indul a tavasz

2018.04.06. 11:19

Ezek lesznek a hétvége legjobb programjai Vas megyében

A megérkezett tavasz számos kinti lehetőséget biztosít, ha programra vágyunk, ám Vas megye bőven kínál beltéri programot is nekünk.

Gulyás Regina Olimpia

Fotó: pixabay.com

Pénteken a rock szerelmesei örülhetnek igazán. A Végállomás Klubban a Phoenix Rt, a Bornout és a Skonig Frog is muzsikál. Eközben az MMIK színháztermében jótékonysági estet tart a Máltai Szeretetszolgálat a Kárpátalján élő gyermekek javára.

Rendszeresen tartanak tematikus kézműves foglalkozásokat az Agorában a kicsik örömére Fotó: Pixabay

Szombaton a legkisebbeket tojástartós kézműveskedés várja az Agorában 9 és 12 óra között.

A zene szerelmesei pedig Kőszegen és Szombathelyen is találhatnak maguknak megfelelő programot. Előbbinél, a Jurisics vár lovagterme ad otthont a Kőszegi Vónósok tavaszi hangversenyének. A megyeszékhelyen 20 órától Müller Péter Sziámi fergeteges koncerttel kezdi a bulit 20 órakkor, melyet a Púder, majd Hege folytat Alterock slágerekkel.

Ha valami teljesen másra, egészen különlegesre vágyna, megtekintheti Ataru Taiko japán dobszínházát 19 órától. Sakura Saisei „Újjászületés” helyszíne az Agora.

Olvasónk csodás esős virágokat örökített meg korábban a Kámoni Arborétumban. Fotó: Olvasói/ Hódos Tamás

Nem csak este, napközben is van mit csodálni. Szombaton és vasárnap rendezik meg a Savaria Floriadaet, avagy a Fiatal Virágkötők versenyét. Téma idén: Tavaszi virágeső. Az izgalmas verseny mellett szombaton 10 és 18 óra között, vasárnap pedig 9 és 18 óra közt látványos kiállítás várja az érdeklődőket a Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban.

Vasárnap nem csak a választás napja lesz, de remek alkalom egy kiadós futásra is. 10.30-kor kezdődik a Kék futás a Csónakázótónál, az autizmus világnapjához kapcsolódó programsorozat részeként. Fusson ön is, viseljen valami kéket! A kevésbé aktívakat az MMIK-ban 10 órától a Batu-tá kaladjai várja.

Ne feledjük, Vas megye kiváló kirándulóhelyekkel rendelkezik. ITT elérheti a legjobb kilátókról szóló írásunkat. Fürdőhelyekben és kastélyokban is gazdag (valamint ezek legendáiban ) csodás megyénk, érdemes lehet ezt is kihasználni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!