Programtipp

2019.12.20. 16:00

Koncertek koncert hátán lesznek a hétvégén, de jótékonykodni is lehet

Ha már minden ki van pipálva a bevásárlólistán, vagy a nagy hajszában lelassulna egy kicsit és át szeretné érezni a karácsony igazi örömét, annak van pár tippünk az elkövetkező napokra!

vaol.hu

Fotó: pixabay

A karácsonyi stressz szinte mindenkit elér, pedig az ünnep lényege pont az öröm és a boldogság lenne, de az ajándékok beszerzése, a sütés, főzés, készülődés sajnos elronthatja a hangolódást.

Épp ezért összegyűjtöttük Olvasóinknak, hova mehetnek el feltöltődni családdal, barátokkal, vagy ha ahhoz van kedve, akkor egyedül.

Szombathely

 

December 21.

Egy kis sport mindig jól esik, főleg, ha a karácsonyi menüre már előre rá szeretne valaki készülni! A szombathelyi Műjégpályán játékos ügyességi versenyre hívják a kicsiket és nagyokat, de ha valaki csak úgy csúszkálna, őt sem zavarják le a jégről.

Aki nem vágyik mozgásra, de egy zenés, karácsonyi táncműsort megnézne, neki tökéletes program lehet a West Side hagyományos karácsonyi gálája, ami délután 18 órakor kezdődik az Agora Művelődési- és Sportházban.

December 22.

Karácsonykor az ajándékhalmok között érdemes lenne értékelni azt, amink van, mert másoknak ennyi sem jut. Ha szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy rászoruló gyerekeknek is boldogabb karácsonya legyen, akkor két helyre is ellátogathat.

Szeretettel várunk december 22-én a Family Center Szombathely bevásárlóközpont parkolójában felállított rendezvénysátorban, ahol a Vas Népe megyei napilap és a Family Center Szombathely jóvoltából, színes, családi programokkal készülünk:

13.30 – Gyermek csoport fellépése

14.15 – Tarisznyások zenekar gyermekkoncertje

15.30 – Szabó Tibor színművész jótékonysági koncertje

16.30 – Ünnepélyes zárás

A rendezvény időtartama alatt, a sátor előtt, jótékonysági teafőzést és adománygyűjtést tartunk az állami gondozott gyermekek megajándékozásának nemes céljából. A programok ingyenesek, az adományozás önkéntes, mindenkit szeretettel várunk!

Egy héttel korábbi eseményünkről itt olvashat:

[embed]https://www.vaol.hu/vezeto-hirek/jotekonysagi-akcionkat-folytattuk-megtelt-a-sator-gyerekekkel-es-tamogatokkal-3438240/[/embed]

Illetve délután 17.00-kor Szarka Tamás & Ghymes együttes ad jótékonysági koncertet az Agora Művelődési- és Sportházban, a Mindszenty József Alapítványt segítenék, melynek célja a rászoruló gyerekek támogatása.

December 23.

Aki már unja a hagyományos karácsonyi dalokat és más dallamokra vágyna, akkor az ő helye a Végállomás Klubban van! 19.30-kor magyar rockzene legendás bandája, a Karthago lép színpadra, a RockKarácsony kiteljesedéséről pedig a helyi rockerek nagy kedvence, a Mokka Tribute gondoskodik.

Sárvár

 

December 20.

A történelmi városban egész advent idején fantasztikus programokkal várták az érdeklődőket, az utolsó gyertyagyújtás idején pedig még színesebbé válik a kínálat.

Rémlik valakinek milyen volt Whoopi Goldberg apáca ruhában? Na ez most nem olyan lesz, de hasonló! 17:00 órakor a Napfény Dal- és Tánccsoport vidám előadásában hallhatjuk újra az Apáca Show legfülbemászóbb dallamait!

Ezután 18.00-kor kezdődik a 2014-es A Dal versenyben is részt vevő Fool Moon – acapella koncertje, melyben úgy hallhatjukkedvenc dalainkat, mint még soha!

Az est végén pedig 19:30-kor Péter Szabó Szilvia a Nox együttes egykori énekese ad adventi koncertet.

December 21.

Ezen a hétvégén senki nem fog fázni, legfeljebb esernyővel kell készülni és este 20 órakor a Fonográf emlékzenekar ismerős számai nyújthatják a háttérzenék egy baráti, családi forralt borozásra.

December 22.

Aki pedig egy finom kürtőskalács mellett szeretne még több zenével a karácsonyra hangolódni, akkor neki ott a helye a 18:00-kor kezdődő Wolf Kati koncerten és ezután is érdemes maradnia az este 20 órai Bryan Adams tribute koncertre is.

Kőszeg

 

December 21

16.00 órakor ismét felcsendülnek Kendik Péter karácsonyi dallamai a Jurisics téren.

Aki esetleg szeretné egy rövid időre kreatívan is lefoglalni csemetéjét, nem kell messze mennie. 14.00-től 17.00 óráig Adventi Bütykölde várja a gyerekeket a Jurisics várban, ahol apró ünnepi díszeket készíthetnek a karácsonyfára is.

Az est zárásaként 19.15-kor a Concordia Barátság Énekegyesület Karácsonyi Hangversenyt ad a Jézus Szíve Templomban, ünnepi köntösbe öltöztetve az ember lelkét.

December 22.

A kőszegi vásárba egész nap érdemes kilátogatni, a kézműves termékek mellett vasárnap is több program várja az érdeklődőket,

17.00 órakor Kőszeg város koncert fúvószenekara lép fel a Jurisics téren, majd meggyújtják az utolsó gyertyát is.

December 24.

A legkisebb gyerekek talán nem mind értik rendesen, mit is ünneplünk karácsonykor, de a 14.00-kor a Jurisics vár lovagtermében kezdődő ingyenes Jézuskaváró filmvetítés keretében ők is megismerkedhetnek a betlehemi történettel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!