Programok

2009.09.01. 14:50

A repülés hétvégéje: kavalkád égen s földön egyaránt - VIII. Ultrakönnyű Repülők Találkozója

Rétság, Tolmács - Szeptember ötödikén és hatodikán nagy lesz a légiforgalom a Rétság-Tolmács repülőtéren, ugyanis a hétvégén rendezik meg a VIII. Országos Ultrakönnyű Repülők Találkozóját. Műrepülés, szabadesés, modellek, páncélosok, tűzoltók és még számos program színesíti a hazai repülős élet egyik meghatározó eseményét.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

E két nap számos légi és földi programot kínál a látogatóknak, ezek közül néhány:

Lesz műrepülő bemutató, ahol egy Extra 300 LP típusú repülőgép és egy JAK-52-es hasítja majd a levegőt, akár méterekre a reptér füve felett. Nem csak nagyban, hanem kicsiben is műrepülnek, ugyanis sugárhajtású repülőgépmodellek bemutatója is lesz, ami igazi ritkaságnak számít modellező körökben. Mindemellett Autogiro kötelékrepülés, Ikaros C-22 repülőgépek találkozója és kötelékrepülése is várható. A két napos rendezvényen persze számos repülőalkalmatosság felbukkan majd: Ultralight és merevszárnyú gépek, hátimotoros siklóernyősök, Aulette 318 C helikopter, Mosquito, Motor Falke,Tukano, G2 Gerle. És lesz még éjszakai fényrevű is.



Ultrakönnyű repülők, merevszárnyúak és gyrocopterek is megfordulnak a reptéren

Akik az égről a föld felé fordítják tekintetüket láthatják a Tűzoltók megyei versenyét, a Magyar Honvédség bemutatóit, a II. Világháborús Amerikai Hadiemlékeket Ápoló Alakulat kitelepülését, a Honvéd Páncélos-és Gépjárműtechnikai bemutatóját és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság: rendőrségi motorkerékpár – biztonsági öv szimulátorát, s igaz nem a levegőhőz kapcsolódik, de mindenkinek lehetősége lesz búvárruhában víz alá merülni.



A földön is lesznek programok, búvárkodástól a tankokig

Akik szeretnének a sétarepülésen túl, közelebb kerülni a repüléshez kipróbálhatják  MH. Repülő Felkészítési Osztály Szolnok: Jetfly sátorában a repülőgép-szimulátorokat, a Gripen tesztet (3D karika 2 üléssel), az extrémhintát (a hinta sebessége folyamatosan változtatható -1g -től + 6,5 g-ig), vagy a szabadesés szimulátort.


További információk a Találkozó honlapján!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!