programajánló

2021.05.28. 07:00

Egyszer van gyereknap – Mutatjuk a vasárnapi megyei programdömpinget

Tudja meg, mi történik Vas megyében – rendezvények, kiállítások és filmbemutatók. Böngésszen és válogasson!

Gyöngyössy Péter

Fotó: Unger Tamás

GYERMEKNAP

SZOMBATHELY május 28-29-30., péntektől vasárnapig – Haladás pálya, Gyereknap. BALOGUNYOM május 30., vasárnap 15.00 – Új játszótér: Gyermeknapi játszótérátadó ünnepség.

VELEM május 30., vasárnap 15.00 – Kultúrotthon: Gyereknapi családi séta: Szeretetkövek keresése térkép alapján, az utolsó helyszínen meglepetés.

VÁT május 30., vasárnap 10.00 – Kultúrház: Gyermeknapi programok: Bábszínház: Paprikajancsi történetek Czirok Tamás előadásában; 14.00 Májusfa-kitáncolás, Jerusale­ma-­tánc a lakosság részvételével; 15.00 görkorcsolya-, roller­verseny; lovaskocsikázás fagyizással egybekötve, kisállat-bemutató; kötélhúzás, zsákban ugrálás, ugrálóvár, babajátszósátor, arcfestés, csil­lámtetoválás, pingpong­asztal, palacsinta, vattacukor.

MOZI

SZOMBATHELY május 27-30., csütörtök – vasárnap – Savaria Filmszínház: Cirko Filmfesztivál: az újranyitás ünnepén a fesztivál egyik legjobban várt filmje a Szupernóva, az angol Tóvidéken forgatott, megindító romantikus brit dráma Colin Firth és Stanley Tucci főszereplésével. A tavalyi Berlinale válogatásából érkezik a mozikba egy holokauszttúlélő különleges történetét bemutató Perzsa nyelvleckék és a 21. század kihívásaira érzékenyen és abszurd humorral reagáló francia film, az Előzmények törlése. Velencében debütált és itt nyerte meg a zsűri különdíját Andrej Koncsalovszkij filmje, a hatvanas években játszódó Kedves elvtársak! is.

KIÁLLÍTÁS

VASSZÉCSENY május 30., vasárnap 14.00 – Pungor Ernő Művelődési Ház: Vas megyei alkotók SZERelem témájú műveiből nyílik kiállítás SZERe­lemfalu-Vasszécseny közösségi színterében. 14.30-tól a SZERelem ásványokkal ismerkedhet meg a közönség, 15 órától pedig esküvői helyszínbejárást tartanak az Ó-Ebergényi-kastélyban.

RENDEZVÉNYEK

URAIÚJFALU május 30., vasárnap 16.00 – önkormányzati hivatal: Májusfa-kitáncolás, zenés-táncos délután.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!