zene a lakásban

2020.04.03. 13:00

Szimfonikus koncertek a virtuális térben

A járvány idején szimfonikus koncertekre és koncerttermekbe sincs lehetőségünk ellátogatni – legalábbis a fizikálisan. Szerencsére akad azonban néhány zenekar, akik a virtuális térben ugyan, de elkalauzolnak bennünket a komolyzene világába.

Polgár Patrícia

A Savaria Rézfúvós Együttes videóval lepte meg a zenebarátokat, továbbiakkal is készülnek

Fotó: VN-Archív/Cseh Gábor

A Savaria Rézfúvós Együttes zenészei a Savaria Szimfonikus Zenekar honlapján jelezték: hiányzik nekik a muzsikálás és a közönségük, így egy kis meglepetésvideóval kedveskedtek nekik. George David Weiss What a wonderful world című dalát fújták el saját otthonukban a fúvósok, akik a nehéz időkben több hasonló produkcióval is szeretnének egy kis színt vinni mindannyiunk hétköznapjaiba.

A Budapesti Fesztiválzenekar muzsikusai március 16. óta minden nap Karanténesteket tartanak. A nagyzenekari hangversenyek hiányában online követhető kamarakoncerteket közvetítenek a zenekar próbaterméből. A Karanténestek megtekinthetők a zenekar Facebook-oldalán minden este 19:45-kor. A mai repertoárban Mozart, Benedetto Marcello, Carlos Gardel és Debussy egy-egy művét hallhatják a zenekar tolmácsolásában.

A Savaria Rézfúvós Együttes videóval lepte meg a zenebarátokat, továbbiakkal is készülnek
Fotó: VN-Archív/Cseh Gábor

Az elmúlt években rögzített koncertfelvételeiből indít közvetítéseket a Zeneakadémia. Hetente három alkalommal hívnak minket a komolyzene világába: szerda, péntek és vasárnap esténként honlapjukon és közösségi oldalukon láthatjuk a koncerteket. Ma esti közvetítésükben 2016-os, A zenekar mesterei címet viselő hangversenyük második részét hallgathatjuk meg.

Az Óbudai Danubia Zenekar korábbi, zeneakadémiai koncertjei március 28-ától minden héten szombaton este fél nyolctól lesznek láthatók az együttes Facebook-oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!