Programok

2015.10.18. 15:35

Programok, rendezvények Vas megyében október 19-től

Vas megye - Tudja meg, mi történik Vas megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények október 19-től. Böngésszen, és válogasson!

Munkatársainktól

OKTÓBER 30.

Ringatós program babáknak

Lövő – Manó Klub kezdi meg működését október 30-tól a Szolgáltató és Kulturális Központban. A hetenkénti rendezvény ingyen látogatható. A Manó Klub foglalkozásaira 0 és 3 év közötti babákat várnak az anyukájukkal, apukájukkal együtt. A gyerekek és szüleik közösen énekelnek, mondókáznak majd, kellemesen eltöltve a péntek délelőttöket. A klub lehetőséget ad a gyermekükkel otthon levő édesanyáknak a kimozdulásra, ugyanakkor a kicsinyeket is közösséghez szoktatja a bölcsődébe, óvodába kerülés előtt. A foglalkozásokat Hollósi Kinga és az óvónői pályára készülő diákok vezetik.

OKTÓBER 23.

Az ötvenhatos forradalom emléke

Körmend – Az 1956-os forradalomra emlékeznek október 23-án a Hősök téri kopjafánál. Délelőtt 10 órakor Bebes István polgármester osztja meg gondolatait a résztvevőkkel, majd a Kölcsey gimnázium diákjai elevenítik fel az eseményeket.

OKTÓBER 22.

Megemlékezés és 25 éves évforduló

Vép – Az 56-os forradalomról október 22-én, a mezőgazdasági iskola nagytermében emlékeznek meg 10 órakor. Az önkormányzatiság 25 éves évfordulójáról is megemlékeznek.

OKTÓBER 21.

Szűrésre fel!

Szombathely - Az országos szűrési staféta program során több szervezet közreműködésével nyílt szűrőnapot szerveznek a Markusovszky kórházba október 21-én, 13 és 17 óra között. Lesz mammográfiás és méhnyakszűrés egy helyen. Mindazoknak, akik részt vesznek mammográfiás szűrésen – korlátozott létszámban – lehetőséget biztosítanak bőrgyógyászati szűrésre is. Ehhez telefonon időpontot kell kérni. Jelentkezni a szűrővizsgálatokra, valamint az elveszett meghívólevek pótlására a 94/506-312 telefonszámon, hétfőtől csütörtökig, 14 és 16 óra között lehet.

Újabb fórum lesz az M8-as ügyében

Körmend – Az M8 gyorsforgalmi út készülő és engedélyezés alatt álló tervei kapcsán ismételten közmeghallgatás és fórum lesz Körmenden október 21-én, 12 óra 30 perckor a Városháza nagytermében. Az érintetteket, érdeklődőket várják szervezők.

Üzenek lovat című estje

Sárvár - Nádasdy-vár, Galeria Arcis: október 21-én, (szerda) 17 órakor, Pálfy Margit színművész, Üzenek lovat című estje. Ratkó József, Csoóri Sándor, Nagy László, Szécsi Margit versei. Ez a versfüzér négy kiváló költőnkre emlékezik.

SzínházSzerda

Cafe Frei: október 21-én, (szerda) 17 órakor SzínházSzerda, A kulisszák mögött. A Weöres Sándor Színház régi/új sorozata most betekintést nyújt az előadásokon túli világba is. Aki kérdez: Kálmánchelyi Zoltán. Vendégek: Balikó Adrienn és Gulyás–Klein Andrea, közönségszervezők.

Ünnepelnek és avatnak

Bük – Az 1956-os forradalom és szabadságharc 59. évfordulójára emlékeznek Bükön október 22-én, csütörtökön 10 órától a városháza melletti parkban. A megemlékezés kezdetén leleplezik a település 750. jubileumára készített köztéri alkotást. Az ünnepség a Hősi emlékműnél, majd a sportcsarnokban folytatódik. Fellépnek a helyi kulturális egyesületek és a büki iskolák diákjai.

OKTÓBER 21.

Üzenek lovat, versekkel

Sárvár  – Pálfy Margit színművész Üzenek lovat című verses estje október 21-én (szerda) 17 órakor kezdődik a Nádasdy-várban.

OKTÓBER 20.

Kőszegi krónika

Kőszeg - Jurisics-vár, lovagterme: október 20-án, (kedd) 18 órakor Kőszegi krónika, 1938-1952 Székely László apátplébános feljegyzései című kötet ismertetése. Köszöntőt mond Huber László polgármester. Székely László apátplébános feljegyzéseivel kapcsolatban gondolatait elmondja: Harangozó Vilmos kőszegi esperes plébános. A kötetet bemutatja: Pál Ferenc levéltáros. Közreműködnek: Kósa Roland vers, Kőszegi Római Katolikus Plébánia Egyházi Énekkara. Vezényel: dr. Csabáné Király Erzsébet Mária karnagy.

Ma estére szabad a kecó

Agora – Művelődési és Sportház: október 20-án, (kedd) 19 órakor Ma estére szabad a kecó – avagy a Londoni szextett. Bulvár burleszk 2 részben.

A gobelin zenéje

Szombathely  – Péreli Zsuzsa gobelinművész lesz a WS Színház Miért szép?- sorozatának vendége október 20. 18-órától, a Krúdy Klubban. Eljön Tolcsvay László is. Miért szép? – Képzőművészet, irodalom, zene. Műhelytitkok, alkímia, életmorzsák.” Ezzel a címmel kínálja talán legsikeresebb Thea-tér-programját a WSSz. Péreli Zsuzsa Munkácsy-díjas, Érdemes és Kiváló Művész lesz a sorozat 13. vendége, de ezt tekintsük inkább jó jelnek. Péreli Zsuzsa kiállítását a hagyományok szerint Oroszy Csaba képzőművész ajánlja a közönség figyelmébe az aulában, Tolcsvay László zeneszerző (egyébként Péreli Zsuzsa férje) közreműködésével. Oroszy Csaba aztán műsorvezetői szerepkörben faggatja az este főszereplőjét a színházi Krúdy Klubban. Ismét készült portréfilm, Kaczmarski Ágnes és Dömötör Katalin nélkülözhetetlen részvételével. Különben is megy minden a maga útján: Jordán Tamás az esthez illő kedves verseit hozza el, Mérei Tamás csellóművész megint a zeneirodalom gyöngyszemeiből válogat, személyes történetekkel színesítve a zenetörténeti adalékokat, és eljön dr. Fűzfa Balázs irodalomtörténész is, hogy tudományos perspektívába helyezze az egészet.

OKTÓBER 19.

Pixel Hobby – az új kreativitás

Cafe Frei : október 18-án, (vasárnap), 10–12 óráig Bóbita játszóház kicsiknek, nagyoknak. Pixel Hobby – az új kreativitás. A gyermekek fejlesztő játékokat próbálhatnak ki.

Amanda ma színre lép

Szombathely – Rozán Eszter Amanda című könyvének bemutatója ma 17 órakor kezdődik a Berzsenyi Dániel Könyvtárban. A kötet a Szülőföld Kiadó gondozásában jelent meg, Csuti Borbála középiskolai magyartanár ajánlja a közönség figyelmébe. Közreműködik Kelemen Zoltán színművész (WSSz).

A Szent Család a művészetben

Szombathely – Tóth Csaba festőművész A Szent Család a képzőművészetben címmel tart előadást ma 17 órakor a Martineum Felnőttképző Akadémián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!