megyei programajánló

2021.07.16. 07:00

Koncertek, színházi előadások, kiállítások Vasban – Nem lesz időnk unatkozni a következő napokban sem

A programoknak se szeri, se száma – bőven lesz miből válogatni július végéig. Mutatjuk a kínálatot.

VN

Fotó: VN/Jámbori Tamás

KONCERT

KÖRMEND Július 16., péntek 14.00–03.30 – Rába Szabadidőközpont: AlteRába Fesztivál. Nagyszínpad: 17.30 – Üllői Úti Fák; 18.50 – Kaukázus; 20.20 – Supernem; 22.00 – Vad Fruttik; 0.00 – Belga; 01.20 – Alter After; Kisszínpad: 14.00 – Five More; 14.40 Minutes; 15.00 – Felemás; 21.20 – Mátyás Attila Band; 23.25 – Mátyás Attila Band. Július 17., szombat 14.00– 03.30 – Rába Szabadidőközpont. Nagyszínpad: 17.00 – Combcsont; 18.40 – Rudán Joe Akusztik; 20.00 – Lord; 21.45 – Road; 23.40 – Leander Kills; 01.00 – Rock Golyó; Kisszínpad: 14.00 – Visionless; 14.40 – Humanity; 15.00 – Denger 94; 21.15 – Samas; 23.10 – Samas.

SZOMBATHELY Július 21., szerda 20.00 – Agora Művelődési és Sportház, terasz: Szerda esti akusztik – Antonia Vai-koncert

SÁRVÁR Július 16., péntek 19.30 – A Zene Háza: a kissomlyói Hangköz Fesztivál programja. Hangszerbemutató; Knutt Guetler: Variációk a Greensleeves dallamára; Ludwig Van Beethoven: D-Dúr vonóstrió Op. 9, Nr2; Wolfgang Amadeus Mozart: Esz-Dúr „Kegelstatt” trió zongorára, klarinétra és mélyhegedűre; Georges Gershwin: Someone to Watch Over Me; Claude Achille Debussy: Golliwog’s cake walk; Antonio Vivaldi: E-moll fagottverseny RV 484; Előadják: Kostyák Botond (nagybőgő), Haudenschild Emilie (hegedű), Gurán Endre (mélyhegedű), Kostyák Imre (gordonka); Németh Kornél (klarinét, szaxofon), Gurán Endre (mélyhegedű), Rabiné Pék Marianna (zongora); Kostyák Attila (hegedű), Kostyák Előd (gordonka), Kostyák Márton Ákos (nagybőgő), Bittermann Jákob (fagott), Szövérdi Csilla (hegedű), Kostyák Rodica (hegedű), Csengeri Kostyák Zsuzsa (csemballó).

SZÍNHÁZ

KŐSZEG Július 16., péntek és július 17. szombat (esőnap július 18., vasárnap) 20.30 – Kőszegi Várszínház, Jurisics-vár, nagyszínpad: Göttinger Pál (Sebesi Tamás és Némedi Árpád zenéjével, Máthé Zsolt dalszövegeivel): Az Öreghíd alatt – saját bemutató. Játszódik Észak-Írország egy tengerhez közeli, kitalált szegletében, egy kis falu kocsmájában, napjainkban. Itt tanyázik a falu apraja-nagyja. Hallgatják a híreket a brexitről, mely kettévághatja a falut, aggódnak, beszélgetnek, isznak. Ebbe a csöndes idillbe csap bele a Ciara hurrikán és vele együtt egy sor „tragédia”. A vihar elől menekülve egy fiatal pár esik be a fogadóba. A kis közösségben kitör a pánik. Rendező: Göttinger Pál. Játsszák: Ulmann Mónika, Trokán Anna, Epres Attila, Ecsedi Erzsébet, Kálid Artúr, Grisnik Petra, Bálint Ádám, Sebesi Tamás, Göttinger Pál.

Az Öreghíd alatt című előadást – mint kőszegi ősbemutatót – tavaly (a pandémia miatt) csak egyszer láthatta a közönség, ezért a nyári társulat most újra visszatért.

Július 20., kedd (es őnap: július 21.): Jurisics-vár, nagyszínpad: Harsányi Gábor: Nejem a neten – vendégelőa dás a várszínházban. Egy mai kispolgár története, aki súlyos anyagi gondokkal küzd, aki belemegy, hogy szerepeljen egy valóságshow-ban. Felszerelnek húsz rejtett kamerát a lakásában. Felteszik az internetre, és húszmillió ember nézi éjjel-nappal. Elhiszi, hogy egy hónap alatt megkeresheti a pénzt, amivel tartozik. De nem tudja, mire vállalkozott. És elszabadul a pokol! Sok humor és nevetés várható Magyar Attila rendezésében. Július 22., csütörtök (esőnap július 23., péntek) 20.30 – Kálloy Molnár Péter: Caveman-Ősember – vendégelőadás a várszínházban. Igazi stand-up-comedy színházi fűszerezéssel – Kálloy Molnár Péter módra. Egy férfi, akit épp kihajított a felesége, elmeséli, hogy mi a jó párkapcsolat titka, hogy mi a különbség a pasik és a csajok között. Hogy mennyi minden változott az őskor óta – ha változott egyáltalán. Az Ősember a Broadway legtöbbet játszott egyszemélyes darabja – a Caveman főhősének sorsában sok férfi magára ismerhet – és jó esélylyel kezdhet új életet, de a nők is jobban megérthetik párjukat és saját magukat is… KIÁLLÍTÁS

SZOMBATHELY Július 17., szombat 15.00 – Iseum Savariense: Iseum X – Családom és egyéb állatfajták I. – tárlatvezetés. A 2015. évből a Nílustól a Vörös-tengerigcímű fotókiállítás kapcsán az egyiptomi világ és az állatok kapcsolata elevenedik meg. Legjellegzetesebb példái ennek az állatmúmiák. A vezetés során elsősorban az egyiptomi állatábrázolások kerülnek középpontba, de szó lesz a római állatábrázolásokról és az Iseum faragványairól is.

Július 18., vasárnap 15.00 – Szombathelyi Képtár: VII. Textilművészeti Triennálé – A Textilszobrok – tárlatvezetés. A munkák ezúttal a „sodrás” hívószóra születtek, fal- és tértextil, textildesign, nemzetközi miniatűrtextil, zászló és szalag kategóriákban. A nagyszabású tárlatot érdemes vezetéssel bejárni, a néhány centiméteres miniatűröktől az óriási faltextilekig: különleges élmény. Július 22., csütörtök 10.00– 17.00 – Isis Galéria terasz – Belső Uránia Udvar – Művész csütörtök.

RENDEZVÉNY

SZOMBATHELY Július 17., szombat 15.00–19.00 – KRESZ-park, Octopus Víztorony: Víztorony-nyitogató – Családi délután és Octopus-program: KRESZ-verseny, sportbemutatók, mesevetélkedő, gyermekműsor. Fizikashow, tűzoltó-bemutató, buborékparti.

URAIÚJFALU Július 17., szombat 13.30 – Sportpálya: XIV. Fogathajtó verseny Az Uraiújfalu Község Önkormányzata, az Uraiújfaluért Egyesület és az Uraiújfalui Sportegyesület közös rendezvénye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!