Színház az otthonainkban

2020.11.20. 07:00

Népszerű előadások újból a kanapéról

A koronavírus-járvány megfékezésére hozott szigorúbb intézkedések következtében ismét bezártak a színházak, így kedvenc darabjainkat ismét otthonunk kényelméből tekinthetjük meg a technika segítségével.

Polgár Patrícia

Fotó: VN/port.hu

November 12-én ugyanis elindult egy új, online kulturális szolgáltatás, a SzínházTV, melynek segítségével csütörtökönként 19 órakor élőben, bárhonnan megtekinthetők a neves színházak darabjai. Ezeket a nézőknek egy egész napjuk lesz majd visszanézni. Az előadások mellett egy kis extrát is kap a közönség: a közvetítések háziasszonya, Kovács Patrícia színművész kulisszatitkokat oszt meg a nézőkkel az aktuális előadáshoz kapcsolódóan. Jelenleg az Orlai Produkciós Iroda, a Katona József Színház, a Játékszín és a Centrál Színház, Radnóti Színház darabjaira válthatók jegyek a várhatóan bővülő kínálatból. November 26-án a Játékszín Hatan pizsamában, december 3-án a Radnóti Színház A szerelmesek házai, december 10-én pedig a Katona József Színház Jeanne d’Arc című előadásait nézhetik meg színházkedvelők.

November 19–29. között, szintén online lesz követhető a Kolozsvári Állami Magyar Színház nemzetközi fesztiválja. 11 nap alatt 34 külföldi és hazai előadást, három tömbbe csoportosítva láthatnak majd a nézők: a Horizontok szekcióban többek között Silviu Purcărete, Nagy József, Urbán András, Michal Dočekal, Tompa Gábor rendezései láthatók; az UTE 30 tömbjében az Európai Színházi Unió fennállásának 30. évfordulója alkalmából az unió egykori és mostani tagjainak 11 kiemelkedő előadása lesz látható. Az off programban fiatal és független alkotók előadásait vetítik. Zárásként november 29-én élőben közvetítik a Loose Neckties Society színészzenekar koncertjét.

A szekciók előadásai a www.interferences-huntheater.ro, az off program az Interferences közösségi oldalán lesz elérhető ingyen, magyar, román és angol felirattal is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!