Hagyományőrző találkozó és ostromévfordulós megemlékezés

2020.08.28. 07:00

Vitézek, mi lehet szebb dolog Kőszegnél?

A vírusmentes időkben évente több alkalommal találkoznak egymással a ­hagyományőrző csapatok, részt vesznek egymás ­rendezvényein – az idén kevés lehetőségük volt erre. Mától a várban és környékén a ­Kőszegi Darabontokon és Ibrahim martalócain kívül sárvári, körmendi, kapuvári, csobánci, tatabányai és szigetvári hagyomány­őrzők adnak egymásnak ­randevút.

Tóth Kata

A Kőszegi Darabontokkal is találkozhat, aki a hétvégén a hagyományőrző találkozóra látogat

Fotó: VN-archív

Pénteken, a 0. napon 17 órától a Kalász banda játszik a Fő téren, a Hajnalcsillag néptáncosai tartanak bemutatót, 19 órától pedig táncházba hívják a közönséget a KÖSZ-házba. Pénteken és szombaton a végvárak kesztyűs vitézeit buzdíthatjuk a XII. Ostrom Kupán – az ökölvívótorna is a Fő téren zajlik. Szombaton késő délutántól érkeznek a hagyományőrző csapatok – katonai táboraikba bárki benézhet. 20 órakor tüzes összecsapás a várárokban.

A Kőszegi Darabontokkal is találkozhat, aki a hétvégén a hagyományőrző találkozóra látogat
Fotó: VN-archív

20.45-kor a ­BE-JÓ Történelmi Táncegyüttes tűztáncában gyönyörködhetünk. Vasárnap délelőtt gyerekprogramokkal készülnek a szervezők. 11 órakor a Hősök tornyától indul regényes séta Kapa Mátyás íróval – a Harangszótól harangszóig – Kőszeg regénye 1532 szerzőjével. Érdemes éberen közlekedni, a török és magyar csapatok összecsapásaiba is belefuthatunk a belvárosban. 14 órától katonai hagyományőrző csapatok mutatkoznak be a vár­árokban. 17 órakor ostromévfordulós megemlékezés kezdődik a Jurisics-szobornál. 18 órától a kőszegi fúvósok játszanak a Jurisics téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!