telített szombat, jó idő

2018.06.15. 12:51

Gazdag programkínálat vár minket a hétvégén Vas megyében

Kellemes időjárás és izgalmas programok várnak ránk a hétvégén Vas megyében.

vaol.hu

Nekünk kedvez az időjárás

Akinek nincs kedve otthon maradni, nem kell csalódni, hisz mindhárom nap találhat magának programot. Szombaton viszont a szokásosnál jóval több lehetőség közül választhat majd. Az időjárás is nekünk kedvez a met.hu előrejelzése szerint, hiszen esőt nem mond, a hőmérő higanyszála pedig 22-24 fokig megy majd fel.

Június 15. Péntek

Répcelak. Evangélikus templom: június 15-én, (péntek) 18 órakor a XVII. Répcelaki Fesztivál műsorában: a Dalabai együttes koncertje.

Győrvár. június 15-16. (péntek–szombat) Győrvári Kuruc Napok. Pénteken 16 órakor nagysátor – sportpálya Tarisznyások Együttes műsora, 17.30-kor Alma együttes koncertje, 22 órakor Fáraó bál. Június 16-án, (szombat) 9 órakor Kuruc kupa – férfi kispályás labdarúgó torna és térségi főzőverseny. 14 órakor nyitóbeszéd, Kaczor Zsolt Mihály polgármester. 14.15-kor Béri Balogh Ádám Általános Iskola diákjainak és a Lurkó Kuckó Óvoda ovisainak műsora. 16 órakor Sztárvendég: Varga Feri és Balássy Betty. 17 órakor Sztárvendég: Lagzi Lajcsi és zenekara. 18 órakor főzőverseny és foci kupa eredményhirdetése. 19 órakor Sztárvendég: LL Junior. 20 órakor Sztárvendég: Dj. Szatmári & Jucus. 21 órakor Bomba buli Szabyval. Gyerekeknek egész nap ugrálóvár, dodzsem, körhinta.

Szombathely. MMIK, 210-es terem: június 15-én, (péntek) 17 órakor Kreatív nyelvtanulás – könyvbemutató.

Június 16. – Szombat

Szentgotthárd, Színház: szombaton 17 órakor a Rábagyarmati Színjátszók bemutatják Rejtő Jenő kabaréiból Ki van a szekrényben? című összeállításukat.

Pusztacsó. június 16-án, (szombat) VII. Nemzetközi Falunapi Malacfesztivál. 12 órakor megnyitó ünnepség. 13 órakor a lukácsházi Gyöngyház óvoda műsora. 13.30-kor Nyitra Utcai Általános Iskola Rock and Roll tánccsoport. 14 órakor Orfeum Vándorszínpad operett műsora. 15 órakor Sromlikings. 16 órakor Rony. 17 órakor eredményhirdetés, malac sültek értékelése. 18 órakor Sihell Feri és Henna. 20 órakor Jambo zenekar. Kísérő programok: kirakodó vásár, tűzoltó, kerékpáros ügyességi verseny.

Bük. Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár Átriuma: június 16-án, (szombat) 20 órakor az Orfeum Vándorszínpad Operett- és Musical gálája.

Szentgotthárd. Színház: június 16-án, (szombat) 17 órakor a Rábagyarmati Színjátszókbemutatják Rejtő Jenő kabaréiból Ki van a szekrényben? című összeállításukat.

Szombathely, Agora – Művelődési és Sportház: 18 órakor Westside TSE évzáró gála.

Körmend. Rába Szabadidőcentrum: június 16-án, (szombat) a 6. Rábastock blues, rock fesztivál és a 8. Rába parti Rockmaraton. Fellépők: 17.30–18.30 óráig Memphis Belle. 19–20 óráig Shabby Blues Band. 20.30–22.30 óráig Mokka Tribute Band. 23–01 óráig SAVE ASS.

Agora – Művelődési és Sportház: június 16-án, (szombat) 8–12 óráig jótékonysági akció a hacukán. A Hacuka közösségi vásár kivételesen a hónap harmadik szombatján várja látogatóit. Ahogy a szervezőktől megszokhattuk, ha rendhagyó időpontban van a vásár, akkor valami rendhagyóval is készülnek. Szeptembertől a manchesteri magyar iskola tagozataként elindul a Kerek Erdő Tanoda, amelynek célja, hogy a kint élő kisgyerekes magyar családok gyakrabban találkozzanak az anyanyelvükkel, ápolják hagyományaikat. A tanoda szombathelyi származású megálmodói szeretnének létrehozni egy mini mozgókönyvtárat is. Ennek megvalósulását támogatja a Hacuka: a leendő könyvtár javára jó állapotú mesekönyveket gyűjtenek, elsősorban magyar szerzőktől. Ha van valakinek otthon felesleges, amit szívesen felajánlana erre a célra, vigye el szombaton a Hacukára. A felajánlásokat a tanoda alapítói nevében is hálásan köszönik. A vásár kínálatában egyébként minőségi női- és férfiruhákat, ékszereket, különböző kiegészítőket, gyerekruhákat, játékokat, lakásdekorációs kellékeket, és mindenféle hasznos holmit találnak az érdeklődők. A használt áruk mellett számtalan új árucikk, illetve saját készítésű ékszer és ajándéktárgy is megtalálható a standokon. A vásár ideje alatt a kisgyermekes családokat külön játéksarok várja.

Brenner János Nevelési Központ tornacsarnoka: június 16-án, (szombat) 9–12 óráig Család-Expo és babaruha börze. A szakmai kiállítók mellett 100 börzés anyuka várja a családokat. Apák napja alkalmából az apukákat meglepetéssel és játékkal várják, a gyerekek délelőttjét Játszóház, Csodapacik, légvár és ingyenes gyerektetoválás. 6. alkalommal rendezik meg jótékonysági rugdalózó és bodygyűjtésüket a Markusovszky Kórház kora- és újszülött, valamint csecsemőosztályai részére, ahová jó minőségű, 40-74 méretű, tiszta ruhácskákat várnak.

Agora–Savaria Filmszínház: június 16-án, (szombat) Bloomsday 2018. 16.30-kor fogadás a Cinema Caféban – Guiness csapolás. 16.30-kor Kiállítás megnyitó az aulában: Frotage nyomatok Szombathely csatornafedeleiről. 17 órakor Takács Ferenc előadása: „Az Ulysses magyar rejtélyei: újabb utak Százharminczborjúgulyás-Dugulásra” (újabban felkutatott magyar vonatkozások és kapcsolatok). Joyce Társaság programja. 17.30-kor Békés Pál Nyelvlecke (1982) c. novellájának dramatizált változata (részletek). Közreműködnek a Weöres Sándor Színház művészei: Balogh János, Endrődy Krisztián, Kelemen Zoltán, Szabó Róbert Endre.

Fő tér – Joyce Szobor: június 16-án, (szombat) 14–18 óráig Bloomsday 2018. Hivatalos megnyitó. Köszöntő beszédet mond: Pat Kelly Írország nagykövete és Dr. Puskás Tivadar polgármester. Szabadtéri kiállítás, az ELTE SEK Művészeti Intézete tanárainak és hallgatóinak szabadtéri kiállítása. Joyce – labirintus – a szökőkút körül az Ulysses oldalait függesztik ki a közreműködők. Koncertek: Szombathelyi Ifjúsági Fúvószenekar – ír dalok. The Scarlet – ír tánczene. The Liver Paul – Beatles dalok. 23. Pecsételés. A megnyitó után következik a hagyományos pecsételés. Az első nyomatokat Polgármester Úr és Nagykövet Úr helyezi el. Egy Bloomsday felirat kerül porcukor formájában a térre és az útvonalra.

Agora – Művelődési és Sportház: június 16-án, (szombat) 18 órakor Westside TSE évzáró gála.

Június 17. Vasárnap

Újperinti Közösségi Ház (Erkel Ferenc u. 3.): június 17-én, (vasárnap) 18 órakor Pál Ferenc levéltáros „Képek Újperint történetéből.” sorozat keretében „Épületek építmények” címmel előadást tart.

A hétköznapok programkínálatára is kíváncsi? ITT érheti el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!