programajánló

2018.05.04. 10:00

Szent Flórián Fesztivál Pinkamindszenten

Május 5-én, szombaton lovas- és tűzoltóbemutatóval ünneplik a tűzoltók védőszentjét, Szent Flóriánt.

VN

 

A programok 9 órától a III. Szent Flórián Labdarúgó Kupával kezdődnek a focipályán. A 100 éve ért véget az I. világháború című konferencián és viseletbemutatón 11 órakor Maruzs Roland alezredes, történész A caporettói áttörés 1917 címmel, majd pedig Illésfalvi Péter hadtörténész, muzeológus a Magyar katonai hőskultusz az I. világháborúban és az azt követő években címmel tart tudományos, történelmi előadást.

A körmendi Batthyány Lovas Bandérium 13 órától tart lovas harci bemutatót a focipályán, melyben az 1700-as évek harcmodorát és fegyverzetét mutatják be.

Ezután helytörténeti előadás következik, melyet 14 órától dr. Németh Balázs Európa-szakértő tart A császári és királyi 83. gyalogezred utolsó támadása címmel. Az előadások sorát zenés műsor követi: a Flórián kertben 15 órától Csinnadratta című koncertjét hozza el a zalaegerszegi Zabszalma együttes. Ezután kezdődik a Pinkamindszenti Önkéntes Tűzoltó Egyesület bemutatója ugyanott.

16 óra után pedig a körmendi Senior Néptáncegyüttes táncházzal egybekötött

előadásával foglalja el a színpadot.

A komolyzene kedvelői 16.40-től Stewart Inchliffe fuvolaművész játékát hallgathatják, majd Fölnagy Csaba énekmondó kalandozásait a dalok világában.

Ezután az irodalom következik: a kultúrházban bemutatkozik a Hitel folyóirat. Az irodalom pedig mit ér bor nélkül címmel az Árva család kóstolóval egybekötött borbemutatója 18.30-kor kezdődik. 19.30-kor a Körmendi Vasparipa Egylet bemutatóját tekinthetik meg az érdeklődők, majd a Meggie’s Crew fergeteges blues-zal és rockkal átszőtt koncertjét. Az est hangulatáról Dave Hewson gondoskodik, aki virtuóz módon bánik a lemezlejátszókkal.

A gyermekeket egész nap trambulin, gokart, óriásjenga és íjászat is várja, de lesz kézműves- és olvasósarok is és persze az elmaradhatatlan búcsúi kirakodóvásár.

A gasztronómia jegyében pedig a süteménykészítő versenyről és bográcsoló főzőversenyről sem szabad megfeledkezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!