Halak és vizek szerelmesei

2021.07.09. 07:00

Peca, foci, koncertek és főzés a vaskeresztesi halas napon

Hagyományos, VII. Pinka-völgyi Halas Napjára hívja július 10-ére Vaskeresztesre a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a halak és a vizek szerelmeseit. A rendezvény azonban nem csak számukra tartogat érdekes kikapcsolódási lehetőséget: gyermekprogramok, hagyományőrzők és koncertek is lesznek a nap folyamán.

Polgár Patrícia

20190713 Vaskeresztes A horgászat, a halak és a halas ételek szerelmeseit csábította immár hatodik alkalommal a Pinka-völgyi Halas Nap a településre. fotó:Horváth Balázs, HB Vas Népe

Fotó: VN-archív

A szövetség délelőtti programjával elsősorban a sportbarátoknak kedveznek. Egészen korán, 6.45-től 13 óráig barátságos horgászversenyre várják a pecázás hódolóit. Egy órával később kezdődik a Kispályás Pinka menti Foci Kupa.

A halas nap elmaradhatatlan eleme a gasztronómia: a halételkészítő és halászléfőző versenyre nevezett csapatoknak 9 órától 13 óráig lesz lehetőségük ételeik elkészítésére. Ezeket a zsűri 13.30-tól bírálja majd. A versenyen főzött fogások mellett a szövetség további 500-600 kilogramm halat dolgoz fel aznap – az elkészült ételeket ingyenes kóstolójegyek váltásával pedig bárki megízlelheti.

A sporteseményeken és főzőversenyen túl a kultúra is nagy hangsúlyt kap a családias rendezvényen: 14 órától egészen estig számos produkció színesíti a programot. Fellépnek majd a vaskeresztesi hagyományőrzők és a nardai énekkar, de lesz bohócműsor leguánokkal, buborékshow és tombola. Az Apacuka együttes zenés interaktív gyermekműsorával érkezik a rendezvényre, az esti hangulatot pedig Újvári Timi&Hot Stuff zenekar biztosítja. Puskás Norbert, a szövetség ügyvezető elnöke elmondta: a programtervezet kialakításakor hatályban lévő rendeletek alapján 22 óráig szervezték le a fellépőket, ettől függetlenül a jó hangulatú beszélgetéseknek, borozgatásnak a későbbi órákban sem szabnak gátat.

Kiemelt képünkön: Halból készült finomságok a zsűri előtt a 2019-es vaskeresztesi rendezvényen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!