Programok

2016.07.03. 16:39

Programok, rendezvények Vas megyében július 4-től

Tudja meg, mi történik Vas megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények július 4-től. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

JÚLIUS 22.

A klasszikus album

Körmend - Július 22-23-án a Rába Szabadidőcentrumban rendezik meg a IV. Total War fesztivált, amelynek egyik főzenekara a Sear Bliss lesz. A kultikus hírű, nemzetközi szinten is jegyzett magyar black metal csapat igazi különlegességgel készül, a húsz évvel ezelőtt megjelent Phantoms album anyagát mutatják be. Ezt a programot hazánkban egyedül ezen a helyszínen hallhatja a zenekartól a közönség.

JÚLIUS 12.

A legnagyobb kerti partin

Körmend - Kedden kezdődik, s szombatig tart az ország legnagyobb kerti partija, az Alterába fesztivál. A Rába Szabadidőcentrumban az öt nap alatt közel félszáz előadót láthat a közönség. Átalakult a helyszín, lesznek új programok - például a szombati családi délután mások mellett Kis Grófóval és Gyémánt Valentinnal, a hangsúly azonban továbbra is a rock és alterpop zenéé. Kedden többek közt az Irie Maffia (képünkön) és a Brains, szerdán mások mellett az Anna & The Barbies és az Ocho Macho, míg csütörtökön Kowalsky meg a Vega is színpadra lép.

JÚLIUS 10.

Ákossal az Emlékmű-dombon

Szombathely - A tavaly decemberi dupla arénafellépésével az év koncertje kategóriában elnyerte a Petőfi Zenei Díjat Ákos, ám az énekes rajongói és ismerői enélkül is tudják, hogy ünnep minden egyes alkalom, amikor a hazai könnyűzene ikonja színpadra lép. Ezt teszi számos alkalommal a nyár folyamán is, javában zajlik már a Még egyszer turné, amelynek vasárnapi állomása a Szent Márton találkozó keretében Szombathely lesz. Ákos és zenekara este hét órától lép színpadra az Emlékmű-dombnál felállított színpadon. Ha kell még néhány hívószó a rendezvényhez: Ákos mögött 28 évnyi munkásság, ugyanannyi magyar és hat angol nyelvű album, egymilliós eladás, platinalemezek és slágerlisták, első helyezések garmadája áll.

FALUNAP

Hegyhátszentjakabon, a falunapi program zárásaként vasárnap este nyolckor Márió lép fel.

SZÓLÓBAN

Magyarszombatfán, a Fazekas Napokon vasárnap délután kettőkor Freddie adja elő dalait.

JÚLIUS 09.

Aratóünnep

Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum parkolója: szombaton XXVI. Aratóünnep. 15 órakor ünnepi ökumenikus istentisztelet a katolikus templomban. 16 órakor színes felvonulás hintókkal, lovaskocsikkal Bükfürdőre. 17 órakor ünnepélyes megnyitó, kézikaszás aratóbemutató. 19 órakor Folklórműsor-Senior néptáncegyüttes, Körmend, kísér a Tulipán zenekar. 20.30-kor Express együttes. 22.15-kor Aratóbál - Chubby Band. Kísérő programok: gyermeksarok, népi és ügyességi játékok, kirakodóvásár.

Büki tájszótár könyvbemutató

Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár: szombaton 10 órakor Balogh Lajos: Büki tájszótár című könyvének új, bővített kiadásának bemutatója. 11 órakor „Arattunk" címmel fotókiállítás megnyitója - Büki László és a Trió-TV Dunántúl munkáiból.

Hopplá Fesztivál

Szentgotthárd. Várkert: szombaton 27. alkalommal rendezik meg a Hopplá Fesztivált. Program: 16.30-kor Pigs & Love. 18 órakor Shabby Blues Band. 19.30-kor ACDP. 21 órakor Zaporozsec. 22.30-kor FISH! 00.30-kor Save As.

III. Pinka-völgyi Halas Nap

Vaskeresztes. szombaton a III. Pinka-völgyi Halas Napot rendezi meg a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége. A rendezvény 7 órakor kezdődik a regisztrációval és a sorsolással, és egészen éjfélig tart. Három helyszínen (Alpesi-tó, Pinka-holtág, Önkormányzati-tó) zajlik majd a barátságos horgászverseny; külön mérkőznek az ifjúsági horgászok és két helyszínen a felnőttek. Délelőtt kispályás foci, ahol összemérhetik tudásukat a céges, baráti, vagy családi csapatok. Délután fellép a Nárai Sárgaliliom Énekkar, a Nardai Énekkar és Tamburazenekar, Felsőcsatárról a Rozmaring énekkar. Föllépnek a vaskeresztesi Hagyományőrzők, a gersekaráti kötélugrók és a Jump for Fun is. Fergeteges produkcióra készül a Galaxy Rock&Roll Klub, a Nárai Örökzöld Nyugdíjas Klub pedig bordalokat és nótákat hoz az alkalomra. Újvári Timi & HOT STUFF zenekar mellett a fiatalokból álló The Chrome is fellép, az estét Lendvai Gábor tánczenés produkciója zárja.

Hagyományőrző aratás és bemutató

Olaszfa. szombaton Hagyományőrző aratás és bemutató. Találkozás: 9 órakor Olaszfa elején lévő ligetben. Program: rozsszalma „bemutató aratás" hagyományos eszközökkel és kézi erővel; az aratás és a mezőgazdasági eszközök kipróbálása (cséphadarók, nyárs, tarlógrábla, bakerrosta); szekerezés az iskoláig.

Főzőverseny

Ölbő. Horgásztó: szombaton főzőverseny. 7-8 óráig regisztráció. 8 órától főzés. 12.30-kor zsűrizés. 13.30-tól értékelés, díjazás. 14 órakor tombola sorsolás. 16 órakor sztárvendég: Hidvégi Band. 18 órától színpadon a Fáraó együttes. 20 órától buli Lackóval.

Az ország egyik legjobb koncertzenekara

Szentgotthárd - Huszonhetedik alkalommal várja a rockzene híveit a szentgotthárdi Hopplá Fesztivál, amely az ország legpatinásabb könnyűzenei eseményei közé tartozik. Az idei programban inkább a helyi és környékbeli közreműködőkre alapoztak a szervezők, így a szombat délután fél ötkor kezdődő fesztiválnak olyan fellépői lesznek, mint a Pigs & Love, a Shabby Blues Band, az AC/DP, a Zaporozsec és a Save Ass. A főzenekari státuszt ezúttal a saját stílusát hard popként aposztrofáló Fish! kapta meg: az ország egyik legjobb koncertzenekarának tartott négyes fél 11-től játszik.

JÚLIUS 08.

V. Etno-Folk Forgatag

Bük. Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum parkolója: pénteken V. Etno-Folk Forgatag. Buda Folk Band, Sebő együttes, Góbé zenekar, Mihó Attila, Regös együttes. Egész napos kísérő programok: gyermeksarok, népi és ügyességi játékok, kirakodóvásár.

Világ Közepe Mácsik Fesztivál

Vép. péntek-szombat Világ Közepe Mácsik Fesztivál. Pénteken 15 órától Talicska rally, gyermekvetélkedő, játszóház, arcfestés. Könnyűzenei koncertek: 18 órakor Sativus, 19.30-kor Manuphanktura, 21 órakor Magashegyi Underground. Szombaton kutya és kisállat szépségverseny, világ közepe futás, 11-es rúgó verseny, motoros találkozó. 10 órakor motoros felvonulás. 11 órakor rock koncertek. Mácsik-verseny kategóriában. 16 órakor Frédi bácsi bábszínháza. 17 órakor kaszkadőr bemutató. 17.45-kor színpadi produkciók. 19 órakor tombola, díjkiosztás. 21 órakor Potyautasok. Tűzijáték. 22 órakor Márió. 23 órakor Alfa-uli.

Falunap

Lövő. péntek-vasárnap Falunap. Pénteken 20 órakor Solymos Tóni. 21 órakor Apostol-koncert. Szombaton 10 órától sportnap. Kispályás foci, tenisz, íjászat, darts, sakk, ping-pong, futás, görkori. 21 órakor West buli. Vasárnap 11 órától főzőverseny. 14-19 óráig vendégünk a falu. 15 órakor Varnyú Country gyerekeknek. Több koncert után 23 órakor tűzijáték.

Böjte Csaba a Pityerszeren

Szalafő - Böjte Csaba ferences szerzetes előadása Szalafő-Pityerszeren „Szeretet, közösség, család" címmel pénteken 18 órakor kezdődik. Előtte 15 órától játszóházat rendeznek gyermekek számára.

Ismerős Arcok tábora

Csepreg - Kilencedik alkalommal táborozik az Ismerős Arcok. A népszerű nemzeti rockzenekar tagjai, barátai és hívei csütörtökön vackolták be magukat a csepregi Ottó-kempingbe, hogy közösen töltsenek el néhány napot. Baráti beszélgetések, kulturális és hagyományőrző programok szerepelnek a kínálatban, ahol az eddig is történni szokott. Egy Ismerős Arcok táborból természetesen a jó zene sem hiányozhat, de nemcsak Nyerges Attiláék járnak a közönségük kedvében, hanem meghívott vendégeik is igyekeznek színesíteni a programot. Péntek este a Memphis Belle, a RockMemories és a Blues Faces ad koncertet, míg a nap sztárfellépője a Pál Utcai Fiúk zenekar lesz. Holnap természetesen az Ismerős Arcoké lesz a főszerep, de további közreműködőkre is számíthatunk, így a Mokka Tribute Band és a Bioritmus zenekar mellett egy vadonatúj hard rock formáció, a Vida zenekar is színpadra lép, amelynek névadó alapítója Vida Ferenc, a Lord és a Vida Rock Band egykori basszusgitárosa.

MULATÓS

Szombathelyen, a Sláger Mulatóban pénteken Tim-Tom, szombaton Sláger Laci zenél.

SÖRFESZTIVÁL

Sárváron e hét végén rendezik meg a fúvószenekari találkozóval egybekötött sörfesztivált. Péntek este hétkor a Hot Jazz Band, kilenckor a Deák Bill Blues Band, holnap kilenctől Fenyő Miklós, vasárnap héttől az Alma együttes is lép színpadra.

RETRÓ

Kőszegen, a Tóth Pincészetben pénteken, míg Sárváron, a Tinódi Fogadóban holnap mutatja be Táncdalfesztivál című retró programját a Meggie's Crew. A műsor mindkét helyen nyolckor kezdődik.

HALAS

Vaskeresztesen, a Pinka-völgyi Halas Nap keretében szombaton negyed hattól Újvári Timi és a Hot Stuff, majd a The Chrome zenekar ad koncertet.

JÚLIUS 06.

Átadják és megáldják

Celldömölk - A Ság hegy Térsége Turisztikai Egyesület invitálja a megújult, új helyre költözött Tourinform-iroda átadási ünnepségére szerdán 10 órakor. A Dr. Géfin tér 12-ben köszöntőt mond Majthényi László, a vasi közgyűlés elnöke, avatóbeszéddel készül Tama István, a Magyar Turisztikai Ügynökség regionális marketingigazgatója és Fehér László polgármester. A megújult irodát megáldják a történelmi egyházak képviselői: Kirner Antal, a celldömölki Nagyboldogasszony-templom plébánosa, Kovács Ferenc, a celli Nagyboldogasszony-templom káplánja, valamint Rávz Dénes, a Celldömölki Evangélikus Egyházközség templomának lelkésze. Közreműködik a Sziporka-mazsorettcsoport, Nagyné Ferencz Myrtill vezetésével.

 

KIÁLLÍTÁS

Szombathely. Savaria Múzeum nyitva: kedd-vasárnap 10-18 óráig. Változó kultúrák a változó tájban című állandó kiállítás - Vas megye őskorát bemutató tárlat.

Vasi Múzeumi Látványtár nyitva: hétfő-csütörtök 8.30-15.30, péntek 8.30-14.00 óráig, előzetes egyeztetés alapján (0620-275-2552).

Kámoni Arborétum látogatóközpont: Tündéri lepkék és rovarszörnyek című kiállítás nyílt Kiss Szilárd lepke- és rovargyűjtő anyagából. A kiállítás megtekinthető július 31-éig naponta 9-19 óráig.

Járdányi Paulovics István Romkert: csak előre bejelentkezett csoportok számára látogatható! Bejelentkezés: 0620-260-8370.

Smidt Múzeum: kedd-szerda, péntek, vasárnap 10-17 óráig; csütörtök 10-18 óráig. A hadisebesüléstől a gyógyulásig, időszaki kiállítás. A Smidt Múzeum kiállítása több ezer darabos háborús gyűjteményéből válogat. A kiállítás július 15-éig várja az érdeklődőket.

Vasi Skanzen: kedd-vasárnap 9-19 óráig.

Szombathelyi Képtár: kedd-szerda, péntek-vasárnap 10-17 óráig, csütörtökön 10-18 óráig. A MA folyóirat mind a magyar irodalom, mind a képzőművészet szempontjából meghatározó jelentőségű orgánum volt. Főszerkesztője Kassák Lajos, köre, az aktivisták a magyar avantgárd legkiválóbb képviselői. A Szombathelyi Képtár könyvtára 16 értékes, eredeti MA példánnyal rendelkezik, képzőművészeti gyűjteményében pedig az ide tartozó művészek többségétől őriz alkotásokat. A kiállításon a folyóiratok és Kassák művei mellett Perlrott Csaba Vilmos, Uitz Béla, Nemes Lampérth József, Tihanyi Lajos, Kmetty János, Mattis Teutsch János, Bortnyik Sándor alkotásai láthatók. A kiállítás szeptember 18-áig tekinthető meg.

Ma 17 órakor Wigner Judit és Révész Antal, Színek és panorámák című kiállításának megnyitója. Köszöntőt mond: Cebula Anna, a Szombathelyi Képtár igazgatója. A kiállítást megnyitja: Dr. Gálig Zoltán művészettörténész. A tárlat megtekinthető augusztus 21-éig.

Iseum Savariense: kedd-szerda, péntek-vasárnap 10-17 óráig; csütörtök 10-18 óráig. Szent Márton és Pannónia. Kereszténység a római világ határán. Az Iseum Szent Márton Emlékévében Pannonia ókeresztény emlékanyagának látványos válogatását tárja az érdeklődők elé. Ezt az egybegyűjtött műtárgykincset még soha nem láthatták az érdeklődők, sem Magyarországon, sem másutt. Több mint tucatnyi magyar múzeum és gyűjtemény mellett Mainz, München, Kismarton, Zágráb és Sisak adta kölcsön féltve őrzött kincseit, hogy a lehetőségekhez mérten a lehető legteljesebb képet alkothassuk Szent Márton koráról, a 4-5. századi pannóniai kereszténységről. A tárlat - miként Márton megosztott köpenye - csupán egy fél. A másik fél, a Kárpát-medence 5-9. századi keresztény hagyatékát felölelő rész Pannonhalmán, a Főapátság múzeumában látható. A kiállítás november 30-áig tekinthető meg.

Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár, Kutatószoba: kedd, szerda: 10-18 óráig látogatható.

Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár (Szily J. u. 1.): csütörtökön és pénteken a következő tárlatvezetési időpontokban látogatható: 9.00, 11.00, 13.00 és 15.00 órakor. Eiffel Szombathelyen - 130 éves a Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár teremkönyvtára" című kiállítás, mely szeptemberig látogatható.

Új Irokéz Galéria ( Rákóczi F. u. 12.): Az öt legyőzi a hatot - Gerhes Gábor kiállítása. Az 1980-as évek második felétől alkotó Gerhes Gábor művészetének fókuszában a kezdetektől képi reprezentáció áll. Gondosan szcenírozott fotóin, installációin hétköznapi, banális jelenetek és tárgyak jelennek meg, melyek a bemutatás módja révén válnak kulturális referenciák hordozóivá. A kiállítás július 31-éig, kedd-péntek 14-18 óráig, szombat-vasárnap 10-17 óráig tart nyitva.

Agora - Savaria Filmszínház, aula: az iQor Fotószakkör, Kontraszt anyag című kiállítása megtekinthető július 10-éig.

Katonatörténeti kiállítás (Aréna u. 8.): Az ostffyasszonyfai hadifogolytábor fennmaradt tárgyai című kiállítás Czöndör János gyűjteményéből.

Zsidó Kultúra Háza (Zrínyi u. 17.): vasárnaptól csütörtökig 10-18 óráig látogatható a Szemtől Szemben kiállítás. Az egyéni sorsokat és megéléstörténeteket fókuszába helyező kiállítás 957 archív fotográfián, 40 témán és 439 megszemélyesített emberi arcon keresztül mutatja be a soá előtti 3200 fős szombathelyi zsidóság mindennapjait, az egyes személyek, családok, csoportok életét, a zsidó közösség anyagi, szellemi kultúráját, vallását, hagyományait, társadalmát, valamint pusztulását és a vészkorszak utáni újjáéledését. Ezáltal a modern Szombathely 19-20. századi történelmének egy ez idáig rejtve maradt világába nyújt érzékeny és izgalmas betekintést. Információ: +3630-434-7570.

Kőszeg. Hotel Irottkő aula: szombaton 18 órakor a kőszegi Csók István Művészkör Egyesület júliusi meghívott vendége a szombathelyi Biczó Antal festőművész. Tájak, Házak, Hangulatok című kiállítását megnyitja Kiss János nyugalmazott iskolaigazgató. Közreműködik Devecsery László költő és Riegler András zenész. A tárlat augusztus 4-éig látogatható.

Jurisics-vár: keddtől vasárnapig. A lovagteremben A látomás látványa címmel Gyarmathy Ágnes Munkácsy-díjas díszlet- és jelmeztervező kiállítása megtekinthető július 31-éig, hétfő kivételével naponta 10-17 óráig.

Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont: Az akarat győzelme címmel Morosits Krisztián rajzaiból nyílt kiállítás, mely megtekinthetők augusztus 15-éig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!