Programtipp

2019.12.02. 07:00

Hangolódjunk Szlovéniában!

Ha már jártunk a budapesti, bécsi, grazi és zágrábi adventi forgatagban, érdemes egyszer kipróbálni, hogy valamelyik szlovén városban, például Ljubljanában szippantsuk magunkba a karácsony hangulatát.

Tersztyánszky Krisztina

Ljubljanában rendkívül hangulatos az advent. A vásárban Szent Miklós is tiszteletét teszi

Fotó: VN/visitljubljana.com

A szlovén fővárosban, Ljubljanában az idén a gyönyörűen kivilágított történelmi belváros hat helyszínén kínálnak attrakciókat és adventi vásárt. Decemberben nemcsak az árusok kínálata között válogathatunk, hanem szinte minden nap részesei lehetünk egy-egy ingyenes koncertnek vagy más ünnepi, szabadtéri rendezvénynek.

Ljubljanában rendkívül hangulatos az advent. A vásárban Szent Miklós is tiszteletét teszi
Fotó: VN/visitljubljana.com

Az utcai árusok kínálatában megtalálhatók a téli sapkák, kesztyűk, sálak és egyéb divatáruk, de vásárolhatunk az adventi vásárban kézművestermékeket és termelői mézet, tökmagolajat, házi készítésű csemegéket és italokat is.

A vásár a Ljubljanica folyó partján és a Prešeren téren a leglátványosabb. A Breg és a Petkovskovo rakparton naponta 10 és 22 között, pénteken és szombaton 23 óráig tart nyitva az adventi vásár, szenteste pedig 18 óráig. A Cankarjevo rakparton, a Prešeren téren, a Kongresszusi téren és a Gallus rakparton 10 órától éjfélig várják a pavilonok a vásárolni, étkezni, forraltborozni kívánó vendégeket.TK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!