zene, öröm, érték

2018.06.22. 15:56

Őrségi vásár és Szentivánéji mulatság lesz a hétvégén Vas megyében

Már pénteken megkezdődik a hétvége két nagyobb volumenű programsorozata, az Őrségi Vásár és a szombathelyi Szentivánéji Vigasságok.

vaol.hu

A tűzijáték idén sem maradhat el Fotó: VN-archív/Nagy Jácint

Szentivánéj Szombathelyen

Helyszíne a Csónakázótó és környéke. Pénteken 16 órakor Hangácsi Márton, 18 órakor a Smoking Frog, 20 órakor a Balkan Fanatik, 22 órakor pedig a Soulwave kezdi koncertjét a nagyszínpadon.

16, 18, 20 órakor az Eticatt, a Púder, valamint a Koprive játszanak, az est két fő produkciója 11 órakor a Magna Cum Laude, éjfélkor pedig a tűzijáték.

A zene programok mellett gasztro és kézműves vásár, hagyományos vásári játékok, élménypark, extrém játékok, óriáskerék és vidámpark várja a látogatókat.

38. alkalommal rendeznek Őrségi vásárt

Számos helyszín, számos program, kézművesek, zene, kultúra. Ez az Őrségi vásár, melyet idén 38. alkalommal rendeznek meg (péntektől vasárnapig).

Programok:

pénteken 16.30-kor Kapornaki találkozó. Téma: A pálinka. Helyszín: Kapornak, Szlovénia. Helytörténeti és Néprajzi Gyűjtemény /Tájház/. A találkozó keretében szakmai előadásokra és kultúrműsorra kerül sor. 18 órakor kiállítás megnyitó Pankaszon a Kultúrházban. Boda Jánosné és Molnár Tünde nemez munkái. Megnyitja: Németh Sándor Albinné polgármester asszony. 18 órakor kiállítás megnyitó Felsőjánosfán. „Boldog órák, szép emlékek” esküvői fotókiállítás. Megnyitja: Bischof Margit. A kiállítások megtekinthetők a vásár ideje alatt szombat, vasárnap 10–17 óráig. 18.30-kor kiállítás megnyitó Bajánsenyén, a Művelődési Házban. Gyermekkorom története. Régi gyermekjátékok és használati tárgyak. Megnyitja: Dr. Horváth Sándor múzeológus (Savaria Múzeum). A kiállítás megtekinthető a vásár ideje alatt szombat, vasárnap 10–17 óráig, továbbá július 20-áig a Művelődési Ház nyitvatartási idejében. Programok Hegyhátszentjakabon, 19 órakor „Kapum előtt folyik el a Tisza”. Könnyed beszélgetés és zene Szalóki Ági Liszt Ferenc díjas énekessel. 21.30-kor a vadása tó vízi színpadán, látványos vízi, fény és pirotechnikai show. Június 23-án, szombaton 8.30-kor térzene Őriszentpéter központjában. Közreműködik: Csepreg Város fúvószenekara és mazsorett csoportja. Szombaton és vasárnap 9 órától Kirakodóvásár Őriszentpéter központjában.

Szombat 9 órakor XXXVIII. Őrségi Vásár ünnepélyes megnyitója. 9.30-kor kiállítás megnyitó az Őriszentpéteri Művelődési Házban. A paraszti élet színtere a konyha, avagy a hagyományokra épülő Őrségi gasztronómia a családok mindennapjaiban. A tárlatot megnyitja: V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő. 16.30-kor Bajánsenyén a sportpályán, Őrség csapatának labdarúgó mérkőzése. Programok a Szabadtéri színpadon, az őriszentpéteri, Református templom mellett: 14 órakor Tánc csokor. 17 órakor Kelemen Kabátban zenekar koncertje. 20 órakor Ganxta Zolee és a Kartel zenekar koncertje. 22–02 óráig utcabál és retro disco. Közreműködnek: Mokka Tribute Band, Dj. Neczpál. Vasárnap 14 órakor Kalimpa színház előadásában: Gesztenyefa palota mesekoncert Nemes Nagy Ágnes verseiből. 16 órakor Big Mouse Band zenekar koncertje. 18 órakor Bagossy Brothers Company zenekar élőkoncertje.

Múzeumok éjszakája teli izgalommal

Idén Vas megyében két hétvégén is megrendezik a Múzeumok éjszakáját. Izgalmasnál izgalmasabb programok várnak ránk. Most szombaton főként Kőszegé és Körmendé a főszerep. ITT érheti el a részletes programot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!