hasznos

2018.07.05. 12:12

Vas megye fürdői, strandjai egy listába szedve

Megérkezett az igazi kánikula. Hova máshova menekülnénk, mint a megyei fürdőhelyekre. Összeszedtük hát, hova mehet az ember, ha hűsítő csobbanásra vágyik.

Gulyás Regina Olimpia

Fotó: Pixabay

Vas megye tobzódik remek strandokban. Természetes és épített fürdőhelyeket egyaránt találunk. A wellness, az élményfürdőzés és a termálozás szerelmesei is találhatnak maguknak való lehetőséget a következő helyek valamelyikén:

Borgáta

A Borgáta Termálfürdő nem a legnagyobb a megyében, mégis minden lehetőséget kihozni a helyből. Találunk itt gyermekek- élmény- és termelmedencéket egyaránt. Utóbbiból van félig fedett, valamint nyitott is. A vízhőmérséklet 26-38 fok között alakul. Játszótér és csúszda, szabadtéri játékok is várják a legkisebbeket. A létesítmény könnyen megközelíthető, hiszen tágas parkoló várja az érkezőket, valamint buszmegálló is található a közelben.

Bükfürdő

A Bükfürdő Gyógy-és Élménycentrum hatalmas területen, 34 (22-39 fokos) medencével várja a strandolni vágyókat 8.30 és 19 óra között. Kiegészítésként gyógy- és wellness kezelések, illetve gyógykúrák is várják a vendégeket. A fiataloknak több csúszda, a még kisebbeknek pedig játszószoba jelenheti az önfeledt szórakozást. Rendszerint programokkal is várják a fürdő látogatóit.

Celldömölk

A Vulkán Gyógy- és Élményfürdő a Ság- hegy lábánál kínál remek kikapcsolódási lehetőséget. A „Vulkán erejével” nyolc medencében élvezhetjük a vizet. Úszó- tan- és gyógymedencék közül válogathatunk. Élménymedencében sincs hiány. A környék remek kirándulási lehetőséget kínál.

Gersekarát

Horgászoknak és strandolóknak egyaránt kiváló választás Gersekarát. Csodás környezetben vár minket az itteni fürdőélet. Ha megéhezünk, messzire sem kell menni, helyben van a finomság. Talán nem olyan népszerű, mint aVadása, így kényelmesebben elférünk majd. A Jetskizét is kipróbálhatjuk alkalmasint.

Hegyhátszentjakab

Sokak kedvence a Vadása-tó, melyet mesterségesen hoztak létre. Jelenleg azonban – a honlap tájékoztatása szerint- tilos fürdőzni a tóban.

Hosszúpereszteg

A Szajki Tavak közül csupán egyetlenben lehet fürdeni. Nyugodt, szép környezet vár minket, de itt is van lehetőség aktívabb kikapcsolódásra: kipróbálhatjuk a vizibiciklit vagy a csónakázást is. Kisgyermekesek számára nem feltétlen a legjobb választás, hiszen hamar mélyül. Étkezésre is van lehetőség, sőt, a fagyiról sem kell lemondanunk.

Körmend

Néhány éve másodszor is megnyílt a körmendi Mjus. A korábban nyitott medence helyén ma egy élményekben gazdag, kellemesen langyos vizű fedett áll. Egy külön kinti medence vár azonban minket nádfedeles italos pulttal. A hirtelen mélyülő tószerű medencéből egy kis részt a gyermekek számára is leválasztottak, hogy megfelelő lehessen a mélység. Kinti és benti jakuzzi, termálmedence, valamint igazi olaszos étterem és strandbüfé várja a látogatókat.

Mesteri

A Mesteri Termálfürdő aprócska fürdő Kemenesalján. Főként a termálfürdőzni vágyóknak ajánljuk, hiszen két ilyen nyitott medence várja a vendégeket. Mozgásszervi problémákra kiváló lehet az 1800 méteres mélységből feltörő víz.

Sárvár

A sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő számos csúszdával, élmény- és gyógyrésszel várja vendégeit. Hullám-, gyermek-, élmény-, retró gyógy- fejes ugró-, strand- és számos kinti medence kínál fürdőzési lehetőséget. Látványnak sem utolsó néhány építmény, élményelem.

Szentgotthárd

A szentgotthárdi St. Gotthard Spa & Wellness fürdő modern fürdőkomplexum. Főként a trópusi környezetet kedvelhetik az ide látogatók. A fedett részen a tengerpartokat idéző, befelé mélyülő medence vár ránk pálmákkal. A csúszdákkal és pezsgőfürdővel is ellátott élményrészleg mellett szaunavilág és gyógyvíz is vár itt ránk.

Szombathely

Szombathelyi Fedett Uszoda és Termálfürdő területén 2006-ban gyermekmedence is épült a felújítások elvégzése mellett. Szinte minden strandszolgáltatás (élményelemek, úszómedence, gyógyvíz, gyermekmedence) megtalálható itt kellemes, parkosított környezetben.

Tófürdő

Játékbirodalom, csúszdapark, valamint több medence is segít minket a nyári szórakozásokban a megyeszékhelyi Tófürdőben Éhesek sem maradunk majd, ha ezt a helyet választjuk, hiszen nem csak büfé, de étterem is vár ránk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!