Programok

2015.08.16. 17:09

Programok, rendezvények Vas megyében augusztus 17-től

Vas megye - Tudja meg, mi történik Vas megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények augusztus 17-től. Böngésszen, és válogasson!

Munkatársainktól

AUGUSZTUS 22.

Évfordulós műsor a néptáncosoktól

Felsőszölnök – A Magyarországi Szlovének Szövetsége a felsőszölnöki néptánccsoport 30. évfordulójára jubileumi műsorral készül augusztus 22-én (szombaton), 16 órakor. Fellép még a szakonyfalui és a Beltinci veterán néptánccsoport, valamint a Marko banda etnozenekar. A bálon pedig a Metulj zenekar húzza a talpalávalót.

Harangjáték csendül a teraszon

Szentgotthárd – Augusztus 22-én 20 órától Kárászy Szilvia zongoraművész harangjáték koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők a Refektórium teraszán az 1 Úton nemzetközi zarándoknap alkalmából.

Sütemények versenyeznek

Jánosháza – Hetedszer rendeznek süteményversenyt, az első öt még falusi megmérettetés volt, azóta városként is tartják a hagyományt. A Művelődési Házba várják az alkotásokat a helyi háziasszonyoktól szombat délelőtt. A kóstoló után bírálat és ítélet is lesz szombat délelőtt.

 

AUGUSZTUS 21.

Kizárólag magyar zene szólal meg

Szentgotthárd – A város, valamint Körmend Város Fúvószenekara közös, magyar zenei koncertet tart pénteken, 18 órai kezdettel a Széchenyi Általános Iskola sportcsarnokában. A műsorban hazai szerzők koncertfúvós darabjai, valamint népszerű magyar zenék csendülnek fel. Vezényelnek: Rápli Róbert és Morvay András karnagyok. Két éve „Mozizene” címmel adott két nagy sikerű koncertet az egyesített fúvószenekar, a mostani „Csak magyar” című program folytatása a két együttes korábbi együttműködésének.

 

AUGUSZTUS 20.

Wittenbergbe kirándulnak az evangélikus gyülekezet tagjai

Kőszeg - A reformáció 500. évfordulójának közeledtével az evangélikus gyülekezet ötnapos kirándulást szervez Wittenbergbe augusztus 20. és 24. között. A programban Wittenbergen túl Lipcse megtekintése szerepel.

Államalapító Szent István ünnepén

Kőszeg – Augusztus 20-án 18 órakor a Jézus Szíve Plébániatemplomban szentmisével kezdődik az ünnep, ami 19 órától a Jurisics téren folytatódik. Ünnepi beszédet mond Harangozó Bertalan kormánymegbízott.

István király búcsú a Szentkúton

Vát – Augusztus 20-án búcsú lesz a szentkúti kápolnánál. Az ünnepi szentmise délelőtt tíz órakor kezdődik, a végén lesz kenyérszentelés.

 

AUGUSZTUS 19.

Utcabál a Kvarc együttessel

Fő tér: augusztus 19-én, (szerda) 20 órakor utcabál a Kvarc együttessel.

Büki Retró minifesztivál

Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár–Atrium: augusztus 19-én, (szerda) 19 órától Büki Retró minifesztivál. Fellép a Meggie’s Crew a 60-as, 70-es évek legnagyobb táncdalfesztivál slágereivel, őket követi izgalmas gaszto-rockjával a Barabonto. Ezután érkezik a BlackBirds, akik a Beatles legendás dalait prezentálják korhű ruházatban és előadásban, majd a program zárásaként a retró utcabál veszi kezdetét a Spontán zenekarral.

Ünnepélyes közgyűlés

Bük - A város 750 éves jubileuma alkalmából az idén Bükön tartja államalapítási emlékünnepségét Vas Megye Közgyűlése. A helyszín a Művelődési és Sportközpont, Könyvtár színházterme, illetve a Szent Kelemen templom parkja. A megemlékezés augusztus 19-én 9 órakor Majthényi László megyei közgyűlési elnök ünnepi beszédével kezdődik, majd az elnök a közgyűlés emlékszalagját köti fel a város zászlajára. A Magyarok Kenyerét Jász László római katolikus plébános és Varga Tamás evangélikus lelkész áldja meg. Ezt követően dr. Gyurácz Ferenc, a Vasi Szemle főszerkesztője bemutatja a folyóirat büki számát, illetve a Hetyéssy István 1972-ben írt Bük monográfiájából a jubileumra készült kötetet. Ezután a templomparkban felavatják az I. és II. világháború hőseinek emlékművét, ahol Ágh Péter országgyűlési képviselő mond ünnepi beszédet. A program szerdán este a Büki Retro koncertjeivel folytatódik, 20-án este pedig a Muzsikás Együttes és a Buda Folk Band lép színpadra.

Gyöngyösi Simon József festőművész kiállításának megnyitója

Répcelak - Répce Galéria: szerdán 16.30-kor Gyöngyösi Simon József festőművész kiállításának megnyitója. A kiállítást megnyitja: Torjay Valter festőművész, művészettörténész. Közreműködnek: a répcelaki Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanulói. A tárlat megtekinthető szeptember 5-éig.

 

AUGUSZTUS 18.

Műsoros est lesz Szent Mártonról

Peresznye – A Magyarországi Horvátok Keresztény Gyűjteménye vezetőjének szervezésében Peresznyén folytatódnak a Szent Márton jubileumi évhez kapcsolódó előkészületek. Kedden 18.30-kor műsoros esten a Szombathelyi Egyházmegye területén megjelent Szent Mártonról szóló könyveket mutatja be Aigner Géza répcelaki plébános, kiállítás nyílik a szentről készült bélyegekből és képeslapokból.

Nyáresti ünnep baszkokkal és angolokkal

Ikervár - Batthyány Lajos Művelődési Ház és Könyvtár szabadtéri színpada: kedden Nyáresti ünnep baszkokkal és angolokkal. 18 órakor „Dicső István..." – ünnepi megemlékezés. Köszöntőt mond Fehér Ferenc polgármester. Közreműködik a Castrum Gemini Énekegyüttes, Pernecker Csilla karnagy vezetésével. 18.30-kor Eltérő kultúrák találkozása. Aritz Berri Dantza Taldea Baszföld, Vivant Egyesület Királyság.

 

KIÁLLÍTÁS

Sárvár - Nádasdy-vár, Galeria Arcis: Ízelítő környékünk néprajzi emlékeiből című kiállítás. A kiállítás Hámori Sándor és a sárvári Nádasdy Ferenc Múzeum gyűjteményének anyagából készült. A tárlat megtekinthető augusztus 30-áig, hétköznap 10–17 óráig, szombaton 9–13 óráig.

Körmend - Batthyány kastély – Városi Kiállítóterem: Retina címmel nyílt fotókiállítás, mely a városi ünnepeken, köztereken készült különleges pillanatképekből összeállított, amatőr fotósok munkáit mutatja be.

Textilek kerültek főszerepbe

Jánosháza – 14 éve működik a Vajdahunyadi Összhang Nőegylet, a tagok jánosházai kapcsolata sem újkeletű, a mostani ünnepre gobelin- és kézimunka-kiállítást hoztak, meg régi stílusú hímzéseket. Székely és kalotaszegi motívumok láthatóak, valamint néhány csipketerítő. Torockói fonott keresztszemes hímzést, rámán varrott munkát és új hímzéseket is kiállítottak. A tárlat éke egy több mint százéves csipketerítő.

A II. világháborúra emlékeznek

Jánosháza – Kiállít a helytörténeti kör: jelvényeket, fegyvereket, leveleket, korhű ruhákat mutatnak be a Ritter Múzeumban a II. világháborúból. Őszig lesz látogatható a kiállítás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!