programajánló

2018.08.10. 12:00

Joskar-Ola napok, Hétrétország, falunap és búcsú is vár a hétvégén Vas megyében

Programokból nem lesz hiány, főként szombaton vár minket sok izgalom a megyében. Mutatjuk mi és hol.

vaol.hu

Fotó: shutterstock

Augusztus 10

Szentgotthárd, Szlovének Háza: 19 órakor zenés nyári est a szlovéniai Prašnati zenekarral.

Bozsok, Castanea Közösségi Egészségcentrum, Műemlék Toronyrom: augusztus 10-11. (péntek–szombat) Aranypatak vers fesztivál. Pénteken kiállítás nyílik versek ihlette különböző technikákkal és anyagokból készült tárgyakból. Szombaton benépesül a Toronyrom előtti színpad. Kortárs vasi költők és vers megzenésítő zenekarok színes műsorai váltják egymást. Az idei fesztivál vendége lesz Varró Dániel, József Attila-díjas költő.

Augusztus 11.

Szombathely, Agora – Művelődési és Sportház: 8-12 óráig a nyári szezon utolsó vásárával – már az óvoda- és iskolakezdésre is gondolva, újra kipakolnak a Hacuka közösségi vásár árusai. A kínálatban minőségi női- és férfiruhákat, ékszereket, különböző kiegészítőket, gyerekruhákat, játékokat, lakásdekorációs kellékeket, és mindenféle hasznos holmit találnak az érdeklődők. A használt áruk mellett számtalan új árucikk, illetve saját készítésű ékszer és ajándéktárgy is megtalálható a standokon. A vásár ideje alatt a kisgyermekes családokat külön játéksarok várja.

Szombathely, Herényiek Háza (Béke tér 1.): augusztus 11-éig, szombat IV. alkotótábor. A tábor művészei: roma alkotóművészek. A tábor vendégművészei: a St. Martin alkotótábor keretében a Hatok művészeti csoport tagjai. A tábor záró kiállítása augusztus 11-én, szombaton 17 órakor.

Szombathely, Joskar-Ola lakótelep: augusztus 11-12. (szombat–vasárnap) XX. Joskar-Ola napok, kulturális és sport fesztivál. Mindkét nap vidámpark és gyermekprogramok. Tuning fesztivál, Tesco gasztro show, hobbisták cross gyermek és ifjúsági verseny, Skót Rock Band, Matyi és a Hegedűs, Mokka Tribute Band. Ismét lesz gulyásfőző verseny, sakkverseny, aszfaltrajzverseny, gyermek és ifjúsági ügyesség verseny, kutyaszépség verseny, és második alkalommal kerül megrendezésre a tuning találkozó is. A rendezvény jótékonysági célja a Micimackó Óvoda támogatása.

Kemenesmihályfa, Faluház és udvara: Falunap.

Őriszentpéter, augusztus 11-20. (szombat–hétfő) Hétrétország a szerek és porták köztiválja.

Molnaszecsőd, Falunap.

Vasvár, augusztus 11-12. (szombat–vasárnap) vasvári Nagyboldogasszony búcsú.

Kercaszomor, Kis-hegy, Bajánsenye és Kercaszomor közös szőlőhegye: augusztus 11-12. (szombat–vasárnap) Falunap.

Szőce, augusztus 10-11. (péntek–szombat) falunap.

Kíváncsi a teljes programkínálatra? ITT érheti el. Amennyiben a hónap kínálatára kíváncsi, IDE kattintson!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!