Bájoló, a harmadik

Harmadik adásához érkezett a Bájoló kreatív, a Berzsenyi Dániel Könyvtár online műsora, amelyben megyénkhez kötődő fiatal szövegírók és dalszerző-énekesek munkálkodnak otthoni környezetben egy-egy új dal születésén.

Polgár Patrícia

Varga Richárd és Varga Bence: lehet hallgatni, csak tessék

Fotó: Unger Tamás

Alkalmazkodva a jelenlegi helyzethez a Bájoló irodalmi, zenés sorozatot átültették az online térbe, egy kis csavarral: az estek korábbi vendégeit arra kérték, egy-egy dal erejéig közösen, egymást segítve alkossanak: írjanak egymásnak dalszöveget, vagy épp zenésítsék meg vagy énekeljék el azt. Hajós András Dalfutár című műsorából kölcsönözve az ötletet a részt vevő alkotók személye egymás számára ismeretlen. Más hasonlóság nincs: itt mindkét félnek választási lehetőséget ajánlottak.

A szövegíró a dalszerző-énekest jellemző egyetlen mondat alapján döntheti el, hogy kihez kerüljön az elkészült dalszöveg, míg a dalszerző-énekes az elkészült szövegek egy-egy sorából választhatja ki, hogy melyiket szeretné megzenésíteni. Amennyiben a felek nem élnek a választási lehetőséggel, a szerkesztő dönt. Az alkotók csak az elkészült dal után fedik fel kilétüket.

 

Varga Richárd és Varga Bence: lehet hallgatni, csak tessék
Fotó: Unger Tamás

A Bájoló kreatívban a szerzők egymástól távol, saját technikájukkal, a másik fél ismerete nélkül munkálkodnak a dalok megszületésén – mindezt pedig videóra rögzítik. Az első adásban a Polgár Patrik és Doma Bence páros alkotott, a másodikban Poócza „Nonsense” András és Czirók András duóját láthattuk.

A harmadik műsor alkotói Varga Richárd szövegíró, dalszerző, énekes, magyar–történelem és dráma szakos tanár, illetve Varga Bence, a Zaporozsec együttes szövegíró, énekes-gitáros- dalszerzője, a szentgotthárdi Vörösmarty Mihály Gimnázium magyar és angol szakos tanára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!