Programok

2017.07.14. 20:16

A domb alján lesz a nagyszínpad - Fontos információk a hétvégi Emlékmű Festről

Kivételes zenei élmény vár azokra, akik jövő hétvégén az Emlékmű-dombhoz zarándokolnak. Nagyszabású szabadtéri koncerteken bulizhatunk három napon át.

Vas Népe

A szombathelyiek számára nem ismeretlen koncerthelyszín az Emlékmű-domb. Legutóbb Szent Iván éjjelén telt meg a domboldal, akkor Rúzsa Magdi adott koncertet. A július 21–22–23-i hétvégén a tavalyi Ákos-koncerthez hasonlóan a domb aljában, a Bartók Béla körút felőli oldalon lesz a nagyszínpad kivetítőkkel, hogy a helyszínre látogatók távolabbról is élvezhessék a rock nagyjait. Most belépőjegyes a koncert, így a területet a fesztiválokhoz hasonlóan körbekerítik, és a lezárt területre csak érvényes belépővel vagy karszalaggal lehet bejutni. A hangfalak a domb irányába szólnak majd, és legkésőbb éjfélig mindennap befejeződnek a koncertek. A szervezők azt ígérik, hogy gördülékeny lesz a beléptetés a területre, de mivel kiemelt rendezvény az Omega-koncert, fokozott ellenőrzésre kell számítani. A helyszínen már csak korlátozott számban lehet jegyeket vásárolni: pénteken 15 órától a Bartók Béla körút első beléptetési pontja mellett, illetve a Gagarin utca felőli pontok mellett tehetik ezt meg. (A Jókai park felől nem lehet belépni a lezárt területre.) Szombaton 13, vasárnap pedig 15 órától értékesítik a belépőket.

Az eddigi előrejelzések szerint remek időjárás lesz. Pénteken a könnyed szórakozásé a főszerep. Két évtized után Szombathelyre jön a vajdasági 3+2 zenekar. Élő koncertet adnak, a legnagyobb mulatós rockszámokkal. Itt lesz Márió, a harmonikás és a Matyi és a Hegedűs produkció is. Mc Hawer és Tekknő, valamint Rony a tőlük megszokott bulizós dalokat hozzák el az Emlékműhöz. Szombaton a Weöres Sándor Színház színészzenekara, a Mágikus Mintha kezd a nagyszínpadon. 19 órakor már a Karthago dübörög ugyanott. A kezdetektől eredeti felállásban játszó banda azt ígéri, minden kultikus dal elhangzik  Szombathelyen. A fő programban az Omega várhatóan 21 órakor kezd. Benkő László billentyűs már nagyon várja, hogy újra szülővárosában koncertezzen.

Vasárnap a Mohikán zenekar után Emelet Projekt néven újra együtt áll majd a színpadon a 2013 decemberében leköszönt Első Emelet két tagja: Patkó Béla Kiki és Berkes Gábor. Zárásként Demjén Ferenc ad koncertet az Emlékmű-dombon.

Korlátozott számban vásárolhatók még VIP-jegyek, valamint Szombathelyen először a nagyobb társaságok úgynevezett skyboxokban is végigszórakozhatják a koncertet. (x)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!