Programok

2015.05.20. 13:37

Énekelni, szavalni, bűvészkedni, teniszezni, sakkozni lehet - A Szépkorúak klubja kulturális lehetőségeket is kínál

Szombathely-Olad - Május 22-én időseknek rendeznek kulturális és sportnapot, amire 55 év felettieket várnak.

Némethy Mária

Az Aranykorúak Sport és Egészséges Életmód Egyesülete az Oladi Nyugdíjas Klubbal rendezi meg a kulturális és sportnapot a Sportligetben és a bowling klubban.

Fasching Károly, az Aranykorúak elnöke hangsúlyozta, hogy a kulturális műsorban Ki mit tud?-ot rendeznek, amelybe maximum 8 perces versmondással, ugyancsak ennyi ideig tartó énekkel (népdal, magyar nóta, táncdal, operett), vagy más egyébbel (így bűvészkedéssel, paródiával, hangszerszólóval) lehet benevezni a helyszínen 8.30-9.00 óra között. A sportversenyekre is ekkor várják a nevezéseket. Lesz bowling, sakk- és dartsverseny, valamint páros teniszverseny. Az eredményhirdetés 13 órakor kezdődik.

A tekések kéthetente gyűlnek össze egy jó estére, no meg játékra a Farkas Károly utcában. Fotó: Unger Tamás

Fasching Károly érdeklődésünkre elmondta: az Aranykorúak egyesülete 2006 októberében tartotta alakuló közgyűlését. Jelenleg 71 fő fizet tagdíjat. Március közepén tisztújítás volt az egyesületnél, őt választották meg Laki László elnök helyébe.

Az egyesület célja, hogy az aranykorúak, azaz az idősebb korosztály egészségét megőrizzék, rehabilitációs gyógyulásukat elősegítsék, szellemi és fizikai állapotuk megtartása érdekében kulturális és sportolási lehetőségeket, valamint ezekkel kapcsolatos felvilágosító előadásokat szervezzenek nekik. Az idősebb korosztályos sportrendezvényeken való részvétele, illetve versenyek szervezése és sportoktatási lehetőség megteremtése is céljuk.

– Tagjaink 80 százaléka házaspár. Tekézni 28-an szoktak kéthetente rendszeresen a Farkas Károly utcában, sakkozni 10-12 tag jön össze a Rohonci utcában, vannak teniszezőink is – hallottuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!