Programok

2013.12.22. 09:14

Programok, rendezvények Vas megyében december 23-tól

Vas megye - Tudja meg, mi történik Vas megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények december 23-tól. Böngésszen, és válogasson!

JANUÁR 18.

Kisvakond mesejáték

Szentgotthárd - A Magyar nyelvű kisvakond mesejátékra várják az érdeklődőket a Master of Puppets Theatre. Az előadás január 18-án szombaton 11 órától lesz a szentgotthárdi Színházban.

 

JANUÁR 11.

Zenés darabot mutatnak be

Szentgotthárd - A lendvai MNMI és az Egy & Más Vádorszínház Cabaret (?) című zenés darabját láthatják az érdeklődők január 11-én, 19 órakor a Színházban.

 

JANUÁR 10.

Pannon Kapu – a klímáról

Szentgotthárd - A Pannon Kapu Kulturális Egyesület rendezi meg Pék Tibor: A (mitől vagy kitől?) változó klíma című könyvének bemutatóját január 10-én 17 órától a Színházban.

 

JANUÁR 6.

Római vakáció, Csákányi-bérlet

Szombathely - A Csákányi-bérlet őszi szezonjának utolsó előadása a Római vakáció című zenés játék, amely január 6-án 19 órakor kezdődik az Agora – MSH-ban. A bérletsorozat a tavaszi szezonban is négy előadást kínál: a tervek szerint három meghívott előadásnak a sportház ad helyet, egy előadást a Weöres Sándor Színházban láthat a közönség, a színház saját repertoárjából. A Római vakáció a nevezetes film sztorijára „játszik rá", Pelsőczy Réka rendezésében, Tenki Rékával, Fekete Ernővel, Hernádi Judittal, Cseh Judittal, Szikszai Rémusszal – és Cole Porter dalaival, a Szentendrei Teátrum és Az Orlai Produkciós Iroda koprodukciójában.

 

JANUÁR 2.

Csipkecsodák még a jövő évben is

Vasvár - A Vas Megyei Idősek Otthona és Gondozóházában „Csipkecsodák" címmel nyílt kiállítás az otthon lakóinak és dolgozóinak kézimunkáiból. A tárlat február végéig, hétköznapokon 9–16 óráig látogatható.

 

DECEMBER 31.

Szilveszter a Fő téren

Szombathely - December 31-én 21 órakor Dj Neczpál retro-diszkójával kezdődik a városi szilveszter a Fő téren. Az éjféli Himnusz és a polgármesteri köszöntő után tűzijáték, aztán fél egytől hajnali kettőig Sztárszilveszter", háromig újra retro-diszkó. A fellépők között van az idei X-Faktor győztese, Danics Dóra. Az élő összeállításban világslágerek és hazai dalok hangzanak el. A közel másfél órás műsorban élőben hallhatják többek mellett a Queen, Tina Turner, az Aerosmith, a Deep Purple, Jimmy Hendrix, a Lord együttes örökzöldjeit, a Made in Hungary, a Csinibaba filmek slágereit. És akik a dalokat tolmácsolják: Danics Dóra, az X-Faktor idei győztese, akinek első útja a szombathelyi Fő térre vezet, Török Ádám, a blues-rock műfaj hazai legendája, Auth Csilla Emerton-díjas énekes, az elmúlt időszak helyi kötődésű felfedezettje, Niki Amaruq, a Lord első énekese, Sipőcz Ernő, és a megyében élő Horváth Tamás. Az énekeseket helyi és zalai kötődésű zenészek, azaz a Mistral Band kíséri. Előtte, utána tehát: retro-diszkó a Fő téren.

Szilveszteri futás Sárváron

Sárvár - Gyülekező 9-től a Gárdonyi suliban, 10-kor futás az arborétumban, majd szénhidrát pótlás (csoki) és teázás. Mindenkit szeretettel vár a Sárvári KSE.

Szilveszteri kocogás

Kőszeg - A sportos, jelmezes, mókás családi óévbúcsúztatót most is megrendezik Kőszegen. December 31-én a 11 órás harangszóra indul a kocogás a várudvaron álló Jurisics szobortól. Erre minden mókázásra hajlandó családot várnak. A belváros néhány nevezetességét érintve kötelező a zaj és riadalomkeltő berendezések használata és a jelmez! (Öltözési lehetőség a várban.) A legjobb jelmezeket díjazzák, a kocogás után közös koccintás lesz.

Éjszakai fürdőzés szilveszterkor

Szentgotthárd - December 31-én Szilveszter éjszakáján éjszakai fürdőzés és fürdőparty lesz a Szentgotthárdi Fürdőben A program 20 órától hajnali 3 óráig tart. Lesznek koktélok, színes programok, videodisco és illatos szaunafelöntések. A fergeteges zenéket egész éjjel DJ Mahder pörgeti.

 

DECEMBER 30.

Republic jövőre, szabad téren

Szombathely - Az Agora – MSH-ban december 30-ára meghirdetett Republic 67-koncert elmarad, de mindkét fél azon van, hogy mihamarabb gondoskodjon a bepótlásáról. A zenekar ezekben a hetekben gőzerővel készül a Hattyúdal című zenés darab bemutatójára a József Attila Színházban. A szombathelyi koncertre megvásárolt jegyek a vásárlás helyszínén 2014. január 15-éig visszaválthatók! A zenekar sajtóközleményében az áll, hogy a szombathelyi koncert „a helyszínt biztosító intézménytől és a zenekartól is független, külső szervező cég kötelezettségvállalásainak az elmulasztásai következtében" marad el. Az Agora és a zenekar 2014-ben Szombathelyen egy nagy ingyenes szabadtéri koncerttel tervezi pótolni az idei koncert elmaradását. A zenekar „bízik a szép koncertélményt hozó mielőbbi viszontlátásban".

 

DECEMBER 29.

Közönségtalálkozó Az arab éjszakát követően

Szombathely - Az évad egyik nagy sikere a WS Színházban Az arab éjszaka. Az előadást az idén 29-én és 30-án láthatja a közönség. Az arab éjszaka mindkét alkalommal 19 órakor kezdődik a színház stúdiójában. A harmincadikai előadás után, 20 órától azonban az alkotók találkozóra, évbúcsúztató koccintós beszélgetésre várják a nézőket – azokat is, akik esetleg korábban látták Czukor Balázs Roland Schimmelpfennig-rendezését. A helyfoglalás érkezési sorrendben történik. Az arab éjszaka a nyár legmelegebb, surrogó, titkokkal és didregő magányokkal teli nagyvárosi éjszakáját kelti életre, Szombathelyen Alberti Zsófival, Fekete Lindával, Avass Attilával, Kovács Gergővel, Kelemen Zoltánnal. Benn a színház, kinn az éjszaka.

A Ma 'mint 'Ti templomi koncertje

Sárvár - Dallam hátán, szelek szárnyán címmel ad koncertet a Ma'mint 'Ti Színjátszó Csoport a Szent László Katolikus Templomban december 29-én. A 19.30-kor kezdődő műsorban ismert és meglepetésdalok is felcsendülnek majd. Adiákok a két ünnep között ezzel a zenés esttel szeretnék barátaikat, ismerőseiket és a kíváncsi érdeklődőket megajándékozni. A belépés díjtalan, az adományokat köszönettel fogadja a csoport.

Túra, Kőszeg

Kőszeg - Az Írottkő Natúrparkért Egyesület szervezésében immár hagyománnyá vált az előszilveszteri Malac túra. Vasárnap 10 órakor a Tourinform iroda elől (Rajnis utca 7.) indul az előszilveszteri gyalogtúra Bogáti András vezetésével. Vidám, hangulatos, vicces gyaloglás lesz ez. Útvonala: amerre a kurta farkú malac túr. Az alkalom jellegét erősítendő a gyalogtúrát önköltséges borkóstoló követi.

Terelővadászat lesz több erdőben

Szentgotthárd - December 29-én reggel 8 órától 16 óráig a Szentgotthárd, Szentgotthárd-Farkasfa, Apátistvánfalva és Orfalu erdőterületein terelővadászat lesz.

Jubiláns házaspárok

Körkép –  Szent Család vasárnapja van ma. Több templomban szentmisén adják át dr. Veres András megyés püspök ajándékát, az emléklapot azoknak a jubiláns házaspároknak, akik az idén 5, 10, 15, 20 vagy több éve kötöttek házasságot, s kerek évfordulójuk van. Dr. Veres András néhány éve vezette be, hogy egyházmegyénk minden részéből nyáron a szombathelyi székesegyházban ünnepelnek együtt a jubiláns házaspárok. Akik azon az egyházmegyei találkozón nem  tudtak  résztvenni, ők előzetes regisztráció után most veszik át az emléklapot.

 

DECEMBER 28.

Engesztelő imanap és böjt

Szombathely - A székesegyház Madonna-kápolnájában szombaton 8 óra 15 perckor kezdődik az aprószentek ünnepéhez kapcsolódó engesztelő imanap böjttel. A reggel fél 8-kor kezdődő szentmise után csendes szentségimádás lesz, amely eltart 16 óráig. Akkor kezdődik a szentóra, 17 órától rózsafüzér, háromnegyed 6-tól pedig litánia lesz. A 18 órakor kezdődő szentmise engesztelésül szól majd az abortuszok bűneiért.

Gül baba kertjéből

Celldömölk – A KMKK színházi bérletes előadásait ebben az évadban a Turay Ida Színház szállítja. Legközelebb a Gül Baba-operett érkezik. December 28-án 19 órától Huszka Jenő és Martos Ferenc Gül Baba című operettjével búcsúzik az évtől a KMKK színházi bérletsorozata. Az előadás rendezője Szirtes Gábor, a színpadon mások mellett Benkő Péterrel, Bódi Barbarával, Csere Lászlóval, Nyírő Beával, Vásári Mónikával, Mikó Istvánnal, Bregyán Péterrel találkozhat a közönség. A sztori szerint Gábor diák beszökik Gül Baba (a rózsák atyja) rózsakertjébe, és leszakít egy szál virágot, hogy szerelmének, Leilának ajándékozza. A lány nem más, mint Gül Baba leánya, a rózsakertből szent virágot szakítani pedig főbenjáró bűnnek számít. Mi lesz ebből? December 28-án, fülbemászó dallamok kíséretében, minden kiderül.

Gyalogtúra az egészségért

Répcelak - Répcelaki Egészségiránytű elnevezéssel, pályázati forrás segítségével egészségre nevelő, szemléletformáló programsorozatot indított ősszel a város. A foglalkozásokra nyolcmillió forintot nyert az Európai Unió Szociális Alapjától az önkormányzat. Szeptembertől havonta gyűjthették a pontokat a programokon résztvevők, akik közül a legaktívabbakat a májusi zárórendezvényen megjutalmazzák. Decemberben gyalogtúrát szerveznek MOZGAT-LAk elnevezéssel. Szombaton, 28-án délután két órakor indul a séta a főtérről. A túravezető Király Anna.

Koncert, Szombathely

Szombaton 19 órakor SCHC Fesztivál, fellépők: Social Free Face, Liberal Youth, Unites Side, Wroongg!, Zsibbadás, Rákosi, Exterminating Angel.

Rendezvény, Szombathely. Agora – Művelődési és Sportház: szombaton 18 órakor Ó–évbúcsúztató Rockbuli. Fellépnek: Ossián, Kárpátia, Lord.

 

DECEMBER 27.

Koncert, Szombathely

Végállomás Klub: ma 20 órakor Auróra koncert, vendég az Éhenkórászok;

Agora – Művelődési és Sportház: ma 19 órakor Fényszóró Gála – koncert. Fellépők: Csepregi Éva, Bereczki Zoltán, Vágó Bernadett, Nagy Sándor, Faragó András és Heatlie Dávid.

 

DECEMBER 26.

Újra közönség elé lép a Riva

Szentpéterfa - December 26-án, csütörtökön a szentpéterfai művelődési ház ad otthont a hagyományos Rock karácsonynak. Három zenekar lép fel. A helyi fiatalokból álló népszerű pop-rock formáció, a Csungám. A régi, rutinos zenészekből álló, a 70-80-as évek zenéjét ápoló Mokka Tribute Band. Valamint – pontosan éjfélkor – a fennállásának kerek 30 éves évforduláját ünneplő Riva. A széles repertoárből dolgozó, de a keményebb hangzást szem előtt tartó szentpéterfai zenekar már csak elvétve lép színpadra, a karácsonyi két óra ezen ritka alkalmak egyike lesz.

 

DECEMBER 24.

Jégvarázstól Jégvarázsig

Szombathely - Filmekkel könnyíti meg a karácsonyi készülődés az Agora Savaria mozi december 24-én. Az első film, a Jégvarázs (3D, 6 éven felülieknek) vetítése délelőtt 9 órakor kezdődik, a napot lezáró film - szintén a Jégvarázs - 16 órakor kezdődik. Közben: Khumba, Csillaghercegnő, A hobbit: Smaug pusztasága; és megint elölről.

Fogászat az ünnep idején

Szombathely - A szombathelyi önkormányzat tájékoztatása szerint 2013. december 24-én, kedden a fogászati ügyeleten 17 óráig fogadják a betegeket.

Hagyományőrző műsort adnak

Vaskeresztes - Karácsonyváró műsort rendez a Német Önkormányzat hagyományőrző csoportja, énekkara és gyermekcsoportja december 24-én, kedden 15 órakor a Vaskeresztesi Római Katolikus Templomban. Utána agapé lesz.

Jézuska–váró játszóház

Csörötnek - Művelődési ház: 24–én, kedden 14–17 óráig Jézuska–váró játszóház, játék és kézművessarok várja a gyerekeket.

 

DECEMBER 23.

Díjátadás 23-án

Szombathely - Idén 41. alkalommal köszöntjük Vas megye legjobb sportolóit. Bodor Ferenc, a rendezvény létrehozója, szervezője elmondta, hogy az 1993-ban alakult kuratórium ezúttal is az elért eredmények mérlegelése alapján döntött. Gazdára talál most is a legjobb edzőnek járó Németh Pál-díj és második alkalommal a Tóth Géza-díj is. Utóbbit a család nevében az egykori kiváló súlyemelő és edző lányai adják át. A Vas Népe vándorserlege tavaly – ötszöri elnyerése után – véglegesen Pars Krisztiáné lett, ezért új vándordíjat ad majd át Halmágyi Miklós főszerkesztő. A rendezvényen a házigazda Kovács Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke hat kerek születésnapos egykori Haladás-labdarúgót is köszönt.

A látogatási tilalom vége?

Szombathely - Hétfő reggel mérlegelik a Markusovszky kórházban, hogy érvényben maradjon-e továbbra is a hétvégére elrendelt látogatási tilalom, amelynek oka az volt, hogy több osztályon, több betegnél tapasztaltak szinte egyidőben hányást, hasmenést. A megfelelő vizsgálatokat elvégezték, ezek függvényében döntenek ma a további látogatásokról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!