programajánló

2021.09.17. 07:00

Nincsen péntek programajánló nélkül – Mutatjuk, miből lehet válogatni

Koncertek, rendezvények, szüreti mulatságok egész sora vár ránk az elkövetkező napokban.

VN

KONCERT

SZOMBATHELY Végállomás Klub: szeptember 17–18-án rendezik a 11. Punkmaratont. Az idén ünnepli a fesztivál a 20. születésnapját, ezért most extra hosszú kétnapos verzióval jelentkeznek a szervezők. Két színpadon váltják egymást az együttesek. Fellépők: pénteken 17.30-tól Tboi!, tHE sNOBS, Fideath, Tetrafobia, Leberzerroze(A), Kugler, Csotánydzsó, Francesco és a Haverok, Fuck Bad Things, Gipsy SS. Szombaton: 15.30-tól Will Burn, Nonsense Akusztik, Soma Akusztik, Brigantik, Sinking Heroes, The Buttholes, Bipoláris, Téveszme, Nemecsek, Böiler, Fegyelmező Részleg, HétköznaPICSAlódások, KMK, Canis Cara lépnek színpadra.

SZÍNHÁZ

SZOMBATHELY MMIK Mesebolt Bábszínház kamaraterem: szeptember 19-én, vasárnap 10 órakor Papírvarázs, pöttöm színházi matiné, melyre 4 éves korig várják a gyermekeket. KŐSZEG Arany Strucc Szálló: szeptember 19-én, vasárnap 18 órától 19.15 óráig a Vasvári Játékszín mutatja be A Tejút lovasa című Csengey-drámát Zrínyiről.

RENDEZVÉNY

SZOMBATHELY Agora – Művelődési és Sportház: szeptember 19-én, vasárnap 17 órakor Mása és a medve címmel mesemusicalt láthatnak a kicsik. Agora – Művelődési és Sportház: szeptember 23-án, csütörtökön 19 órakor Almási Kitti A te döntésed – Az élet meghatározó választásai címmel tart előadást. Vasi Skanzen: szeptember 19én, vasárnap 15-től 16 óráig Ódon pincék, hajdan volt szüretek, tüzes borok címmel lesz tárlatvezetés.

KŐSZEG Jurisics-vár, lovagterem: szeptember 18-án, szombaton történelmi táncnap lesz. 11 órakor a Kőszegi Orientális Táncklub lép fel, 11.30-kor Bangó Mária (Mira) tart előadást Hastánc a történelemben címmel. 12.30-kor a MIRA Orient Art Orientális tánccsoport bemutatóját láthatják. 14 órakor Horváth Márta A reneszánsz kor táncai címmel tart előadást, közreműködik a BE-JÓ Táncegyüttes. 15 órakor kezdődik a Reneszánsz táncház. Chernel-palota: Szeptember 21-én kedden 9-től 16 óráig Chernel Istvánt mint zenészt és ornitológust mutatják be a kőszegi városi múzeum és a Kőszegi vonósok közös programjaként a Chernel u. 10. szám alatt.

GENCSAPÁTI Művelődési ház: szeptember 17-én, pénteken a Vincze Ferenc szólótáncverseny lesz, csaknem nyolcvan versenyző negyven produkcióját tekinthetik meg az érdeklődők 14 órától. Sportpálya: szeptember 18-án, szombaton 14.30-kor kezdődik a Gencsi Söprű Regionális Néptáncfesztivál. A tizennégy résztvevő színpadi műsora után 19 órától Laposa Julcsi és a Zala zenekar népzenei koncertje lesz, 21 órától a Kanizsa Csillagai együttes ad autentikus cigányzenei koncertet.

SZÜRET

BOZSOK Szeptember 18-án, szombaton rendezik meg a 22. Bozsoki szüreti mulatságot. A program a Bozsoki Borházban borkóstolással kezdődik. 10 órától Üvegfantáziák címmel nyílik kiállítás a Castanea Kneipp-házában. 14.30kor gyülekeznek a felvonulók a Dobrádi Lovas Iskolánál, 15 órakor indul a szüreti menet, a megállóknál mókáznak, táncolnak, borozgatnak. 17 órától a sportpályán a gyerekeket óriáscsúszda, buborékfoci, kosárhinta, tűzoltós játék, dottó várja. 17 órakor a sportpályán felállított sátorban Ágh Péter országgyűlési képviselő mond köszöntőt. Fellép a Hajnalcsillag Néptáncegyüttes, Kovács Marci és bandája, Regős-Foki Veronika, a Kvarc Együttes. 20-tól 24 óráig szüreti mulatság lesz a focipályán, zenél: Tímár János. 20 órától Táncház a Hajnalcsillag Néptáncegyüttessel a kultúrházban, a talpalávalót húzza: Kovács Marci és bandája.

CSEPREG Szeptember 18-án, szombaton délután szüreti program lesz. 13 órakor nyit a vásár a Promenádon finom ételekkel, helyi borokkal és kézműves-termékekkel. 14 órakor szüreti felvonulás művészeti csoportokkal, közösségekkel, nyergesekkel, fogatosokkal, járművekkel. 14.30-tól színpadi műsorok lesznek a Promenádon: Két dudás egy színpadon, szüreti köszöntések, 16.30-kor fúvóstérzenék és mazsorettműsorok. 19 órától az Isis Big Band koncertezik, 20.30-tól a Be-Jó Táncc soport ad műsort Tűztánc címmel, 21 órakor a Big Mouse Band lép fel.

VÖNÖCK Szeptember 18-án, szombaton 14 órakor indul a szüreti felvonulás a falu utcáin a művelődési háztól, ahol az udvaron 17.30-tól a Reménység Nyugdíjas Klub dalosai énekelnek, 18 órától a Csöngei Vadrózsák, 18.30-tól a Honey Bees lép fel. 19 órától Hungária Retro Party lesz Kecskeméti Zsuzsival és Hajba Andrással, 20 órától Kaczor Feri produkcióját láthatjuk a színpadon. 20.45-kor kezdődik és hajnali 3 óráig tart a szüreti buli, zenél: Babos Krisztián.

GYÖNGYÖSFALU, LUKÁCSHÁZA Szeptember 18-án, szombaton 13.30-kor gyülekezés a gyöngyösfalui tornacsarnoknál, 14 órakor indul onnan a menet, körülbelül 14.30-kor ér a Seregélyháza/Hörpintő megállóhoz (Gyöngyösfalu), 15.15-kor a Pösei hídfőhöz, 16.15-kor a lukácsházi Kiscsömötéhez, 17.30-kor Nagycsömötéhez; az állomásokon fellép az óvodások csoportja, a Vigyorkák és a Derű Néptáncegyüttes. 18 órakor érkeznek vissza Gyöngyösfaluba, ahol élőzenés szüreti mulatság veszi kezdetét, zenél: Soós Zoltán.

Ezek is érdekelhetik