virágudvar és langalló

2021.09.02. 11:30

Ízek, illatok, dallamok, csillagok találkozása – Ez várható az idei Herényi esszenciák programon

A részleteket szerdán sajtótájékoztatón ismertették a szervezők.

Cseh-Egyed Bernadett

20210901 Nagy Krisztina, Józsa Katalin, Szekér Tamás, Herényi esszenciák programsorozatról tartottak satótájékoztatót, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász megváltozott munkaképességű dolgozóinak kézművestermekéiből nyílik kiállítás szeptember 9-én 17 órakor a Herényiek Házában, ugyanitt 19 órakor járdacsillagászati bemutató lesz. Ezekkel a felvezető programokkal veszi kezdetét a háromnapos sorozat.

Nagy Krisztina, a szervező Herényi Kulturális és Sportegyesület ügyvezető titkára elmondta, céljuk a helyi értékek bemutatása, és talán a tavasszal elmaradt Herényi Virágút hangulatát is sikerül becsempészniük egy kicsit az őszbe. A Csók István utcai kertészetben vásári kavalkáddal várják az érdeklődőket, lesz itt hangszersimogató, buborékshow és interaktív játék is a gyermekeknek.

Szombaton a Kámont Oladdal összekötő út melletti kertészetben hosszabb nyitvatartást és akciót hirdettek. A nyitott porták sorozatban szombaton 11 órától szakvezetéssel őszi sétát tartanak a Kámoni Arborétumban, 16 órakor a Szent Imre herceg utcai cukrászdában zenél a frissen alakult Rudraksha. Aki 14 és 16 óra között betér a Herényiek Háza udvarára, megkóstolhatja a helyi langallót is.

Szekér Tamás, az egyesület elnöke régi családi recept szerint készíti az ételt, amely a tetején fokhagymával megkenve az igazi. Vasárnap Szalayné Rácz Adél nyitja ki háza kapuját a látogatók előtt: tejtermékeket, sütőtököt és fokhagymát is kínál. Tanai Erszébet a Csók István utcában népdaltanulásra, népi hímzés- és szövésbemutatóra várja az érdeklődőket, a Hóvirág utca 40. szám alatti ház nótaudvarrá változik.

Kiemelt képen: Nagy Krisztina, Józsa Katalin és Szekér Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!