Frissen Vasból

2021.09.14. 20:34

Mazsorettek, a Billy Mack Company és az Ismerős Arcok is érkeznek a szombathelyi Víztorony lábához – fotók

Egész napos programsorozatot rendeznek szombaton a Víztoronynál, hagyományőrzők bemutatója, pónilovaglás, koncert és ételbemutató várja az érdeklődőket. A tervek szerint ezen a napon adják át az új kültéri fitneszparkot is a város ikonikus épülete mellett.

Cseh-Egyed Bernadett

20210914 Pados Györgyi és Sátory Károly, Víztorony nyitogató programajánló, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Nagyon sok szombathelyinek nagyon sok emléke fűződik a Víztoronyhoz, ezért is tartotta fontosnak, hogy megmentsék az épületet – emlékeztetett a keddi sajtótájékoztatón Sátory Károly, a körzet képviselője. Hozzátette: végül nemcsak megújult, de új funkciókkal is bővült a létesítmény, az eddigi tapasztalatok szerint jól működik a kávézó, népszerű a kilátó és a digitális rész a galériában. A képviselő szólt arról is, az eredeti tervek szerint több ütemre osztották a környék fejlesztését, de az önkormányzat pénzhiányra hivatkozva nem támogatta a folytatást.

A kormány segítségével azonban megoldódik az ügy: a Hende Csaba országgyűlési képviselő által bejelentett 1,2 milliárd forintnyi támogatásból mintegy 120 millió forintot a KRESZpark rendbetételére, elsősorban az úthálózat felújítására fordítanak. Sátory Károly emlékeztetett továbbá: már korábban célul tűzték ki, hogy élettel töltik meg a parkot. Ennek a kezdeményezésnek a fő zászlóshajósa Pados Györgyi, a 2016-ban alakult Víztorony – Kresz Park Kulturális és Szabadidő Egyesület vezetője.

– Sok embernek volt az álma, hogy megújuljon a Víztorony és itt egy közösség teremtődjön. Jó látni, hogy naponta mennyi gyerek, fiatal, sportoló gyűlik itt össze. Eddig minden meghirdetett programunkra is szép számmal érkeztek látogatók – fogalmazott Pados Györgyi. A következő nagy esemény a körzetben szeptember 18-án, szombaton lesz. Az ősz jegyében egész napos programsorozatot szerveznek a város ikonikus épülete mellé. Délben a szombathelyi fúvószenekar tölti meg zenével a teret, és 12 órától a höveji hímzéssel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, Guth Lajos népi iparművész pedig fa- és szarufaragványait hozza el. Ekkor kezdődik a gyerekek nagy kedvence, a pónilovaglás, 12.30 órától pedig a Paprika Jancsi Bábszínház előadása várja a kicsiket.

Rá egy órára fellép a Sárvár Városi Mazsorett Együttes, továbbá a délután folyamán lesz még judobemutató a HVSE jóvoltából, fellép a Billy Mack Company és a 25 éves szombathelyi Kötélugró Klub. 18 órától zenél a Varnyú Country Együttes, 20 órától pedig élő nagykoncertet ad az Ismerős Arcok. A tervek szerint ezen a napon 11 órától adják át a Víztorony szomszédságában kialakított, két uniós forrásból megvalósuló új kültéri fitneszparkot. Az egyesület vezetője elárulta: a jövőben az ELTE hallgatói gyakorlati tanácsokat is adnak az eszközök használatához. A programok ingyen látogathatók, de helyszíni regisztrációhoz kötöttek. Az egyesület az első 500 látogatónak 500, az azt követő ezer látogatónak pedig ezer forintos támogatói jegy ellenében ebédet is biztosít.

Kiemelt képen: Pados Györgyi és Sátory Károly a helyszínen ismertette a programokat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!