ostromnapok

2021.08.06. 07:00

Puskalövéssel indul Kőszeg ostroma, de lesz vásár, zene, és jönnek a hagyományőrzők is

Ma 15 óra 32 perckor a Hősök Tornyából eldördülő puskalövéssel indul a 14. Kőszegi Ostromnapok. Kihirdetik az ostrom állapotot, jön a török.

VN

Fotó: VN-archív

Bemutatók, csaták emlékeznek az 1532-es török ostromra, amikor Jurisics és a bátor várvédők megvédték a várat a török túlerővel szemben. Pénteken 20 órakor a törökök megpróbálják felgyújtani a várat a régi várjátszótéren. Szombaton váltják egymást a bemutatók, villám-összecsapások – csetepatékba keveredhetünk. A csúcspontot 18.30-kor a várostrom jelenti. Újdonság, hogy vasárnap 10.30-kor zárócsatával emlékeznek meg a 11 órai harangszó eredetére.

A szervezők gondoltak a gyerekekre is: szombaton és vasárnap gyerekostrommal készültek, élőszereplős ostrom is lesz. Kézműves-foglalkozás, apródpróba, ostromtársasjáték is van a kínálatban. Újdonság a vasárnapi (15 óra) gyerek-felnőtt ostrom. A helyi kulturális egyesületek (BE-JÓ Táncegyüttes, Kőszegi Orientális Táncklub, Kőszeg Város Fúvószenekara) az idén is bemutatkoznak. A vendégelőadók közül pénteken a Koprive tamburazenekar, szombaton a Szelindek együttes lép fel, vasárnap 18 órakor a Zurgó, 19.30-kor a CimbaliBand zárja az Ostromnapokat.

Kiemelt képen: Mintegy 150 hagyományőrző érkezik az eseményre

További programok:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/osszegyujtottuk-hogy-milyen-programok-varjak-vas-megyeben-a-kovetkezo-napokban-2-5175176/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!