Programok

2021.10.15. 07:00

Jóízű Orsolya-napi vásár a hétvégén Kőszegen – A kirakodók portékái mellett ismét nagy hangsúlyt kap a gasztronómia

Huszadik alkalommal rendezik meg idén Kőszegen a Natúrpark ízei gasztronómiai fesztivált és Orsolya-napi vásárt október 16–17-én, szombaton és vasárnap.

Merklin Tímea

Fotó: VN-archív

Mindkét napon főzőversenyt szervez a művelődési központ a Civil Ízek Utcájában: 26 ételt neveztek – és 11 közösség kínál még süteményeket, készételeket. A vásár idején Ízek az Alpokaljáról, a Natúrpark Gyöngyszemei címmel sütemények, valamint gyümölcsök és zöldségek minden felhasználási, tartósítási formájának versenyét hirdeti meg az Írottkő Natúrparkért Egyesület. Az eszem-iszomhoz poharat, tányért, evőeszközt ajánlatos vinni. A kulturális kínálat is színes: a Fő téren szombaton 13.30-kor kezdődnek Batu-tá kalandjai a Mese­bolttól, 15 órakor fellép a Garabonciás, 16.30-kor a Makám, 18 órakor a Minimal Acoustic. A várban 14 órakor Kaláka-koncert, 15.30-kor Ko­vács Marci és zenekara játszik, 16.30-kor a Cirákulum, 17.30-kor a Hajnalcsillag, utána táncház.

Vasárnap a Fő téren 14 órakor a Kajárpéci Vízirevü lép fel, 15 órakor a Galaxy Akrobatikus Rock & Roll Club, 16 órakor a Kőszegfalvi Német Nemzetiségi Kórus, a Vadrózsa Népdalkör, a Concordia-Barátság Énekegyesület. 17 órakor Peltzer Géza harmonikázik. 18 órakor a Trio Picanto játszik. A Jurisics-várban 14 órakor a Vujicsics együttes koncertezik. 15 órakor hirdetik ki a versenyek eredményét. 16 órakor ismét a Kajárpéci Vízirevü jön, 17 órakor a kőszegi fúvószenekar lép színre.

Kiemelt képünkön: Jubilál a vásár a kisváros páratlan kulisszái között. Lesz itt minden, mi szem-szájnak ingere

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!