Előadás

2021.10.01. 10:00

Jókedvvel, zenével indul a bérletes évad – Ájlávjú, WSSZ: pénteken nagyszínpadi premier

A nagyszínpadi évadnyitó elő­adást jókedvvel, zenével és sok-sok szerelemmel rakta tele a Weöres Sándor Színház: ma 19 órakor Ájlávjú-premier.

Ölbei Lívia

Fotó: Benkő Sándor

Joe DiPietro és Jimmy Roberts a szerelemnek szenteli ezt a darabot, amely világszerte népszerű off-Broadway-­musical – és Magyarországon a Madách és a Centrál Színház után Szombathelyre is megérkezik, Harangi Mária rendezésében. (A fordító Fábri Péter: „Te édes, de jó vagy, légy más.” Ebből marad egyszerűen csak, hogy Ájlávjú.) A hozzávalók: férfi és nő. Sőt: két férfi – és két nő; az annyi mint négy színész. Plusz három zenész. És (ahogy a WSSZ-ajánló mondja): kell hozzá az élet is. Meg irónia és önirónia, plusz sok humor. És sokrétű színpadi tudás. Nevek nincsenek, csak virtuóz átváltozások.

A Nő1 szerepében Nagy-­Bakonyi Boglárka, a Nő2 sze­repében Nagy Cili lép színpadra. Férfi1: Hajdu Péter István, Férfi2: Antal D. Csaba.

Zenei vezető: Maronics Ferenc, korrepetitor: Falusi Anikó. Zenészek: Maronics Ferenc (zongora), Berki Antal/Fodor Dániel (hegedű), Kovács Attila (nagybőgő). Koreográfus: Cortés Sebastián. Díszlettervező: Romvári Gergely. Videóanimáció: Kaczmarski Ágnes. Jelmeztervező: Pető Beatrix. Rendező: Harangi Mária. Új évad, új szerelem – ez most a WSSZ-szlogen. Hát akkor szeretni fel! Ma este premier.

Kiemelt képünkön: Nagy Cili, Hajdu Péter István, Nagy-Bakonyi Boglárka, Antal D. Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!