jó idő a családi sétarepülő hétvégén

2019.09.19. 07:00

A légi legendák visszatérnek

A Legendák a levegőben csapata hajthatatlan, és mindent megtesz azért, hogy a Vas megyei közönséggel ünnepelhesse a rendezvénysorozat XX. állomását! Idén már két alkalommal is tervben volt a szombathelyi látogatásuk, ám előbb a rossz idő, majd egy harmadfokú hőségriadó tett keresztbe a programszervezőknek. Ám ezúttal úgy néz ki, hogy az égiek megkegyelmeznek a légieknek.

Kelemen Attila

Tavaly szemtanúja lehetett a szombathelyi közönség annak, hogy mennyire látványos és döbbenetes egy közelharcba keveredő repülő

Fotó: VN-archív

A szombathelyi közönség alaposan ki van éhezve egy zavartalan repülős hétvégére, hiszen tavaly is már ezrek voltak kíváncsiak a látványos légi bemutatókra és az extrém sétarepülésekre. Ami tavasszal és nyáron nem jött össze, az a meteorológiai előrejelzések szerint ősszel sikerülni fog: ezúttal kegyes lesz az időjárás a légi rendezvényhez.

A Legendák a levegőben rendezvénysorozat 2009-ben indult, az első repülőnapot Dunakeszin tartották. Azóta jócskán kinőtte magát az esemény. Eleinte alföldi nagyvárosokban bemutatóztak, majd tavaly úgy döntöttek, hogy a Dunántúlt is felfedezik. Zalakaros mellett a vasi megyeszékhelyen is hasították az eget. És mivel már az első alkalommal közkedvelt lett a légi bemutató Szombathelyen, a szervezőknek nem volt kérdés, hogy idén is visszatérnek ide.

Tavaly szemtanúja lehetett a szombathelyi közönség annak, hogy mennyire látványos és döbbenetes egy közelharcba keveredő repülő
Fotó: VN-archív

Az esemény fő szervezője, Vécsei Mihály nem rejtette véka alá, hogy idén is színes programokkal várják az érdeklődőket. Ismét lesz zenére piruettező vitorlázó műrepülő, a Retro Sky Team jóvoltából légiharc-bemutató pirotechnikai elemekkel, valamint Süsü, a sárkány cukorkaesője sem maradhat el.

Külön kiemelnénk a vándorflotta Delfin L–29-es gépét, amely egy sugárhajtású kiképző repülőgép. Illetve Gripen vadászgépek is hasítják majd a város légterét. Arról se feledkezzünk meg, hogy Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós, űrkutató, vadászpilóta is tiszteletét teszi nálunk. Szombaton és vasárnap a repülők mellett lovas huszárok, katonai hagyományőrzők és raliautók is színesítik a programot. Idén is jócskán lesz alkalom sétarepülésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!