Programtipp

2019.12.06. 07:00

Itt lesz a Tankcsapda és jégen korizó Mikulást is láthatunk a hétvégén!

vaol.hu

Pénteken este megnyílt Szombathely Fő terén az adventi vásár, ahol a standok mellett a karácsonyi mesefigurák is hozzájárulnak az ünnepi hangulathoz

Fotó: VN-archív

December 6.

Ha nem hiszed el, hogy idén is eljön Szombathelyre a RockMikulás, akkor menj el a Végállomás Klubba, ahol a három segédje, a Skót Rock Band, az Evilution Rock Band és az Új Nemzedék osztogatja majd a virgácsokat és az ajándék számokat!

Esetleg nem szeretnéd házi kedvencedet sem otthon hagyni ezen a napon? Akkor a Te helyed a Mikulás-napi kutyasétán van, ahol nem csak neked, de kutyádnak is valami aranyos ruhát illik ölteni.

Ünnepien öltözhetnek a kedvencek is
Fotó: VN-archív/Cseh Gábor

 

December 7-8.

Nincs egy göncöd se, amit felvehetnél az év végi bulira, de spórolnod kell és nem akarsz új ruhát sem venni? Akkor szombat reggel 8-tól Hacukázz egyet az Agora Művelődési és Sportházban. Válogass a női, férfi ruhák közül, vagy vegyél lakásdíszt, esetleg más kiegészítőt. Most már környezettudatos termékeket is vásárolhatsz a standokon és a vásár ideje alatt továbbra is segíthetsz egy kisfiún az Együtt Olivérért! adománygyűjtő akció keretében.

Esetleg szeretnél kézműveskedéssel, családosan ráhangolódni a karácsonyra? Szintén az Agorában szombat 8–12 óráig Neumann János iskola iskolanapot tartanak, melynek témája a karácsonyi készülődés. Illetve 9–12 óráig a Kézműves kuckó keretében készíthettek csodás tobozdíszeket.

Ha még pedig nem láttad a Mikulást a jégen fenékre ülni, akkor most ezt is megteheted egy játékos korcsolyázós nap keretében a Szombathelyi Műjégpályán szombaton 9.30-tól. Azonban a Mikulás nem megy messzire, vasárnap ismét felbukkan a jégen és megint játékra hívja a kicsiket és nagyokat!

Szombat este 20 órától pedig a Tankcsapdával ünnepelheted a 30. születésnapjukat az Aréna Savariában, akik országos turnéjuk keretében Szombathelyre is ellátogatnak!

Vasárnap a Weöres Sándor Színházban 16 és 20 óra között Diósmákos advent lesz, ahol a színfalak mögé invitálják a nézőket, hogy ő maguk is játékossá válhassanak, de lesz még maszkshow és karácsonyi divatbemutató is.

Ne feledd, hétvégén több városban is felgyullad az adventi koszorún a második láng, így érdemes (nem csak) az esti órákban mind szombaton, mind vasárnap kilátogatni valahova.

Szombathelyen, szombaton 16.40-től rövid műsor keretében 17 órakor gyújtják meg a gyertyát a Fő téren, utána pedig a Gencsapáti Hagyományőrzők segítségével bepillanthatsz a Vándor Betlehem világába.

Szombathely Fő terén az adventi vásárban a standok mellett a karácsonyi
mesefigurák is hozzájárulnak az ünnepi hangulathoz
Fotó: Cseh Gábor

 

Kőszegen, a hétvégén 14-19 óráig tart a Natúrparki Mesterek Adventje, ahol csodaszép termékeket találhatsz, amik talán még a fa alá is bekerülhetnek ajándékként.

A várban, december 7-én, 18 órakor a Kőszegi Vonósok adventi dallamai csendesítik el a lelkeket a karácsonyi nyüzsgés idejében, másnap pedig az Ataru Taiko japán dobszínház rázza fel a népet este 18-kor.

 

Bükön az MSK épületében vasárnap 14-túl Adventi vásárral, 15-től karácsonyváró játszóházzal kedveskednek mindenkinek, majd ünnepi műsor keretében itt is fellobban a második láng.

Ha pedig nem vágysz egy forró teát vagy forralt bort inni egyik adventi vásárban sem, akkor irány a moziba be!

Eleged van az amerikai filmekről és valami másra vágynál? Nézd meg az Élősködők című koreai filmet, amihez hasonlót mostanában nem láthattunk a moziban. A hátrányos helyzetű család szépen lassan átveszik a dolgozók helyét egy jómódú família házában és a kezdetben humorosnak tűnő jelenetek egyre inkább válnak horrorisztikussá, a végkifejletet pedig igen nehéz megjósolni. A filmet az Agora mozi vetíti, pénteken 14.30-kor, szombaton 14.00-kor és vasárnap 21.00-kor.

 

A dráma után javasolnánk egy könnyed, romantikus vígjátékot, amiben a főszereplőnk egy karácsonyi boltban dolgozik egész évben, majd mikor rátalálna a nagy szerelem, igyekszik távol tartani magát tőle, de vajon meddig bírja? A Múlt karácsonyt a Cinema city-ben 19.40-kor lehet megnézni szombaton és vasárnap is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!