Kulturális program

2021.07.30. 07:00

Gyarmati Fanni után Ganxsta Zolee jön Sárvárra

Biztos a huszáros-feketebéges hangulatú Nádasdy-vár az oka, hogy harcias címet kapott a kápráztató kulturális program: mától vasárnapig tart a II. Irodalmi Csörte Sárváron.

Ölbei Lívia

Fotó: VN/jegy.hu

A három nap a bőség zavarával kecsegtet: írók, költők, színházi emberek, színészek, bloggerek, filmesek – valamint szittya lovas íjászok és képregénykészítők – találkozóját ígéri a gazdag és sokszínű program.

A Nádasdy-vár vendége lesz mások mellett Fábián Janka, Závada Pál, Kepes András, Haumann Petra, Karafiáth Orsolya (és így tovább). Ma 17 órakor a romantikus háborúk, szerelem a regényekben témára fölfűzött kerekasztal-beszélgetés adja meg a csörte alaphangját. Aztán lesz előadás (Pusztai Andrea: Erős női karakterek a történelmi regények lapjain), történelmi játék, íjászbemutató. Hámori Gabriella 21 órakor a Gyarmati Fanni naplójából készült előadással lép színpadra. És még mindig nincs vége: 22 órakor kezdődik Ganxsta Zolee és a Kartel Jazz Version koncertje.

A szombat és a vasárnap hasonló intenzitást és sokszínűséget ígér. Kézművesműhelyek, képregénykészítő workshop, jógabemutató, író-olvasó találkozók, előadások, vetélkedők (Lyukas­óra Szabó T. Annával és Dragomán Györggyel), dinoszaurusz-show – és amit akarunk. A záróprogram vasárnap 18 órától Benkő Péteré: színház, lovak, szerelmek.

A programok (két koncert kivételével) ingyenesek, védettségi igazolvány, oltatlan kiskorúnak védett felnőtt kísérő szükséges.

Kiemelt képünkön: Hámori Gabriella Gyarmati Fannivá lényegül át. Kezdés: ma 21 órakor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!