Programok

2013.04.01. 11:43

Programok, rendezvények Vas megyében április 1-től

Vas megye - Tudja meg, mi történik Vas megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények április 1-től. Böngésszen, és válogasson!

MÁJUS 4-5. 

Nyitott pincék Dél-Burgenlandban

Szombathely - Második alkalommal rendezik meg Dél-Burgenlandban a Nyitott pincék   programot. Május 4-5 között 67 borász tárja ki az ajtót.  


ÁPRILIS 21.

Új időpontban a hegyiverseny

Kőszeg - A rossz időjárás miatt elmaradt az elmúlt vasárnap a második Írottkő Hillclimb hegyikerékpáros- és hegyifutóverseny. A szervezők új időpontnak április 21-ét (vasárnap) választották.

 

Április 20.

Újra szőlőről, klímáról

Kőszeg - Április 20-án az idén is megrendezik a Szőlő és Klíma Konferenciát a Szőlő Jövésnek Könyve ünnepségsorozathoz kapcsolódva.

 

ÁPRILIS 18.

Jam Trio koncert

Jam Trio koncert lesz április 18-án 19 órától a Cafe Frei-ben. Az együttes tagjai: Ujvári Timi  ének, Bujtás Ervin  gitár, ének, Holdosi Attila  gitár, ének.

 

ÁPRILIS 16.

Tanácsadás ausztriai nyugdíjakról

Eisenstadt, Bécs - Az Ausztriában munkát vállaló vagy vállalt magyarok részére az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság és az Osztrák Nyugdíjbiztosítás (Pensionsversicherung Österreich) a nemzetközi nyugdíjszakmai együttműködés keretében április 16-án Eisenstadtban, 17-én Bécsben magyar-osztrák nyugdíjtanácsadó napokat tart. A rendezvényt azoknak ajánlják, akik magyar-, illetve osztrák nyugdíjjogosultságot szereznek, mert mindkét országban rendelkeznek szolgálati idővel munkavégzésük, vagy egyéb jogcím alapján. A tanácsadó napon személyre szóló tájékoztatás történik a nyugdíjjogosultságról, az ügyintézési teendőkről, illetve kérésre a folyamatban lévő nyugdíjügyről.

 

Április 13. 

Lesz megint 24 órás vetélkedő

Szombathely - Az MMIK LOGO Ifjúsági Szolgálata a hagyományokhoz híven  egy év kihagyással  újra megrendezi a középiskolások körében rendkívül népszerű Vas megyei Aludj máskor 24 órás vetélkedőt, amely idén április 13-14-én lesz.

Nagyszabású koncert Radics Gigivel

Nagyszabású koncertre készül a Savaria Szimfonikus Zenekar Radics Gigivel karöltve, a Megasztár 6. szériájának győztesével. A koncertet 2013. április 13-ra tervezik az AGORA Művelődési és Sportházba.

Báloznak a fúvósok és a mazsorettek

Szombathely - Április 13-án, szombaton 18 órától tartja első fúvósbálját  Szombathely Város Fúvószenekara és a Gyémánt Mazsorett Csoport. A Don Bosco Művelődési Házban nyolctól esz a vacsora, 23 órakor a tombolasorsolás, majd tánc hajnalig.

Cseh Tamással a Magházban

Szombathely - A januári budapesti bemutatót követően – amelynek az Ascher Oszkár Színház adott helyet – április 13-án a szombathelyi Magház Kultúr Kocsmában találkozhat a közönség a Vas megyében közművelődési szakemberként és előadóként egyaránt ismert, ma Budapesten élő Joós Tamás, valamint Hegyi Norbert „Átlátszó víz legyen..." című Cseh Tamás-estjével, amely a 70 éve született művész emléke előtt tiszteleg. A Magház Kultúr Kocsma ezzel az esttel ünnepli meg a költészetnapját. Kezdés: április 13-án 20 órakor az Óperint utca 7-ben.

 

ÁPRILIS 12.

 

Drámafesztivál diákoknak a kastélyban

Körmend – 11. alkalommal rendezik meg a hagyományos, regionális angol nyelvű Drámafesztivált, ezúttal Körmenden április 12-én, pénteken. 


Közös verselés a Tarisznyásokkal

Szombathely - Költészetnapi programot szervez április 12-én a Berzsenyi Dániel Könyvtár a Polgári Egyesület Szombathelyért civil szervezettel közösen a Tarisznyások együttes közreműködésével. A megzenésített versek után alkalom nyílik arra, hogy a közönségtagjai is elmondják, felolvassák kedves versüket.

 

ÁPRILIS 11.

Az ötödik híres nő: Szegedy Györgyné

Szombathely - A szociális héthez illeszkedik a Híres szombathelyi nők sorozat ötödik kötetének premierje április 11-én 17 órakor a Városházán. A Szegedy Györgyné-tanulmány szerzője Kelbert Krisztina, a sorozata Szülőföld Kiadónál, az önkormányzat támogatásával jelenik meg. 

Zorán koncert

Szombathely - Zorán ad koncertet április 11-én, jövő csütörtökön 19 órakor az Agora Művelődési és Sportházban.

 

ÁPRILIS 10. 

Rock klasszikusok

A Rock klasszikusok az Agora Savaria Filmszínházban sorozat programjában április 10-én, szerdán 18 órától: Some girls  The Rolling Stones LIVE in Texas 1978.

Legyezők és babák Japánból  - kiállítás

Szombathely - Japán legyezőket és babákat lehet megtekinteni az Agora Szombathelyi Kulturális Központ és a szombathelyi Magyar-Japán Baráti Társaság közös szervezésében létrejött kiállításon április 10 és 30. között. A legyezők a baráti társaságtól valók, a babák Tóth-Vásárhelyi Réka gyűjteményéből. A tárlat látogatói a kipróbálhatják a Japán Alapítvány kalligráfia szettjeit és japán gyermekjátékait, így ismerkedhetnek a hagyományokkal. Megnyitó: április 10-én 14.30 órakor.

89 versmondó indul az elődöntőn

Ikervár -  Lezárult a jelentkezés, és a számokból látszik, hogy soha eddig nem tapasztalt érdeklődés kíséri az Ikervári Versünnepet, amely a Regösök Húrján elnevezésű országos vers - és prózamondóverseny területi válogatója, elődöntője is egyben. Az öt korcsoportban szereplő gyermekeket két 3 tagú zsűri hallgatja meg és minősíti. A zsűri elnöke: Kiss László a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke. A versenyre amelyet április 10-én, szerdán 14 órától rendeznek az ikervári Batthyány Lajos Művelődési Házban a térség 13 településének (köztük Szhely-Bolyai, Sárvár, Celldömölk, Vép városok) 18 intézményéből 89 versmondó jelentkezett.

A Tragédia képsora

Szombathely - Az ember tragédiája című Jankovics Marcell-filmgrafikáiból nyílik kiállítás a SEK-könyvtárban április 10-én.

 

ÁPRILIS 9.

Simon napok lesznek Oladon

Szombathely - Április 9-én kezdődik az Olad-Simon Napok programsorozata Takács Imréné intézményegység-vezető köszöntőjével 12.30-kor. Utána egy helytörténeti kiállítás nyílik Szombathely a mi városunk címmel, és egy másik tárlat egy csöngei irodalmi kirándulás nyomán  Rettegi Attila, az Oladi KIKI igazgatója bevezetőjével. 10-én 13 órától gyöngyfűző verseny lesz, 14 órától Bóbita Városi Napközis Fesztivál. 11-én 14 órától OladSimon Kupa városi meghívásos teremlabdarúgó tornát rendeznek. 12-én 13.30-tól lesz a 19. Országos József Attila Mese-, Vers- és Novellaíró Pályázat díjkiosztó ünnepe és a Weöres Sándor írópályázat eredményhirdetése, bemutatják az Ének a csöndben című antológiát.

 

ÁPRILIS 8.

Színház,
Szombathely. Weöres Sándor Színház, Márkus-terem: Szigorúan ellenőrzött vonatok - 17 órától a Lőrinczy, Jókai, Molnár ifjúsági bérleteseknek.

Agora-Művelődési és Sportház: 15 órától Arany János Toldi című művének musical költemény feldolgozását láthatják az érdeklődők Szarka Gyula (Ghymes), az Ister Film és az Experidance Produkció közreműködésével.

Rendezvény,
Szombathely. Agora-Gyermekek Háza: hétfőnként 15-18 óráig "Leckeíró műhely" várja a felső tagozatos általános iskolásokat, ahol biológia, kémia, természetismeret tárgyakból kaphatnak segítséget a diákok. 14.30 órakor kezdődik a Világjárók sorozat rendezvénye. Kondor Imre Afika rejtett világa: Kalahári sivatag címmel tart előadást.

Sárvár. Nádasdy-vár, házasságkötő terem: 16.30 órától a költészet napja alkalmából beszélgetést rendeznek. Vendég: Erdős Virág, József Attila-díjas költő. Közreműködik: Fülöp Dani. A beszélgetést Markó Péter vezeti.

Kiállítás,
Szombathely. Agora-Gyermekek Háza: "Repüléstörténet maketteken" - állandó kiállítás Nyilasi László hagyatéki anyagából.
Berzsenyi Dániel Könyvtár előadóterme: április 19-éig Sárosi István képeslapgyűjtő kiállítása várja az érdeklődőket.
Hegyfalu. Képeslap Múzeum: hétfőtől vasárnapig, 8-18 óra között látogatható.
Pecöl. Bóbita Óvoda: Tavaszi zsongás címmel nyílt kiállítás Horváth Andrea quilling technikával készült munkáiból. A tárlat április végéig tekinthető meg az óvoda nyitvatartási idejében.


Éles lőgyakorlatok

Körmend -  Éles lőgyakorlatok kezdődnek a Nádasd-Hegyaljai lőtéren a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola által. Először április 8-án 8.00 órától 12.00 óráig, majd április 9-én 8.00 órától 10.00 óráig, 16-án 8.00 órától 12.00 óráig. A lőgyakorlatok folytatódnak április 17-én 8.00 órától 12.00 óráig, 18-án 8.00 órától 12.00 óráig, 23-án 8.00 órától 12.00 óráig és 25-én 8.00 órától 13.00 óráig. A balesetek megelőzése érdekében a megjelölt időszakokban kerülni kell a lőtéren és közelében való tartózkodást.

 

ÁPRILIS 7. 

MMIK, Mesebolt Bábszínház kamaraterme: vasárnap 10 órakor a Minden egér szereti a sajtot című matiné előadásra várják a kicsiket. 

Celldömölk. VI. Soltis Lajos Országos Színházi Találkozó tart vasárnapig. Három helyszínen - Kamara (Koptik Odó u. 2.), KMKK (Dr. Géfin tér 1.), Sörgödör (Sági út 18.) - láthatják az előadásokat az érdeklődők.

Áprilisban időközi voksolás

Szeleste - A helyi választási bizottság kitűzte az időközi polgármester-választás időpontját: április hetedikén voksolhatnak a választópolgárok. Részletek itt >>>

Légiósok jelentkezését várják

Szombathely - A Savaria Legio Egyesület április 7-én, vasárnap tart toborzást délelőtt 10-től 12 óráig a Történelmi Témaparkban. Várják azon 18 év feletti férfiak jelentkezését, akiket érdekel a római kori harcászat, a legionárius életmód, és vállalják, hogy az első századi római nehéz gyalogos felszerelést bel-és külföldön magukra öltik.

Horvát nyugdíjasok találkozója

Szombathely - A Horvát Önkormányzat és a Szombathelyi Horvátok Egyesülete idén is megszervezi hagyományos találkozóját a horvát nyugdíjasoknak. Aprilis 7-én, 15 órakor nyitnak a Kisfaludy utcai színházteremben, ahol este 7-kor a szentpéterfai színjátszók mutatják be a Teta Mone iz Arizone című vígjátékot.

Szín-fény-kép és a Jubilate kórus

Sárvár - Biczó Antal festőművész Szín-fény-kép című tárlata április 7-én 11 órakor nyílik meg a Galeria Arcisban, Molnár Zoltán nyugalmazott könyvtárigazgató köszöntőjével, Devecsery László költő és a Jubilate kórus közreműködésével.

Kámoni Arborétum: "Magvető vagy: Gondolataiddal, érzéseiddel, tetteiddel, szavaiddal palántázol" - Villás Béla spirituális tanító tart előadást vasárnap 17 órától a rendezvényteremben. 

ÁPRILIS 6. 

Rendezvény, Szombathely. Agora-Gyermekek Háza: délelőtt 9-12 óráig a Kézműves kuckóban a téma, házikó kerttel.

Koncert, Szombathely. Agora-Oladi KIKI Rendezvényháza: szombat este Odett és Anna & The Barbies-koncert kezdődik.  Vendég:  Soulwave. Kapunyitás: este nyolc órakor.

Színház, Szombathely. Weöres Sándor Színház, Márkus-terem: Kézről kézre - 19 órakor kezdődik. Színházterem: Mesterdetektív - 19 órától a Kabos Gyula-bérlete-seknek. 

Szentgotthárd. Április 29-éig Tavaszköszöntő fesztivált rendeznek a színházban. Ennek keretében ma 19 órakor a Száll a kakukk fészkére című előadásra várja a közönséget a lendvai Egy & Más Vándorszínház.

Kiállítás, Szombathely. Weöres Sándor Színház: Mészáros Szabolcs festőművész kiállítása a hétvégén még látható.
Oladi KIKI: Paár Krisztina kiállítása szintén már csak vasárnapig tekinthető meg, 8-18 óráig várja az érdeklődőket.

Bük. Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum: 13.30-tól Csepreg Város Fúvószenekara zenél.

Evangélikus Egyházközség (Körmendi út 2.): Nyugati kerületi ifjúsági napot rendeznek. Lesz interkatív áhítat, ifjúsági csoportok előadásai, koncertek, közös éneklés, játék.
MMIK: este hat órától a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Szökős Néptáncegyüttese fennállásának 25 éves jubileuma alkalmából ünenpi műsort ad.

Teljesítménytúra

Nagysimonyi - Az Alpokalja Turista Egyesület április 6-án, szombaton rendezi meg a már hagyományos Berzsenyi-35 és Vulcan(h)usz teljesítménytúráját. A nevezés és indulás: Nagysimonyi, Művelődési Ház (Rákóczi u. 2.), 7-9 óra  illetve  7-10 óráig. Az indulók az útvonalhoz leírást és térképvázlatot kapnak, a sikeres teljesítést kitűzővel és emléklappal jutalmazzuk. 

Borverseny lesz szombaton

Gencsapáti – A Borbarát Hölgyekből és boros gazdákból álló társadalmi zsűri fog ítéletet hozni április 6-án, szombaton a helyi művelődési házban rendezendő 2013-as Gencsapáti Borversenyen. Kategóriánként az első három helyezettet díjazzák, a minősítésekről oklevelet adnak ki. Az eredményhirdetésre és a díjátadásra a bírálat után körülbelül délután 3 órakor kerül sor.

15 km-es gyalogtúra

Szombathely - Elmaradt a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség által március 30-ra tervezett Minden hónapban egy próba elnevezésű teljesítménypróba sorozat újabb állomása, a gyalogtúra. A szervezők az időjárási körülmények, a felázott talaj miatt döntöttek úgy, hogy a 15 km-es túrát április 6-án rendezik meg (a túrázók 10 órakor a műjégpálya parkolójából kelnek majd útra).

Lányok az újra élő oladi arénában

Szombathely -   Több hónapnyi szünet után ismét zenés-táncos rendezvény helyszíne lesz április 6-án, szombaton az oladi aréna, amely újonnan Oladi KIKI Rendezvényháza néven (a volt OMK) fogadja a zenebarátokat. A női lendületből kaphat a közönség egy jó adagot az Anna & The Barbies -tól, akik Kiss Tibivel közös Márti dalukkal már a csúcsokat ostromolják, és az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi versenyéről ismert Odett is ide érkezik. Vendég az egyre erőteljesebb helyi erő, a Soulwave. Kapunyitás este 8-kor.

A szaxofonkvartett önálló koncertje

Sárvár - A Sárvári Szaxofonkvartett április 6-án (szombaton) 18 órakor tartja önálló koncertjét a sárvári zeneiskola dísztermében. Műsoron: klasszikus feldolgozások, népies dallamok, dzsessz, swing, blues.

Kezdődik a lomtalanítási akció

Szombathely - Kezdődik a lomtalanítási akció, hat alkalommal szállítja el a feleslegessé vált nagy méretű lomokat szombatonként a SZOVA Zrt. A belvárosból, valamint a Sugár út, a Hadnagy utca, a 11-es huszár út környékéről, a Lovas utca környékéről gyűjtik a hulladékot. Az akció során a lakosság megszabadulhat a rendszeres hulladékgyűjtés során el nem szállítható (a szeméttárolóba a méretük miatt el nem helyezhető), a lakásban, háztartásban feleslegessé vagy selejtessé vált tárgyaktól (bútor, eszköz).

 

ÁPRILIS 5.

Koncert, ROCK Szombathely -  Road lemezbemutató lesz a Végállomásban: április 5-én, vadonatúj, Tegyük fel című nagylemezüket mutatja be napjaink egyik legnépszerűbb rock formációja a Road. A zenekar márciusban 8-án tartotta hivatalos lemezpremierjét Budapesten, a Barba Negrában, ahol- a megjelenés előtt három nappal  már át is vehették az albumért járó aranylemezt. Szombathelyi bulijukra az AWS kíséri el őket, akik este 9 órától már izzítják a hangulatot.

Rendezvény,
Szentgotthárd. Április 29-éig Tavaszköszöntő fesztivált rendeznek a színházban. 16.30-kor Kedvenc meseszereplőm címmel rajzpályázat kiállításának a megnyitója lesz, 18 órától Vujity Tvrtko lesz a vendég, filmvetítéssel egybekötött közönségtalálkozót rendeznek.

Színház, Szombathely. Weöres Sándor Színház, színházterem: Mesterdetektív – 19 órakor bérleten kívüli előadás kezdődik. Krúdy Klub: Bábelna – 19.30-tól.


Celldömölk. VI. Soltis Lajos Országos Színházi Találkozót rendeznek mától 7-éig. Három helyszínen – Kamara (Koptik Odó u. 2.), KMKK (Dr. Géfin tér 1.), Sörgödör (Sági út 18.) –  láthatják az előadásokat az érdeklődők.

Kiállítás, Szombathely. Agora–Szalon: 18.30 órakor SZUBJEKTÍV VÉG-PONTok – a Nyugat-magyarországi Egyetem SEK képi ábrázolás szak csoportos fotókiállítása nyílik. A tárlatot Tóth Csaba festőművész ajánlja a résztvevők figyelmébe. Kiállítók: Bochdalovszky Ágnes, Kanta Eszter, Kissné Mészáros Zsuzsa, Szlukáné Kohári Krisztina. A tárlat április 20-áig várja az érdeklődőket.
Weöres Sándor Színház: Mészáros Szabolcs festőművész kiállítása április 7-éig látható.

Oladi KIKI: Paár Krisztina kiállítása szintén 7-éig, naponta 8–18 óráig várja az érdeklődőket. 


Kőszeg.
Művészetek Háza: 17 órakor Sugárzás és tűz címmel osztrák művészek tárlata nyílik. Werner Schuster (röntgenképek) és Herta und Ernst Weihs (kerámia) kiállítását Helene Hagendoorn és Ewald Putz ajánlja a résztvevők figyelmébe. Közreműködik a Farahani dobegyüttes Stoobból.

Körmend.
Batthyány-kastély, Városi Kiállítóterem: Sodics László festőművész-tanár és Kovács Elek amatőr festő kiállítása április 24-éig látható. A tárlatot 17.30-kor Pálóczi Zsuzsanna igazgatóhelyettes nyitja meg.

Répcelak. Répce Galéria: Dr. Alexay Zoltán természetfotós, biológus fotókiállítása várja az érdeklődőket 6-áig.


Bögöte Kupa tekeverseny

Bögöte - A bögötei tekepályán április 5–7-én 60 vegyes gurításos versenyt rendeznek négyfős csapatok számára. Megkötés nincs, bárki indulhat. Jelentkezni – akár telefonon is – a bögötei tekepályán lehet.

Osztrák művészek közös tárlata

Kőszeg - Osztrák művészek kiállítását rendezi meg a Kőszegi Művészeti Egyesület. Werner Schuster Röntgenképek, Herta és Ernst Weihs Sugárzás és tűz című közös kiállításának megnyitója április 5-én 17 órakor kezdődik a Művészetek házában. A közös tárlatot Helena Hagendoorn és Ewald Putz nyitja meg, köszöntőt mond dr. Lőrincz Zoltán művészettörténész.

Éhen Gyula Kör iratok a vasi levéltárnak

Szombathely - 25 éves a város rendszerváltó civil szervezete, az Éhen Gyula Kör. Az egyesület az eddig keletkezett, helyi történelmi értékű írásos dokumentumokat, fényképeket a Vas megyei Levéltárnak adományozza. Ez alkalomból április 5-én, pénteken délelőtt 11-kor a vasi TIT-ben sajtótájékoztatót tartanak, majd ünnepélyesen átadják az iratokat dr. Tilcsik Györgynek, a levéltár igazgatójának. Az eseményen részt vesz dr. Puskás Tivadar polgármester és dr. Tenki Mária civil tanácsnok.

Fúvószenekarok nemzetközi fóruma

Vasvár - Nemzetközi Fúvószenekari Találkozót rendeznek a Nagy Gáspár Kulturális Központban – a Vasvári Zeneiskola szervezésében – április 5-én, pénteken 19 órától.

Végállomás: Road lemezbemutató

Szombathely - Vadonatúj, Tegyük fel című nagylemezét mutatja be a Végállomásban napjaink egyik legnépszerűbb rock formációja a Road április 5-én, pénteken. A zenekar márciusban 8-án tartotta hivatalos lemezpremierjét Budapesten, a Barba Negrában, ahol a megjelenés előtt három nappal már át is vehették az albumért járó aranylemezt. Szombathelyi bulijukra az AWS kíséri el őket, akik este 9 órától már izzítják a hangulatot.

 

ÁPRILIS 4.

Rendezvény, Szombathely. Agora–Szalon: 18 órakor az Angol szalon rendezvényén Nagy Csaba tart előadást.

Bük. Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum: délután fél kettőtől Szépen szól a harmonika címmel egy osztrák együttes műsorát hallhatják a fürdőzők.

Szentgotthárd. Mától április 29-éig Tavaszköszöntő fesztivált rendeznek a színházban. 10 órakor író–olvasó találkozó kezdődik Varró Dániellel.

Színház, Szombathely. Weöres Sándor Színház, Márkus-terem: Szigorúan ellenőrzött vonatok – 15 órától az Arany, Fazekas, Fekete ifjúsági bérleteseknek. Színházterem: Mesterdetektív – 19 órától a Feleki Kamill-bérleteseknek.

Kiállítás, Szombathely. Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár: mától újra látogatható a következő tárlatvezetési időpontokban. Csütörtökönként és péntekenként 9.00, 11.00, 13.00 és 15.00 órától. Megtekinthető tárlat: „Határon innen és túl – Od granice, preko granice.” Agora–Gyermekek Háza: 6-áig Közlekedés-biztonság gyermekszemmel – kiállítás látható a Vas Megyei Baleset-megelőzési Bizottság pályázatára beérkezett alkotásokból.

Agora–Pincegaléria: Masszi Ferenc grafikusművész kiállítása 6-áig tekinthető meg.

Sárvár. Nádasdy-vár, Folyosó Galéria: a Kőszegi Csók István Művészkör Egyévesek lettünk című vándorkiállítását 17 órakor Dabóczi Dénes művészettörténész nyitja meg.

Konzisok a Bartók Teremben

A Művészeti Szakközépiskola diák szólistái adnak egész estét betöltő hangversenyt a Savaria Szimfonikus Zenekar közreműködésével április 4-én 19.30 órai kezdettel. Az ifjú fellépők egy szakmai válogatást követően nyerték el a Savaria Szimfonikus Zenekarral való koncertezés lehetőségét Mérei Tamás igazgató fiatal tehetségeket támogató szép gesztusának köszönhetően.

Szólót játszanak: Hercz Balázs, Hotzi Mátyás, Kapor Andrej, Magyar Júlia, Szabady Ildikó, Szücs Attila, Tóth Ágnes és Várhelyi Luca. Műsorukon Vivaldi, Sibelius, Mendelssohn, Lalo, Chaminade, Reinecke, Strauss és Bizet művei csendülnek fel.

A koncert előtt kiállítás nyílik a szakközépiskola képzőművészeti tagozatos diákjainak válogatott munkáiból.

A belépés ingyenes.

 

ÁPRILIS 3.

Rendezvény, Szombathely. Savaria Múzeum, előadóterem:  17 órakor a Vasi Múzeumbarát Egylet rendezvényén a szombathelyi Kőszegi utca építészeti rehabilitációjáról lesz szó. Vendég: Nemes András, a felújítás művészettörténész szak-értője. A beszélgetést Tóth Kálmán múzeumpedagógus vezeti.

Színház,
Szombathely. Weöres Sándor Színház, Márkus-terem: Szigorúan ellenőrzött vonatok – 15 órától a Móra, Gárdonyi, Lázár ifjúsági bérleteseknek. Színházterem: Mesterdetektív –  19 órától a Turay Ida-bérleteseknek.

Kiállítás,
Szombathely. Agora–Gyermekek Háza: április 6-áig Közlekedés-biztonság gyermekszemmel kiállítás látható a Vas Megyei Baleset-megelőzési Bizottság pályázatára beérkezett alkotásokból.Weöres Sándor Színház: Mészáros Szabolcs festőművész kiállítása április 7-éig látogatható.Agora–Pincegaléria: Masszi Ferenc grafikusművész kiállítása április 6-áig tekinthető meg.Oladi KIKI: Paár Krisztina kiállítása április 7-éig, naponta 8–18 óráig várja az érdeklődőket.

Répcelak.
Répce Galéria: Dr. Alexay Zoltán természetfotós, biológus fotókiállítása várja az érdeklődőket április 6-áig.

Vasvár.
Vas Megyei Idősek Otthona és Gondozóháza: Hegyháti keresztek címmel kiállítás látható Sejber Mihály művész-tanár és Tausz István helytörténész fotódokumentumaiból. A tárlat április végéig, hétköznapokon 9–16 óráig tekinthető meg.


Koncert az otthonlakóinak segítésére

Szombathely - A Böjte Csaba által vezetett Dévai Gyermekotthon kis lakóinak tíz fős kórusa és a szombathelyi Szív-Hang kórus ad közös műsort április 3-án, szerdán a Jézus Szíve templomban (Petőfitelep, Sorokmajor), ahol szívesen fogadják a szívből jövő adományokat Böjte Csaba gyermekotthona számára. Nagy hasznát vennék például cipőknek, tisztító- és tisztálkodószereknek, porszívónak, vasalónak, mikrohullámú sütőnek, cukornak, méznek, lázmérőnek, lázcsillapítóknak, iskolaszereknek is.

 

ÁPRILIS 2.

Újabb fizető parkolók a belvárosban

Szombathely - Keddtől fizetni kell az új parkolási rend értelmében a szombathelyi vasútállomás környékén, a Szelestey utcában az autósoknak. Ugyancsak fizetőssé tették az Ady tér és az MMIK környékét, illetve a Sörház utcát. A közelben lakók kiválthatják a kedvezményes parkolóbérletet, amely ötezer forint.

Rendezvény

Szombathely. Szombathelyi Siker Könyvtár: hétköznapokon 9–17 óráig a könyvtár feleslegessé vált könyveiből vásárt rendeznek, ahol már ötven forinttól hozzájuthatnak keresett kötetükhöz a látogatók.

Színház

Szombathely. Weöres Sándor Színház, Márkus-terem: a Tizenkét dühös ember című előadás ma 19 órakor kezdődik.

Kiállítás

Szombathely. Smidt Múzeum: április 1-jétől október 31-éig a következőképpen tart nyitva. Szerdán és pénteken 13–17 óráig, páros hét szombaton 10–17 óráig, páratlan hét vasárnap 10–17 óráig, csoportokat előre egyeztetett időpontban nyitvatartási időn kívül is fogadnak. Weöres Sándor Színház: Mészáros Szabolcs festőművész kiállítása április 7-éig látogatható. Agora–Pincegaléria: Masszi Ferenc grafikusművész kiállítása április 6-áig tekinthető meg, kedden, szerdán és csütörtökön 14–17 óráig, valamint előre egyeztetett időpontokban. Oladi KIKI: Paár Krisztina kiállítása április 7-éig, naponta 8–18 óráig várja az érdeklődőket.

Répcelak. Répce Galéria: Dr. Alexay Zoltán természetfotós, biológus fotókiállítása várja az érdeklődőket április 6-áig.

Vasvár. Nagy Gáspár Kulturális Központ, Castrum Galéria: Simon Gyula plexikar cokból készült kiállítása várja az érdeklődőket 20-áig.  Vas Megyei Idősek Otthona és Gondozóháza: Hegyháti keresztek címmel kiállítás látható Sejber Mihály művész-tanár és Tausz István helytörténész fotódokumentumaiból április végéig, hétköznapokon 9–16 óráig.

 

ÁPRILIS 1.

Tojáskeresés az Arborétumban"

Szombathely - Idén is lesz tojáskeresés a Kámoni Arborétum Ökoturisztikai Látogatóközpontjában húsvéthétfőn, április 1-jén. A szervezők elmondták, az sem akadály, ha esetleg leszakadna az eső húsvéthétfőn. Kicsiket és nagyokat is várnak.

Csokifüles, tojásfestés

Nyuszikereséssel indul a nap Húsvéthétfőn a Vasi Skanzenben, reggel 9 és 10 között lehet csokifüleseket találni a fűben. 11 órától tojásfestés, tojáspatkolás, tojáskarcolás, batikolás lesz a népművészek által vezetett kézműves foglalkoztatókban, a házaknál élő nyuszikat is simogathatnak a gyerekek. A falu portái természetesen e napon is megtekinthetők, szakmai vezetők segítségével bepillantást nyerhetnünk egy letűnt kor hétköznapjaiba. A színpadon 15.30-tól és 16.30-tól a dr. Pesovár Ernő AMI és a Boglya, közben a Tavaszi szél citerazenekar játszik.

Péreli Zsuzsa, a gobelinművészet papnője állít ki a képtárban

Szombathely - A kiállítás május 17-ig lesz megtekinthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!