjától örökölt szláv lelke is erre ösztönzi. Az érzelmek – ahogy ő mondja – túlcsordulnak benne.

Fotók: Zergi Borbála

Brazília nagy változást hozott a család életében, a bossa nova ritmusa mélyen a zsigerei részévé vált. Amikor hazajöttek, édesapja folyton olyan helyeket keresett, ahol brazil zene szólt, így találkozott Gerendás Péterrel, akivel aztán írtak is egy lemezt a jó hangú lánynak. Az Álomelnök úr nagy siker lett. Linda sorsa ezzel megpecsételődött. Négyszer felvételizett a színművészetire, mire végül sikerült, közben elvégezte Gór Nagy Mária Színitanodáját.

Harsány volt és bolondos, a családi videókon látszik, hogy folyton fel akarta hívni magára a figyelmet. Már akkor megjósolta nagymamája, Lindából biztosan színész lesz. Mikor a gyerekek kirepültek, szülei úgy döntöttek külön folytatják tovább. Édesanyja azóta Franciaországban él, édesapja itthon maradt. Ha a mamájával szkájpol, mindig oroszul beszélnek, ezzel is erősítik az összetartozást!

- A soknyelvűség nekem játék volt. Az oviban kiderült, hogy nem a gyerekek beszélnek más nyelvet, hanem én, az orosz és a magyar megtanulása után aztán azt vettem észre egy másik országban, hogy folyékonyan beszélek egy újat, ez volt a portugál. Te, én azt annyira imádom! Hát, most hogy így bele gondolok, nem is tudom, hogy nekem hol van a hazám. Mindenhol otthon érzem magam.

Lindától még soha egy riporter sem kérdezte meg, vajon felismerte-e a lényéből áradó erős szexualitást. Azt mondja, megleptem a kérdéssel. Nem igazán gondol erre. Azt sem érzi, hogy a férfiak túlzottan megbámulnák. Talán a Cabaret és a Chicago adott lehetőséget ennek a személyiségjegynek a megmutatására, de egyébként nem jellemző, hogy a rendezők így gondolnának rá. Wedekind Lulujáról beszélgetünk, hogy az milyen jól állna neki, ezen kicsit elgondolkodik.

Jól érzi magát a bőrében, a Zsótér-előadás minden nap ünnep, a zenés darabokban is fellép és megtalálta magát Szombathelyen. Párja, Móri Csaba, akit mindenki Kecsaként ismer, szintén a színházban dolgozik. Kiváló táncművész-koreográfus. Jól tűri Linda túláradó szeretetkitöréseit. Együtt teregetnek nagymosás után, de a főzés náluk kizárólag férfimunka. Igaz Lindának könnyű ebédet készíteni. Sütőtökkrém leves, lecsó, egy kis párolt zöldség, és máris jól lakott. Igen, megkérdeztem, a művésznő szeretne kisbabát. Tudja, akkortól kezdve máshogy alakul a napirend és a reggeli tornát is a gyerekhez kell igazítania, de meg tudná oldani, vagány anyuka akar lenni, akár Pásztor Anna az Anna and the Barbies énekesnője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!